Sztereó MagazinAllegro Audio - BEMUTATÓTEREM AZ OPERÁNÁL

Sztereó Magazin | 2018. December 20., Csütörtök 08:00

Akik ismerték az Allegro Audio előéletét, az általuk gyártott és forgalmazott márkákat, esetleg volt szerencséjük Eger történelmi belvárosában meglátogatni őket, nyilván még sokáig emlékükben őrzik az ottani bemutatóterem atmoszféraját.

Az Allegro Audio bemutatótermet nyitott Budapest legelegánsabb bulvárján, pár lépésre az Operaháztól. Az Andrássy út 20 alatti múltszázad elején épített lakóház lenyűgöző látványa már a belépéskor szinte a falhoz szegezi a látogatót, kiváltképen ha az illető a régi házak és a nagyméretű belső terek kedvelője.

 

IMG_6163.jpg

 

A hír az, hogy október 19-én a sajtó képviselőinek és a cég barátainak részvételével hivatalosan is megkezdte működését és a nagyközönség számára is megnyitott a közismert hifi-gyártó és forgalmazó Allegro Audio új budapesti bemutatóterme és szaküzlete. A piaci szempontból jelentős világmárkák képviseletét felvállaló Allegro Audio - mint azt a bevezetőben is írtuk,- Egerből költözött Budapest talán legillusztrisabb környékére, az Andrássy útra. A kiváló otthoni hangzás és a minőségi zenehallgatás iránt elkötelezett high-end cég szakműhelye, talán nem is találhatott volna magának jobb helyet, mint az Operaház tőszomszédságában lévő tekintélyes lakóház első emeletén lévő egykori lakásban, aminek szó szerint pozitív kisugárzása van.

 

_DSC6883.jpg

 

A két bemutató-helység belső tere és méretei – közel négy méteres belmagassággal - hifi hangzás tekintetében több mint ideálisnak mondható, akusztikailag pedig szinte tökéletesek. A több mint 100 négyzetméteres alapterületen egymás mellett sorakoznak a minden hifi-rajongó szívét megdobogtató márkák: Rega, Chario, Franco Serblin, NEAT Acoustic, a Viard Audio és az Aria teljes termékválasztékban. Természetesen nem hiányozhatnak a saját gyártású elektronikák, az egyre nagyobb sikereket és szakmai elismerést is kiérdemlő Flow erősítő-család tagjai sem. Ha a látogató rászánja magát, hogy elmerüljön a magas szintű zenehallgatás csodálatos világában, egy percig sem kell várakoznia, hiszen valamennyi itt látható készülék és hangfal bejáratot állapotban, bekapcsolásra készen várja az audiofil zenehallgatás szerelmeseit, a hatás garantáltan nem marad el.

 

_DSC6891.jpg

 

Az Allegro Audio filozófiája alapvetően mindig nagy hangsúlyt fektetett a hanglánc két végén történő jelátalakításra. Ebből ered, hogy a műsorforrás vonatkozásában analóg pártiak, hangsugárzás terén viszont, köszönhetően a Franco Serblin exkluzív hangsugárzóknak, az egyik legkiválóbb hangot nyújtják. Az Allegro Audio, úgy is - mint a Rega lemezjátszók, hangszedők és kiegészítők kizárólagos importőre, - felkészülten képviselik a legendás angol márkát és mind ezt a zene iránti alázat, az egyszerű, de tökéletes hangzásra való törekvés jegyében. A Chario, a NEAT Acoustic és a Franco Sreblin hangsugárzói talán a legjobb példák annak bemutatására, hogy miként keletkezik a rezgésekből az élménydús zenei hangzás. Mint azt Mario Marcello Murace úrtól, a Chario cég alapítójától tudjuk: „minden a fejben dől el(!)” – ez a mondat az alapító évtizedeken át tartó „pszihoakusztikus” kutatásainak eredményeire alapozva hangzott el – miszerint minden csak meghallgatva értékelhető. A jobbnál-jobb felvételek kimagasló technikai és akusztikai környezetben történő bemutatásban, az Allegro Audio munkatársai a legjobb partnerek.

 

_DSC6892.jpg

 

Az Allegro Audio szakemberei a márkaképviseleti vonalakat gondosan kialakítva jutottak el ahhoz a meggyőződéshez, hogy nem a legdrágább és nem a legtöbb esetben díjnyertes készülékeket kell összeválogatni, hanem a tulajdonságaik alapján az egymáshoz legjobban illőket. A rendszer szinergia mindent felülír, ez pedig a hangzás létrehozásának alapvető kulcsa – vallják a cég szakemberei, akik között olyan tapasztalt és szakmailag elismert nevekkel találkozik az érdeklődő mint Teleki Béla, Kis József és Szalai László hangmérnök, szaktanácsadó.

 

”Az Allero Audio bemutatóterméből senki nem léphet ki izgalmas, eddig ritkán tapasztalt zenei élmények nélkül. Fontos, hogy ne csak megszólaljanak a készülékek, hogy az érdeklődők ne csak a kiváló hangminőséggel találkozzanak, hanem zenei hangokkal és a bennük rejlő muzsikával.” - nyilatkozta Teleki Béla, a cég alapítója.

 

Elérhetőségek

új cím: 1061 Budapest, Andrássy út 20.

internet: www.allegroaudio.hu

telefon: +36-20/984-0124Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

ealogo-145x50.jpg 

ACnewlogo copy.jpg

 

Impresszum
11 Betöltés: 0.296648 másodperc.