Sztereó MagazinAudio Note Meishu - Nagy test, nagy élvezet...

Sztereó Magazin | 2016. December 21., Szerda 15:00

“Ha megtaláltad a megfelelő hangfalat, és sikerült beállítanod, az első meghallgatás után tudni fogod, hogy mi a különbség a zenehallgatás és a meghallgatás között.”


Ezt a bevezető mondatot a népszerű, közösségi audioreview oldalról másoltam ki, ahol szigorúan magánszemélyek osztják meg a tapsztalataikat különböző audio termékekről. Ennél a pár sornál semmi sem lehetne jobb jellemzés, amit Paul Mevis nevű felhasználó írt az Audio Note Meishu-ról.
Talán az összes Audio Note erősítő között a Meishu zeneisége a legnagyobb közhely az elektroncsöves high-end audio világában. Míg a többi 300B-re épülő kapcsolásnak van egy olyan tulajdonsága, ami egyedivé teszi, a Meishu-t tömény zeneisége emeli ki a többiek közül.

 

Meishu.jpg

A Meishunak meg van az az előnye a többiekhez képest, hogy integrált, így nem kell a megfelelő előfokot vagy végfokot megválasztani hozzá. A kategóriájában szinte egyedül áll, hangolni nem kell és nem is nagyon lehet, az ezüst jelzésű modell jelenti a feljebb lépést, a Signature pedig minden igényt kielégít.

 

A márkán belül a Meishu az egyik olyan véglet, amiért az Audio Note a zeneszerető emberek egyik kiemelt márkája. Ha ezt szeretnénk megerősíteni, nincs más dolgunk, mint a google keresőjében megnézni az első tíz találatot. A legtöbb beszámoló olyan felhasználóktól származik, akik hosszú keresés után találtak rá erre az erősítőre, és bár sokan nem az Audio Note kínálatából választanak hozzá társakat, vagy korábban egyáltalán nem ismerték a márkát, mégis a Meishuban találták meg mindazt, amiért konzervzenét egyáltalán hallgatni érdemes.

 

Mivel az értékesítésével soha nem volt különösebb probléma, az audio magazinokban nagyon kevés tesztet találunk erről az erősítőről.  A Meishu sok mindent magában sűrít, ami miatt az Audio Note UK hosszú ideje kedvelt a high-end világában.

 

CpbYZRqWAAADhpG.jpg

 

Egyrészt rendelkezik azzal a nagyon kevés erősítő által megvalósítható “tudással”, hogy képes egyszerre nagyon finoman szólni, máskor viszont – ha azt az adott zenemű megköveteli –, képletesen szólva: lebontani a falakat. Másrészt a 300B csövek hangzásvilágának sok olyan tulajdonságát jeleníti meg, amiért a cső elterjedt és népszerű a felhasználók között. A dinamikai tartalékai majdhogynem kifogyhatatlanok, a színárnyalatai és a zenei szövet ábárázolási képessége pedig szinte példa nélküli.


A Meishu hangja – jó társakkal – olyan, mint egy kellemes pezsgőfürdő, vagy egy hűsítő forrásvíz, az ember bármeddig képes élvezni, és a végén feltöltődve száll ki belőle. Ez az integrált az egyik legnagyobb sikere a cégnek a fennállása óta, gyakorlatilag nincs szükség a meghallgatáson kívül másmilyen marketingre, a Meishu eladja önmagát, ami az audio szuperlatívuszokhoz szokott világban igen ritka. Ennek következtében az erősítő egyben az egyik végállomást is jelentheti, ha az ember a már meglévő lemezeihez keres ideális készüléket.

 

IMG_0810.jpg

 

Technikailag – hasonlóan az Audio Note UK többi termékéhez – a Meishu teljesen kiforrott. A hatalmas ház egy teljes értékű elő- végfokot rejt magában, külön tápellátással mindegyik fokozathoz. A felhasznált anyagok és a saját fejlesztésű trafók tökéletes összhangban dolgoznak, a végeredmény hosszú éveken át alakult a mai formájára.

 

IMG_0812.jpg

 

A nagy méretű ház egyben robusztusságot is sugall, az egyenként hat darab trafó tekintélyes súlyt kölcsönöz a Meishunak, mozgatása két emberes munka, erős és stabil állványra van szükség. Az alapjában véve egyszerű és világos felépítés nagyon sok olyan megoldást és alkatrészt tartalmaz, amelyek a végső hangzás egységességét és természetességét adják. Ez egyébként kulcsfontosságú momentum a Meishu esetében. A legtöbb beszámolóban egyből feltűnik, hogy a korábban a hifihez szokott fülek milyen hamar felfedezik az Audio Note erősítők esetében, hogy a hangszerek hangja szinte teljesen megegyezik a valódi hangszerekével, ami igazi revelációként, meglepő felfedezésként hat. Innen nézve nem nehéz belátni, hogy a Meishu miben különbözik a többi erősítő hangjától, és azt sem, hogy miért nem kell hozzá külön marketing, hogy eladják.


(Veres Attila)

 

 

Bővebb információk:

 

 

www.audionote.eu

 www.audionote.co.uk

 

 

 

( - )

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

ealogo-145x50.jpg 

ACnewlogo copy.jpg

 

Impresszum
11 Betöltés: 0.279744 másodperc.