Sztereó MagazinCES2019 – Lemezjátszók reneszánsza...

Sztereó Magazin | 2019. Január 11., Péntek 19:00

Jó hír, hogy folytatódik az elmúlt évek trendje, nevezetesen egyre több gyártó emeli vissza kínálatába a lemezjátszókat, illetve készít újabb modelleket. A Technics és a Sony újdonságairól már megemlékeztünk, itt az ideje kicsit jobban körülnézni...

Egyik meglepetés a Cambridge Audio ALVA TT (1500 EUR) elnevezésű, aptX HD Bluetooth technológiát használó lemezjátszója. A rendkívül egyszerű külsővel rendelkező készülék 24 bit / 48kHz-es vezeték nélküli adatátvitelt biztosít. A lemezjátszót az Alva Solo / Duo előerősítőből származó phono egységgel szerelték, így nincs szükség külső eszköz csatlakoztatására. A direkt meghajtás egyenletes teljesítményt biztosít, a polioximetilén (POM) lemeztányér pontosabb lejátszási sebességet kínál, s csökkenti a nem kívánt rezgések hatásait. Az egyetlen darabból álló, egyenes hangkar végére gyárilag beállított MC hangszedő került.

 

turntableces2019_1 640.jpg

 

A japán Audio-Technica az előzetes ígéretnek megfelelően, két kedvezően árazott, klasszikus építésű lemezjátszót is bemutatott. Az AT-LPW40TN (350 EUR) és az AT-LPW30TK (300 EUR) modellek fából készültek előbbi sötét diófából, míg utóbbi teak fából van. Mindkét készülék beépített phono előerősítővel rendelkezik, így egyszerűen társíthatók aktív hangsugárzókhoz, de alternatív megoldásként külső eszközök is csatlakoztathatók. A lemezjátszók alumínium, illetve szénszálas hangkarokat kaptak, amelyek végére a közelmúltban bevezetett VM95 hangszedők kerültek.

 

turntableces2019_3 640.jpg

 

A vállalat vadonatúj LP60X sorozatát is kiállította, amibe különböző felszereltségű, teljesen automata, szíjhajtású lemezjátszók tartoznak. Az egységes alapokra épített széria az alapváltozat (AT-LP60X) mellett digitalizálásra is alkalmas (AT-LP60XUSB), illetve aptX Bluetooth kapcsolatot kínáló (AT-LP60XBT) modell, valamint fejhallgató-erősítővel rendelkező (AT-LP60XHP) készülék is található. Az újdonságok előerősítőt is kaptak, így aktív rendszerekhez társíthatók, de RCA konnektor is rendelkezésre áll. Mindegyik modellt AT3600L mozgó mágneses hangszedővel szerelték.

 

turntableces2019_2 640.jpg

 

A japán gyártó újdonságainak ezzel még nincs vége, ugyanis elkészült az AT-120USB lemezjátszó következő generációs változata. A lemezlovasok figyelmére is érdemes AT-LP120XUSB jelzésű készülék közvetlen hajtással, egyenletes teljesítményt szavatoló szervo-motorral, korszerű anti-skating rendszerrel, tovább fejlesztett előerősítővel és kapcsolható phono kimenettel rendelkezik. Az S alakú hangkar végén VM95E hangszedő található, míg a sytlust erős LED fényforrás világítja meg, hogy a készülék sötétben is használható legyen. A berendezés USB konnektort is kapott, s pl. fordított lejátszást is kínál.

 

turntableces2019_4 640.jpg

 

Végezetül bemutatásra került a CROSLEY AUDIO új játékszere, ami 3 hüvelykes lemezek lejátszására képes. Az újdonság a gyártó CRUISER hordozható termékvonalát gazdagítja, Audio Technica mozgó mágneses hangszedővel, beépített hangszóróval, fejhallgató-csatlakozóval rendelkezik. A készülék USB tápról vagy akkumulátorról üzemel. Az aprósághoz tartozó lemezeket a japán Toyokasei szállítja, a gyártó ígérete szerint az ellátás folyamatos lesz.

 

Forrás: www.cambridgeaudio.com

           www.audio-technica.com

           www.crosleyradio.com

 

--

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

ealogo-145x50.jpg 

ACnewlogo copy.jpg

 

Impresszum
11 Betöltés: 0.433759 másodperc.