Sztereó MagazinDEVIALET GOLD PHANTOM - Futurisztikus élmény

Sztereó Magazin | 2018. Január 25., Csütörtök 08:00

A Devialet Gold Phantomra nem csak szimpla vezeték nélküli hangrendszerként kell tekintenünk, hanem úgy, hogy ez egy rendkívüli kompakt és összetett multifunkcionális remekmű.

Tesztalanyunk úgy hangminőségben, mint szolgáltatásban csúcskategóriás élményt kínál. A legfejlettebb analóg és digitális technológiákat ötvöző Phantom Gold a maga 104 bejelentett szabadalmával rengeteg érdekes innovációt mutat fel.

 

Az extrém külső

Az, aki nem ismeri a Gold Phantom megjelenését és tudását, mivel kicsi, kompakt, vagyis nem mondható impozánsnak, azt komoly meglepetés fogja érni.

A külső összhatás kellemes és harmonikus, az aranyozott részek felelnek a prémium kinézetért, de így is nehéz elképzelni azt, hogy később milyen hangzás kvalitással fog meglepni. A letisztult felszínére jellemző, hogy egyetlen fénylő LED visszajelző sincs, rajta ami elvonná a figyelmünket a formájáról. Ekkor merülhet fel a kérdés, hogy akkor például mi alapján tudjuk meg azt, hogy egyáltalán be van-e kapcsolva és fogadni tudja az eszközünk csatlakozási kérelmét. Figyelem, itt is segít a Devialet egyik saját innovációja.

 

phantom_packshot_gold-face-wooferoff_gallery_2.jpg

 

A készülék lélegzik! Stand-by állapotában a tüdőt jelképező dupla domború dóm mélynyomója lassan kiemelkedik, majd visszahúzódik, éppen úgy, mint ahogy az ember légzési ciklusa esetén történik, aki ezt élőben megfigyelhette, azt egyből elvarázsolta. A mobil eszközökre letölthető applikációval, a bluetooth-al szemben, WI-FI kapcsolattal drámaian kifinomult hangminőséget tud elérni. Ehhez a korábbi tesztben szereplő Silver Phantom ad támpontot, amelyről már írtunk. Az installálás többlépcsős folyamat, és esetenként a tovább lépéshez fizikailag is meg kell érintenünk az eszköz „buksiját”, ekkor tudatosítjuk vele, hogy egy többhangfalas környezetben hol a helye, melyik hangcsatorna szerepét szánjuk neki. Ennek a néhány szokatlan funkcióknak a bemutatásával remélem körvonalaztam, hogy érdemes behatóan tanulmányozni ezt a tizenegy kilós tömör gyönyört.

 

phantom_packshot_gold-3-4-principal_2.jpg

 

A technológia


A darabonként megvásárolható Gold Phantom, egyedi technológiának köszönhetően szinte torzítás nélkül (THD: 0.0005%) játszhatjuk le a kedvenc zenéinket. A 4500 wattos teljesítménycsúcs adata hihetetlennek tűnik, de mivel megismertem a Silver Phantom 3000 W teljesítményét, így nekem van fogalmam arról, hogy mit is jelent ez a 108 dB hangnyomásra képes hangkeltő, amely mellé nagyszerű hangzás járul, még akár elképesztően nagy hangerő mellett is. A Hibrid analóg és digitális erősítés összmunkáját egyesítő készülék ezenkívül több dologban is kivételes. A külön megvásárolható: úgynevezett, Dialog Connectorral pedig Wi-Fi-n keresztül akár 24 darab Phantom hangszóró is összeköthető. A Plug and play beállítás a legújabb és legfejlettebb Bluetooth és AirPlay technológia, amivel könnyűszerrel sztereó vagy többcsatornás, illetve többszobás hangrendszer építhető ki vele, amellyel meglepő élményeket okozhatunk magunknak és barátainknak.

phantom-exploded-view-100627740-orig.jpg

 

A hang minőséget fokozza, hogy a felépítését tekintve pontsugárzóként jellemezhetjük, ennek köszönhetően tökéletes akusztikai lefedettséget biztosít már önmagában is. A koaxiális kialakítású közép és magas rész szembe fordul felénk, míg a két igen impozáns basszus sugárzó az oldalán helyezkedik el a Gold díszítő panelek közelében. A frekvenciamenet hihetetlenül széles, ez leginkább a szubbasszus tartományban érhető tetten, ugyanis a Phantom 14 Hz-től képes reprodukálni az ultra-mély basszust, így a hallható spektrumot túllépve, az infrahangok világába juttat el minket, ahol hallás helyett, inkább már csak valamiféle szokatlan és ismeretlen élményt kapunk, aminek a rögzítéséhez leginkább csak mérőjelek révén juthatunk el.

A rendszeres frissítéseknek köszönhetően folyamatosan fejlődő szoftver új funkciókat tesz elérhetővé, és tovább javítja a jövőben a hangkeltő működését.

 

bundle-gold-phantom_2x.jpg

 

Tesztelés különleges körülmények között


Mivel időben a 18. AV Trend és HIFI Show előtt vagyunk, a saját tesztet követően egy különleges nyilvános bemutatót prezentáltunk. Az EISA teremben a Gold Phantom-ot a látogatók a Bluetooth eszközeikkel és a saját zenéiket hallgathatták, amivel a szomszéd helyiségben lévő kiváló hangsugárzókat prezentáló Taylor Acoustic demózását is megzavartuk párszor, ezúton is elnézést kérünk tőlük!

 

large_devialet-phantom-cannes.jpg

 

A megmérettetés


Egy átlagos nappali méretű helyiségben Wi-Fi kapcsolattal egészen kivételes hangminőséghez jutunk a Devialet révén. A definíció és a koherencia páratlan megjelenítése szokatlan egy ilyen kompakt méretű hangkeltőtől. Szerintem ezzel minden lényeges hangminőséget jelentő információt egyszersmind leírtam. Ismételten elmerengve a tapasztalatokon, megint eszembe jut a nagy kérdés: értem én, hogy villamos, na de mi hajtja…?

Néhány szóval ismét jellemezve: pazar, hihetetlen, egyáltalán hogyan képes erre?

A különös egybeesés a teszteléssel és a kiállítással, segítségemre volt abban, hogy a végére járjak, vajon elfogult lettem-e?

magyarĂĄzĂł kĂŠp.png

 

A nyilvános tesztelés alkalmával a Phantom páratlan sikert ért el, hiszen a két nap alatt körülbelül 50-60 személy csatlakozott Bluetoothon a készülékre és meghallgatása után mosolyogva, számtalan kérdést tettek fel. Az értékelés előtt hozzá kell tennem, hogy a Bluetooth technológia nem ad tökéletes hangminőséget, de ezt a csúcskészüléket ez a tény nem hozta különösebben zavarba, mert a FLAC és az egyéb jó minőségű fájlok esetén így is félelmetesen realisztikusan működött. Egy demó készülék lévén hangerő limitációt kapott, tehát fél hangerőn is kijött sokak számára meglepően hangos és dinamikus zenei hangzás. A hangja kifinomult és részletező és ez nem torzult a nagyobb hangerő esetében sem. Ez a tény szinte mindenkit meglepett.

phantomgoldstand.jpg

A széles skálát felmutató, különböző készülékek között nem egy Hi-Res felbontásúval is demóztunk. Sara K., Alain Taylor tökéletesen közel mikrofonozott felvételei élő előadásként hatottak. A hangszerek hangjai briliánsan szóltak. Voltak olyan vendég tesztelőink, akik szó szerint nem hittek a fülüknek és a nem kicsi bemutató terem egyik sarkától a másikig járkálva hüledeztek a megszólaló hangon. Gondolom, szépen haladunk afelé, hogy megkérdezzük, kell még ezek után a tapasztalatok után bármilyen marketing szöveg? Azt hiszem aligha. Egyébként a Devialet nagyon sokat demózzák világszerte és ez jó, mert akármit is írhatnak róla, olvasva az írásokat nem hinném, hogy ne lenne mégis meglepő mindenki számára a Devialet Phantom Gold hangja élőben.

 

RoseGoldSpeaker1.jpg

 

Konklúzió

 

„Hallgatni arany”, mondhatjuk a régi közmondást, csak most minden szónak egészen más értelmet kell, hogy adjunk, hallgatni a Phantom Golddal csakis hangosan szabad, és a nevében szereplő arany az tényleg valódi 22 karátos Rose Gold. Azt hiszem, ez a gyártó bátran mondhatja magáról, hogy komolyan fejleszt, csupa nagybetűvel, és tudásával, eredményeivel olyat kíván nyújtani a vásárlóknak, amivel mindenkit elvarázsol.

 

A tesztértékelés és a műszaki adatok a következő oldalon találhatóak!

    1 / 2  Következő >   Utolsó >>

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

ealogo-145x50.jpg 

ACnewlogo copy.jpg

 

Impresszum
11 Betöltés: 0.111095 másodperc.