HIFI AUDIO ESZKÖZÖK - EISA DÍJAK 2016-2017

| 2016. Augusztus 14., Vasárnap 22:00

Ha arra gondolunk, hogy nincs új a nap alatt, akkor nagyon tévedünk. A HiFi világa mint egy Főnix madár, minden évben megrázza magát, újra meg újra képes a megújulásra, hogy találmányaival, elkápráztassa rajongóit. Íme az idei Eisa Hi-Fi díjak.

AUDIO - Hi-Fi Expert Group

 

EUROPEAN-HIGH-END-LOUDSPEAKER-2016-2017---Bowers-&-Wilkins-802-D3.png

 

EUROPEAN HIGH-END LOUDSPEAKER 2016-2017

Bowers & Wilkins 802 D3

 

bowers-wilkins-802-d3jpg.jpg

 

A brit cég 800-as sorozata jó ideig a technológia csúcsát jelentette, és idén láthattuk, hogy ezt képesek naprakészen tartani hét új hangszórójukkal. Az 1,1 méternél is magasabb 802 D3 az új család meghatározó tagja, a padlóra állítható modell funkcióit erősen újra is tervezték. Az alumíniumból készült „Turbina” fejben új, középutas Continuum hangsugárzó és a gyártó védjegyének számító, gyémánt-dome tweeter magassugárzója kapott helyet. A dupla Aerofol basszus-egység masszív alsó régiókat biztosít a hangnak, amivel a Bowers&Wilkins 802-es a mezőny legáthatóbb, leginkább részletgazdag zenei élményét nyújtja, egyfajta referenciát teremtve a világ hi-fi hangszórói számára.

 

www.aymara.hu

 

 

EUROPEAN-LOUDSPEAKER-2016-2017---ELAC-Debut-F6.png

 

EUROPEAN LOUDSPEAKER 2016-2017

ELAC Debut F6

 

elac-debut-f6jpg.jpg

 

A Debut sorozat lépésváltást jelent a német vállalat számára, melyet a világhírű audio és hangfaltervező mérnök Andrew Jones tervezett Kaliforniában. Az F6-os csúcsmodell egy háromutas, álló basszus-reflex hangfal, amiben egy 25 milliméteres selyemdóm magassugárzó, egy 165 mm-es aramid-szálas középsugárzó és egy dupla, 165 milliméteres aramid-szálas mélysugárzó foglal helyet. Manapság nem könnyű feladat egy jól hangzó költségvetésű hangszórót építeni, de az Elac F6-nak sikerült megugrani a lécet azzal, hogy az élvezetességre helyezte a hangsúlyt, miközben a nehezebben megszólaló, sűrűbb mixekben sem vallott szégyent. Az Elac Debut F6 egy zseniális megszólalású, kifejezetten nagy élvezeti értékkel bíró hangfal, aminek az árába sem lehet belekötni.

 

www.audiophile-szalon.hu

 

 

EUROPEAN-COMPACT-AUDIO-SYSTEM-2016-2017---Naim-Audio-Mu-so-Qb.png

 

EUROPEAN COMPACT AUDIO SYSTEM 2016-2017

Naim Audio Mu-so Qb

 

naim-audio-mu-so-qbjpg.jpg

 

A Naim Audio 2015-2016-os EISA-díjas Mu-so újgenerációs, miniatürizált változatában nem kevesebb mint öt hangsugárzó található, mindegyik külön D sztályú erősítővel, valamint egy pár passzív basszus-sugárzóval, melyet egy kifejezetten kompakt, gyönyörűen kialakított, egydobozos rendszerbe építettek. Az UPnP streamelés, AirPlay, aptX Bluetooth, optikai és vonal bemenetek mellett natív támogatást élvez a Tidal és Spotify szolgáltatásokhoz és egy sor egyéb internetes rádióstreamhez, sőt multi-room lehetőségekkel is felvértezték. Ha valaki egy nyitott, erőlködésmentes, egy dobozból kivehető ütős hangzást keres, annak Naim ismét perfect megoldást szállít.

 

www.penna-poor.hu

 

 

EUROPEAN-TURNTABLE-2016-2017---Pro-Ject-The-Classic.png

 

EUROPEAN TURNTABLE 2016-2017

Pro-Ject The Classic

 

pro-ject-the-classicjpg.jpg

 

A gyártó 25. születésnapjára kiadott The Classic időtlen, tradicionális kialakítása mögött naprakész mérnöki precizitás rejlik, amely ezt a kétsebességes lemezjátszót a lehető legszélesebb kompatibilitással ruházza fel. Az eszköz egy elegáns fa keretben helyezkedik el hat elasztomer „labda” tetején, amelyek egyrészt megfelelő izolációt biztosítanak, míg a precízen kialakított, 2,1 kilós alumínium tányér belső kerületét is ugyanilyen tompítással látták el. A deck-et hibrid, szénszálas alapú karral látták el, ami lehetőséget nyújt arra, hogy akár jobb hangszedőket is alkalmazzunk, így létrehozzuk napjaink legjobban szóló, egyben legstílusosabb, felhasználóbarát lemezjátszóját. Egy új klasszikus született.

 

www.audiocentrum.hu

 

 

EUROPEAN-STEREO-SYSTEM-2016-2017---Marantz-CD6006-&-PM6006.png

 

EUROPEAN STEREO SYSTEM 2016-2017

Marantz CD6006 & PM6006

 

marantz-cd6006-pm6006jpg.jpg

 

Különálló, kíváló minőségű sztereó egységek a vállalat fő specialitásai, a 6000-es sorozat pedig először hat éve indult. A legújabb, erősítőből és CD játszóból álló frissítés, mindkét komponensében a jól bevált 192 kHz 24-bit DAC teljesít szolgálatot az egyedi HDAM audio egységek között, ahogy ez a Marantz termékeknél megszokott. A CD6006-ban speciálisan összeválogatott részegységek mellett átdolgozott áramköri felépítés dolgozik, a PM6006 pedig egy optikai digitális bemenettel gazdagodott, valamint egy olyan erőteljesebb dizájnnal, amely hangszórók szélesebb köréhez teszi alkalmassá. Ha a csúcs Marantz-hangzást keressük kedvező  áron, ez a kombináció a hihetetlenül kifinomult, egyben erőteljes teljesítményével, nem fog csalódást okozni.

 

www.horndistribution.hu

 

 

EUROPEAN-NETWORK-MEDIA-PLAYER-2016-2017---Bluesound-NODE-2.png

 

EUROPEAN NETWORK MEDIA PLAYER 2016-2017

Bluesound NODE 2

 

bluesound-node-2jpg.jpg

 

Ennek a sokrétű médialejátszónak nem csak kiválóan megújult külső felépítése jelent extrát a most felújított változatban, de több lett a bemenet, többek között vezetékes és vezeték nélküli Ethernet, USB, aptX Bluetooth és egy optikai / 3.5 mm kombó aljzat található rajta. A NODE 2 használata is egyszerűbbé vált, például az automatikusan létrehozott lejátszási listákkal, de jobban reagál a felturbózott számítási teljesítménynek köszönhetően. A Spotify, Qobuz és Tidal támogatás mellett többek között MQA kompatibilitást is kapott, ezáltal a zenehallgatók újabb veszteségmentes internetes streamhez férhetnek hozzá. A legjobb az egészben, hogy a NODE 2 dinamikus, háromdimenziós, és fáradságmentes hangképet ad, teljesítménye meghazudtolja az egyszerű külső megjelenés alapján elvárható szintet.

 

www.bluesound.com

 

 

EUROPEAN-HIGH-END-DAC-2016-2017---Hegel-HD30.png

 

EUROPEAN HIGH-END DAC 2016-2017

Hegel HD30

 

hegel-hd30jpg.jpg

 

A Hegel HD30 alaposan válogatott alkatrészekből és DAC chipekből épült, hozzá valami saját digitális varázslattal, ami egyszerre DAC/digitális előerősítő és egy csúcskategóriás high-end audio-streamelő megoldás is egyben. Ez a digitális központ nyolc digitális bemenetet kínál, többek között USB és Ethernet portot, ami lehetővé teszi, hogy a HD30 akár DLNA digitális média renderelésére is alkalmas legyen, ami az otthoni hálózathoz is kapcsolódni tud, akár AirPlay támogatással. Emellett közvetlenül képes meghajtani egy végerősítőt szimmetrikus és asszimmetrikus analóg kimenettel. Teljesen kompatibilis a nagyfelbontású fájltípusokkal, beleértve a DSD128-at,  aminek lejátszásával a hangkép egyszerre válik finommá és részletessé. Használatával előszőr van lehetőségünk élvezni a legmagasabb minőségű hangzást, kábelrengeteg nélkül.  

 

www.audiocentrum.hu

 

 

EUROPEAN-HIGH-END-HEADPHONES-2016-2017---AKG-N90Q.png

 

EUROPEAN HIGH-END HEADPHONES 2016-2017

AKG N90Q

 

akg-n90qjpg.jpg

 

Ugyan nem ez az első fejhallgató, amI digitális jelfeldolgozási képességgel dicsekedhet, ez a zárt kialakítású modell mégis tud valamit, amit más nem. A TruNote technológia a fejhallgató-kapszulákban elhelyezett mikrofonok segítségével képes automatikusan korrigálni a frekvencia-reakciót az adott felhasználó fülének karakteréhez. Aktív zajszűrője van, és választhatunk három hangmód között is, az akkumulátor töltés pedig egy beépített DAC microUSB bemeneten át tud működni. A nyitott és természetes hangzású N90Q-nak kifejezetten erős basszusai vannak, ami a lehető legközelebb viszi a hallgatót egy valódi hangszóró-hangzáshoz. Az ilyen extra technológiák általában nem épp olcsók, de ha a privát zenehallgatásban valaki élvonalbeli minőségre vágyik, az AKG N90Q minden pénzt megér.

 

www.extremeaudio.hu

 

 

EUROPEAN-MULTIROOM-SYSTEM-2016-2017---Sonos-PLAY5.png

 

EUROPEAN MULTIROOM SYSTEM 2016-2017

Sonos PLAY:5

 

sonos-play-5jpg.jpg

 

A Sonos törekvése, hogy vonzza a hi-fi rajongókat, az enyhén ívelt PLAY:5 megalkotásával eredményre vezetett. A hat specializált hangsugárzó, három tweeter, és három közép-mélysugárzó egy ívelt egységben kapott helyet, amely jóval szélesebb hangteret képes létrehozni, míg az új, továbbfejlesztett D-osztályú erősítők az előd teljesítményének háromszorosát kínálják. A Trueplay használatával és a felhasználóbarát Sonos-app segítségével még a nem szakértő közönség is megtapasztalhatja, hogyan teremthető tökéletes hangminőség akár az akusztikai kihívásokkal küszködő helyiségekben, például a konyhákban, míg speciális, tájolást érzékelő szenzorok segítenek a kompakt berendezés vízszintes, vagy függőleges elhelyezésében. A Sonos már korábban is a vezeték nélküli multiroom rendszerek szimbólumává vált. A gyártó a PLAY:5 ben egy új bajnokra talált, amely méltóvá teszi az elismerésre.

 

www.horndistribution.hu

 

 

EUROPEAN-USB-DAC-HEADPHONE-AMPLIFIER-2016-2017---Chord-Mojo.png

 

with Mobile

EUROPEAN USB DAC/HEADPHONE AMPLIFIER 2016-2017

Chord Mojo                

 

chord-mojojpg.jpg

 

Csúcskategóriás DAC eszközökben használt technológiák átemelésével a Chord egy zseb-méretű, ám mégis hihetetlen kapacitással rendelkező USB fejhallgató-erősítőt alkotott, amely alumínium borításban érkezik, és színkódolt vezérlők segítik a kezelését. Az elemmel működő eszközben a Mojo legjobb digitális jelfeldolgozási és DAC funkciói kerültek beépítésre, és  összeforrott, kiváló technológiák működnek, kompatibilitást biztosítva az LPCM (768 kHz-ig) és DSD (DSD256-ig) szabványokhoz. A tervezett bővítőmodulok, SD kártyahely, Wi-Fi képesség és Bluetooth kapcsolat segítségével, egy sokoldalúbb jobb mixet kapunk, hangminőséget, és olyan ár érték arányt amit eddig még nem találtunk.

 

 

www.chordelectronics.co.uk.mojo

 

 

EUROPEAN-AV-ACCESSORY-2016-2017---SPIN-remote.png

 

with HT Video and HT Audio

EUROPEAN AV ACCESSORY 2016-2017

SPIN remote

 

spin-remotejpg.jpg

 

A házimozi rajongók legalább négy olyan készüléket használnak, amit valamilyen távirányítóval kell irányítani, ami gyakran frusztráló élmény. A Spin eszköze, forradalmian újszerű kialakításával a feje tetejére állítja ezt az egész koncepciót, miközben a legjobb és legegyszerűbb jelenleg létező módot kínálja arra, hogy az otthoni eszközöket vezéreljük. A kifinomult ezüst kupolában sokféle szenzor kapott helyet, amelyek érzékelik a mozgást, a forgatást, az elhelyezés irányát és az érintést, így a felhasználó csupán a legegyszerűbb mozdulatokkal és gesztusokkal irányíthatja eszközeit. A különféle funkciókat a párosított okostelefon alkalmazásban szabhatjuk testre, hogy aztán a tenyérnyi eszközt úgy használhassuk, hogy egyszerre a leghasznosabb és a legszórakoztatóbb  megoldássá váljon a távirányítók történetében.

 

www.spin.com

 

eisalogog_350.jpg

 

TOVÁBBI EISA DÍJAK

EISA AWARDS LIST 2016-2017

 

HOME THEATER AUDIO EXPERT GROUP

 

EUROPEAN HT SPEAKER SYSTEM 2016-2017

DALI OPTICON 5.1

 

EUROPEAN HT RECEIVER 2016-2017

Denon AVR-X2300W

 

EUROPEAN SOUNDBASE 2016-2017

Canton DM 55

 

EUROPEAN SOUNDBAR 2016-2017

Yamaha YSP-5600

 

EUROPEAN HT HIGH END 2016-2017

Trinnov Audio Altitude32

 

EUROPEAN BEST VALUE HT SPEAKER SYSTEM 2016-2017

Monitor Audio Bronze 5.1

 

with HT Video

EUROPEAN ULTRA HD PLAYER 2016-2017

Panasonic DMP-UB900

 

with HT Video and HiFi

EUROPEAN AV ACCESSORY 2016-2017

SPIN remote

 

 

HiFi AUDIO EXPERT GROUP

 

EUROPEAN HIGH-END LOUDSPEAKER 2016-2017

Bowers & Wilkins 802 D3

 

EUROPEAN LOUDSPEAKER 2016-2017

ELAC Debut F6

 

EUROPEAN COMPACT AUDIO SYSTEM 2016-2017

Naim Audio Mu-so Qb

 

EUROPEAN TURNTABLE 2016-2017

Pro-Ject The Classic

 

EUROPEAN STEREO SYSTEM 2016-2017

Marantz CD6006 & PM6006

 

EUROPEAN NETWORK MEDIA PLAYER 2016-2017

Bluesound NODE 2

 

EUROPEAN HIGH-END DAC 2016-2017

Hegel HD30

 

EUROPEAN HIGH-END HEADPHONES 2016-2017

AKG N90Q

 

EUROPEAN MULTIROOM SYSTEM 2016-2017

Sonos PLAY:5

 

with HT Video and HT Audio Expert Groups

EUROPEAN AV ACCESSORY 2016-2017

SPIN remote

 

with Mobile Expert Group

EUROPEAN USB DAC/HEADPHONE AMPLIFIER 2016-2017

Chord Mojo                  

 

 

MOBILE DEVICES EXPERT GROUP

 

EUROPEAN ADVANCED SMARTPHONE 2016-2017

HTC 10

 

EUROPEAN CONSUMER SMARTPHONE 2016-2017

Huawei P9

 

EUROPEAN MOBILE HEADPHONES 2016-2017

JBL Reflect Mini BT

 

EUROPEAN MOBILE SPEAKER 2016-2017

JBL Charge 3

 

EUROPEAN WEARABLE DEVICE 2016-2017

Garmin fēnix 3 HR

 

EUROPEAN BUDGET SMARTPHONE 2016-2017

Coolpad Torino

 

EUROPEAN VR HEADSET 2016-2017

HTC Vive

 

EUROPEAN MOBILE INNOVATION 2016-2017

LG G5

 

with Photo Expert Group

EUROPEAN SMARTPHONE CAMERA 2016-2017

Samsung Galaxy S7 / S7 edge

 

with HiFi  Audio Expert Group

EUROPEAN USB DAC/HEADPHONE AMPLIFIER 2016-2017

Chord Mojo

 

 

HOME THEATER DISPLAY and VIDEO EXPERT GROUP

 

EUROPEAN TV 2016-2017

Samsung UE55KS9000

Samsung UE55KS9090 – Germany, Italy

Samsung UE55KS9080 – Austria, Switzerland

Samsung UE55KS9002 – Czech Republic

Samsung UE55KS9005 – Denmark, Finland, Norway, Sweden

 

EUROPEAN HOME THEATRE TV 2016-2017

Panasonic TX-65DX900E

Panasonic TX-65DX900 – Belgium, France, Italy, Portugal, Spain

Panasonic TX-65DX902 – Ireland, United Kingdom

Panasonic TX-65DXW904 – Austria, Germany, Netherlands

Panasonic TX-65DXC904 – Switzerland

 

EUROPEAN SMART TV 2016-2017

LG UH770V

LG UH7707

LG UH7709

 

EUROPEAN HIGH-END TV 2016-2017

LG Signature OLED65G6

 

EUROPEAN HOME THEATRE PROJECTOR 2016-2017

BenQ W2000

 

EUROPEAN BEST BUY LARGESCREEN TV 2016-2017

Philips 65PUS7601

 

with HOME THEATER Audio Expert Group

EUROPEAN ULTRA HD PLAYER 2016-2017

Panasonic DMP-UB900   

 

with HT Audio and HiFi Expert Group

EUROPEAN ACCESSORY 2016-2017

SPIN remote

 

with Photo Expert Group

EUROPEAN PHOTO & VIDEO CAMERA 2016-2017

Sony α7S II

 

with Photo Expet Group

EUROPEAN ACTION CAMCORDER 2016-2017

Olympus TG-Tracker

 

 

PHOTO EXPERT GROUP

 

EUROPEAN DSLR CAMERA 2016-2017

Canon EOS 80D

EUROPEAN PROSUMER DSLR CAMERA 2016-2017

Nikon D500

EUROPEAN PROFESSIONAL DSLR CAMERA 2016-2017

Canon EOS-1D X Mark II

EUROPEAN CONSUMER COMPACT SYSTEM CAMERA 2016-2017

Olympus OM-D E-M10 Mark II

EUROPEAN PROSUMER COMPACT SYSTEM CAMERA 2016-2017

Sony α6300

EUROPEAN PROFESSIONAL COMPACT SYSTEM CAMERA 2016-2017

Fujifilm X-Pro2

EUROPEAN PREMIUM COMPACT CAMERA 2016-2017

Sony Cyber-shot RX1R II

EUROPEAN TRAVEL COMPACT CAMERA 2016-2017

Panasonic Lumix DMC-TZ100

EUROPEAN DSLR LENS 2016-2017

Tamron SP 85mm F1.8 Di VC USD

EUROPEAN PROFESSIONAL DSLR LENS 2016-2017

Canon EF 35mm F1.4L II USM

EUROPEAN DSLR ZOOM LENS 2016-2017

Sigma 50-100mm F1.8 DC HSM Art

EUROPEAN PROFESSIONAL COMPACT SYSTEM LENS 2016-2017

Sony FE 85mm F1.4 GM

EUROPEAN COMPACT SYSTEM ZOOM LENS 2016-2017

Fujinon XF100-400mm F4.5-5.6 R LM OIS WR

EUROPEAN PHOTO INNOVATION 2016-2017

Panasonic DUAL I.S. System

EUROPEAN PHOTO SOFTWARE 2016-2017

DxO OpticsPro 11

EUROPEAN PHOTO PRINTER 2016-2017

Canon imagePROGRAF PRO-1000

with HT Video Expert Group

EUROPEAN PHOTO & VIDEO CAMERA 2016-2017

Sony α7S II

 

with HT Display  and Video  Expert  Group

EUROPEAN ACTION CAMCORDER 2016-2017

Olympus TG-Tracker

 

with Mobile Expert Group

EUROPEAN SMARTPHONE CAMERA 2016-2017

Samsung Galaxy S7 / S7 edge

 

 

IN-CAR ELECTRONICS EXPERT GROUP

 

EUROPEAN IN-CAR HEAD UNIT 2016-2017

Kenwood DDX5016DAB

 

EUROPEAN IN-CAR HD PLAYER 2016-2017

Sony RSX-GS9

 

EUROPEAN IN-CAR SMART UPGRADE 2016-2017

Match M 5DSP

 

EUROPEAN IN-CAR SUBWOOFER 2016-2017

Hertz Mille Legend ML 2500.3

 

EUROPEAN IN-CAR PROCESSOR 2016-2017

Audison bit One HD

 

EUROPEAN IN-CAR HIGH-END COMPONENT 2016-2017

Ground Zero GZPA Reference 4PURE

 

EUROPEAN IN-CAR INTEGRATION 2016-2017

Mosconi GLADEN DSP 8TO12 AEROSPACE

 

EUROPEAN IN-CAR INNOVATION 2016-2017

Clarion Full Digital Sound

 

eisalogog_350.jpg

 

More informations about the Eisa Awards 2016-2017

www.eisa.eu

 

( - )

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

ealogo-145x50.jpg hifi_station_140x50px_logo.jpg audio_note.jpglauditeur.jpg

limar.jpg stream audio logo_150x40px.jpgACnewlogo copy.jpg

 

Impresszum
11 Betöltés: 0.140634 másodperc.