EISA STORY 1982-2016


EISA GM NYITO 720 x 400.jpg

 

Az EISA (European Imaging and Sound Association) újságíróikonferencia keretében döntik el,

mely termékek érdemlik ki az Európa legjobbja kitüntető címet.

 

Az Eisa rövid története.

 

Magyarországon már sok embernek ismerős az EISA, ami egyedülálló szervezetként  50 elektronikai szaklap szövetsége, és Európa 22 országát vonultatja fel a zászlója alatt. Évenként kiadott díjai European EISA Awards néven váltak közismertté.

 

A díjat első alkalommal 1982-ben adták át. Akkor még nem EISA díjnak hívták. 30 évvel ez elött 5 Európai fotó magazin főszerkesztője azza a céllla talákozott, hogy a történelem során először megválasszák az év fotokameráját. Nem is sejtették, hogy a találkozóval elindítottak egy folyamatot melyből évekkel később megszületett az EISA. Ez a történelmi dátum 1989-ben következett be, miután időközben még további 10 fotós magazin csatlakozott a csoporthoz.

 

eisa_550.jpg

Az EISA nemsokára további két panelt hozott létre, ídőközben megalakult a Video szekciót (Video Panel), és az Audió szekciót (Audio Panel). A technikai változások következtében, a szimpla Audio hangzásból tovább fejlődött a többcsatornás szórakoztatás, ami az EISA-n belül elvezetett az Audio/ Home Theatre szekció megalakulásához. 2002-ben a kor technikai fejlődésének és a trendnek megfelelően az EISA-n belül létrejött a Convergence Panel és vele párhuzamosan az In-Car Electronics Panel is, ami több mint 10  "auto-hifis" újság részvételével, az EISA lapkiadók ilyen tematikájú, és a korábbi ECAP (European Car Audio Press) csoport lapjaiból alakult.

 

A 2007-ben a már létező Konvergencia szekció át lett keresztelve Mobil Eszközök szekció (Mobile Devices Panel) névre, hogy hatékony választ adjanak a rohamos technikai fejlődésnek az audió, a videó és a mobil eszközök területén.

 

1982.jpg2010.jpg2012.jpg

 

Múlt és jelen! Napjainkban Európa 22 országból, már nem kevesebb, mitn 50 magazin

képezi a világ legnagyobb tekintélyű szaksajtó szervezetét.

 

Minden év júniusában, az EISA lapok főszerkesztői összeülnek, és megszavazzák, hogy a munkájuk során tesztelt berendezések közül, mely termékek érdemlik meg a tekintélyes EISA díjakat. Az EISA hat kategóriája, melyekben díjakat adnak át a legjobb termékeknek, jelenleg: az Audio, Video, Házi mozi (Home Theater), Fotó, In-Car Electronics és a Mobil Devices termékcsoport.

 

EisaGM Firenze_A_GroupPicture_720x400 low.jpg

 

Az immár 33 éves Eisa idei 2015-évi konferenciáját Olaszországban, Firenzében tartotta,

ahol hagyományosan csoportkép készült a gyönyörű

Piazza della Signoria téren a Neptun szobor előtt.

 

HAMBURG 2016

Tovább gördült az EISA szekere.

A tavaly Firenzében megválasztott Paul Miller (UK) vette át az irányításat a leköszönő Jorge Gonsalves (Portugal) korábbi elnöktől. Erre az évre teljesen kicserélődött az EISA vezérkara, és a közejövőben számos új vezetői elem megjelenése várható, ami várhatóan pozitív hatással lesz majd az EISA további működésére.

2016 júniusában Hamburgban új korszak vette kezdetét. A 14-éven át sikeres elnöki pozíciót betöltő Jorge Goncalves (Portugal) végleg leköszönt tisztjéről, és helyét a tavaly Firenzében megválasztott Paul Miller

vette át. Az általa levezetett hamburgi Eisa GM. konstruktív és nagyon sikeres volt, és előrevetette a szövetség átalakulását, ami ebben az évben nyított az Online felületek irányába, és aminek értelmében két korábban nyomtatásban is megjelent média, az orosz A3, illetve olasz Vide Eisa lapjok a továbbiakban online médiaként működnek. Az Eisa idén is új tagokkal is bővült. Jorge Goncalves korábbi elnök, a következő két esztendőben, mint az EISA konzultánsa segítí a szövetség munkáját, és közvetlenül az elnök tanácsadójaként is működik majd.

 

EISAGM_Photo_2016-web-650x400.jpg

EISA szerkesztők a hamburgi Beatles Platz-on

 

A 22 országból összegyűlt újságíró csapat, a hamburgi Crowne Plaza hotelben megtartott 34. EISA kongresszus zárónapján ellátogattak a híres/hírhedt  Reperbahn-ra, ahol meglátogatták a Beatles itteni szereplésének kultikus helyeit. Az itt látható fotó a Beatles Platz-on készült, ahol anégytagú liverpooli együttes króm-acélból készült sziluett szobra áll. A képen minden feltünést kerülve a magyar szerkesztők - a könnyebb felismerhetőség kedvéért - piros felsőrészben álltak a kamerák elé. ( - )

 

További információk megtalálhatók, a www.fotovideo.hu / www.sztereomagazin.hu /  oldalakon, valamint az EISA hivatalos honlapján: www.eisa.eu

 

Amit az EISA díjról tudni kell:

Mindíg kihangsúlyozzuk, így most is, hogy az Eisa díj a minőség garanciája, olyan védjegy ami biztosítja a vásárlót arról, hogy kifogástalan terméket vásárol a pénzéért. Kellemes böngészést kívánunk a rengeteg újdonság között, és persze sikeres választást azoknak az olvasóinknak, akik végűl vásárlásra szánják el magukat.

 

 

( - )

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

ealogo-145x50.jpg hifi_station_140x50px_logo.jpg audio_note.jpglauditeur.jpg

limar.jpg stream audio logo_150x40px.jpgACnewlogo copy.jpg

 

Impresszum
11 Betöltés: 0.097317 másodperc.