Sztereó MagazinElkészült a Larsen 9 hangfal

Sztereó Magazin | 2019. Február 03., Vasárnap 17:00

A következő generációs változat a Larsen 8 modell örökségét hordozza, hasonló koncepció alapján született, azonban a hangélmény mellett ezúttal a külsőnek is több figyelem jutott...

A Larsen hangfalakat a hagyományos hangsugárzókkal szemben úgy tervezik, hogy kihasználják a felszíni hangvisszaverődéseket, ezzel is gazdagítva a hangélményt. A készülékek akár a fal közvetlen közelében is elhelyezhetők, ugyanis a meghajtók tájolása és az alkalmazott abszorpciós anyagok, megakadályozzák a korai visszaverődést. A Larsen modelleknél használt akusztikai tervezési elvet Stig Carlsson dolgozta ki, aki hatvanas években a Sonab meghajtókkal, míg a nyolcvanas években a Carlsson Ortho-Acoustic technológiával írta be magát a hifi történelmébe.

 

larsen9_640.jpg

 

A LARSEN 9 (14.990 USD) hangfal a korábbi modellekhez hasonlóan a Carlsson-alapelvek szigorú betartásával készült. A kabinet felépítése nem változott, azonban éles sarkokat ezúttal finoman lekerekítették, így az újdonság kicsit barátságosabb külsővel rendelkezik. A dobozba, egyedi elrendezésű ScanSpeak hangszórók kerültek, míg a crossover a dán Jensen közreműködésével készült. Az újdonság a gyártó szerint a legjobb Larsen modell, amely rendkívül alacsony torzítással, nagy felbontással, minden korábbinál jobb dinamikával dolgozik és gazdag három dimenziós hangtér megteremtésére képes. A huszonöt kilós rendszer 4 ohm impedanciával és 87,5 dB érzékenységgel rendelkezik.

 

Forrás: www.larsenhifi.com/en

 

--

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

ealogo-145x50.jpg 

ACnewlogo copy.jpg

 

Impresszum
11 Betöltés: 0.316615 másodperc.