Sztereó MagazinElkészült a McIntosh vadonatúj lemezjátszója

Sztereó Magazin | 2018. Március 08., Csütörtök 16:00

A patinás vállalat, lassan hetven éve tartozik az élvonalbeli gyártók közé, gyakorlatilag minden területen sikerült már maradandót alkotniuk. A cég az MT10 és MT5 lemezjátszók után, ismét a bakelitek rajongóit szeretné elkápráztatni…

A McIntosh MT2 Precision Turntable a legújabb lemezjátszó technológiával rendelkezik, ami biztosítja a kiváló teljesítményt és a pontos, valósághű hangélményt. A készülék letisztult, finom eleganciát sugároz, amit sikerült ötvözni a gyártóra jellemző esztétikával. A lemezjátszó 33 1/3 és 45-ös percenkénti fordulatszámmal dolgozik, s gyárilag a legjobb teljesítményre hangolva érkezik.

 

MT2_1 640.jpg

 

A készüléket mozgó tekercses (MC) hangszedővel szerelték, aminek magas impedanciája és nagy kimeneti feszültsége, zajtalan zenei reprodukciót biztosít. A hangszedő-konzol speciális ötvözetből készült, míg az elliptikus profilú gyémánttű, kivételes nyomkövetési képességgel rendelkezik. A hangkart dural ötvözetből készítették, így rendkívül könnyű és szilárd komponenst kapunk.

 

MT2_3 640.jpg

 

A huszonöt milliméter vastag, dinamikusan kiegyensúlyozott lemeztányér, polioximetilénből (POM) készült. Ez egy szintetikus, hőre lágyuló (amorf) műanyag, amely könnyen feldolgozható, ugyanakkor egyes jellemzők tekintetében a fémekkel vetekszik. A vaskos tányér belsejébe őrölt alumínium került, ami segít elkerülni a nem kívánt rezgéseket, s elég nagy tömeget biztosít a stabil lejátszáshoz.

 

MT2_2 640.jpg

 

A lemeztányért temperált és polírozott acéltengelyre ültették, ami egy szinterezett bronz perselyben végződik. A DC motort, egy külső feszültségstabilizált tápegység látja el energiával; utóbbit a mechanikus interferencia elkerülése érdekében, teljesen elkülönítették az alaptól. A lemezjátszó számos, phono bemenetekkel rendelkező készülékkel társítható.

 

Forrás: www.mcintoshlabs.com

 

A készülék hazai forgalmazója az Audiophile Szalon.

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

ealogo-145x50.jpg hifi_station_140x50px_logo.jpg audio_note.jpglauditeur.jpg

limar.jpg stream audio logo_150x40px.jpgACnewlogo copy.jpg

 

Impresszum
11 Betöltés: 0.609559 másodperc.