Sztereó MagazinBemutatkozik az ELAC Alchemy termékcsalád

Sztereó Magazin | 2019. Július 05., Péntek 19:00

Az ELAC újdonságai a csapat több éves tapasztalatának felhasználásával készültek, kompakt kialakítású modellek, amelyek teljesítmény és hangminőség tekintetében is a lehető legtöbbet kínálják...

Alchemy-Series-PPA2_640.jpg

 

Az ELAC ALCHEMY PPA-2 lemezjátszó előerősítő teljesen analóg felépítésű készülék. A modell MM vagy MC rendszerekkel egyaránt kompatibilis, hagyományos sztereó beállítás mellett, régi lemezek megszólaltatására is alkalmas. A bemeneti ellenállás átkapcsolható, ami mellett a kapacitás piszkálására is lehetőség van. Az előerősítő szimmetrikus elrendezésű, diszkrét elemekből épített szakaszokból áll, diszkrét FET erősítő fokozatokat használ. Az alacsony kimeneti impedancia tökéletes átvitelt szavatol, míg a RIAA korrekciót prémium ellenállások és polipropilén kondenzátorok végzik. A készülék RCA / XLR ki- és bemenetekkel rendelkezik, utóbbin az erősítés két fokozatban szabályozható. Az alacsony frekvenciás zajok szűrésére kapcsolható felül áteresztő szűrő is rendelkezésre áll. A beállításokat és üzemeltetést előlapi LCD kijelző könnyíti meg.

 

Alchemy-Series-DPA2_640.jpg

 

Az ELAC ALCHEMY DPA-2 sztereó erősítő, egészen dinamikus hangélményt kínál, amely az A-osztályú bemenet topológiának, diszkrét FET egységekből álló végerősítőnek, valamint a túlméretes tápegységeknek köszönhető. A készülék D osztályba sorolt végerősítőt kapott, amely a nagyszerű kimeneti teljesítmény mellett, energia hatékony üzemeltetést tesz lehetővé. Az analóg bemeneti fokozatokhoz külön tápegység tartozik, míg a végerősítő szakasznak impulzus üzemű táp biztosítja az energiát. Az újdonság 325W teljesítményt (sztereó mód) kínál, de híd üzemmódban 650W maximális teljesítmény is elérhető. A bemenetek érzékenysége állítható, így az eszköz bármely előerősítővel képes összedolgozni. Ezúttal is megkapjuk a használatot megkönnyítő LCD kijelzőt.

 

Alchemy-Series-DDP2_640.jpg

 

Végezetül néhány szó az ELAC ALCHEMY DDP-2 modellről, amely egy előerősítő/DAC és hálózati lejátszó, egyetlen hatékony csomagban. A készülék úgy lett kialakítva, hogy tökéletes kiegészítője legyen a DPA-2 végerősítőnek, de természetesen bármilyen eszközzel társítható. Az átalakító 32-bit/384 kHz mintavételt támogató DAC chip köré épült, amely képes a gyengébb minőségű állományok feljavítására. A pontos időzítésért ultra alacsony zajjal dolgozó, zárt hurkú oszcillátor felel, amely minimálisra csökkenti a hangzást befolyásoló anomáliákat. A készülék Ethernet, WiFi és Bluetooth kapcsolatokat kínál, kezeli többek között a PCM, DSD, DoP formátumokat, de hamarosan az MQA állományok lejátszása sem lesz akadály. A berendezés számtalan analóg és digitális konnektort visel, míg a releváns információk OLED kijelzőről olvashatók le.

 

Forrás: www.elac.com

 

--

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

ealogo-145x50.jpg 

ACnewlogo copy.jpg

 

Impresszum
11 Betöltés: 0.307717 másodperc.