Sztereó MagazinIFA 2019 – Kétrétegű LCD kijelzőt fejleszt a Panasonic

Sztereó Magazin | 2019. Szeptember 10., Kedd 11:00

A társaság az átlátszó OLED tévé mellett, egy másik újdonságot is reflektorfénybe állított. A MegaCon prototípus dupla rétegű technológiára építkezik, ami extrém kontraszt és fényerő mellett az OLED panelekre jellemző feketék megjelenítésére képes...

panasonic-megacon-640.jpg

 

A PANASONIC MEGACON prototípusban alkalmazott technológián három éve dolgozik a vállalat, de eddig csupán kisebb, professzionális stúdiómonitorokban került alkalmazásra. A panel a dupla rétegű felépítés miatt izgalmas. A társaság a LED háttérvilágítás terítésére egy diffúzort használt, majd egy monokróm LCD panel jön, amit klasszikus, színszűrőkkel ellátott LCD kijelzővel zártak le. A végeredmény 1.000.000:1 kontrasztarány és1.000 nit csúcs fényerő lett, amihez kiváló színpontosság (DCI-P3 99%) is társul. A két réteg generálta torzításokat saját fejlesztésű eljárás korrigálja, míg a visszaverődéseket matt bevonat hivatott csökkenteni.

 

panasonic-megacon-2 640.jpg

 

A vállalat szerint az eddigi eredmények bizakodásra adnak okot, ugyanakkor a szendvics jelleg miatt a panel vaskosabb az átlagosnál és a túlzott melegedés problémája is megoldásra vár. Arról egyelőre nincs megerősített információ, hogy az újdonság az otthoni felhasználók számára is elérhető lesz, vagy csupán filmesek és grafikusok profitálhatnak a technológiából.

 

Forrás: www.flatpanelshd.com

 

--

 

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

ealogo-145x50.jpg 

ACnewlogo copy.jpg

 

Impresszum
11 Betöltés: 0.313231 másodperc.