Sztereó MagazinIFA 2019 - Bemutatták a Pioneer új AV erősítőjét

Sztereó Magazin | 2019. Szeptember 08., Vasárnap 16:00

A Pioneer leplezte legfrissebb csúcskategóriát képviselő AV erősítőjét, amit úgy terveztek, hogy az elérhető legjobb házimozi funkciókat biztosítsa a felhasználók számára. A társaság ezen felül, egy vadonatúj SACD lejátszót is bejelentett...

pioneer-new-elite-av-1 640.jpg

 

A PIONEER SC-LX904 (2999 USD) kétségkívül a házimozi elkötelezett híveinek szól. A készülék 11.2 csatornát kezel, csatornánként 140W (8 ohm) teljesítményt kínál, hatodik generációs Direct Energy HD erősítő technológiát használ, amelyet kifejezetten több csatornás rendszerek meghajtására terveztek. A készülék természetesen támogatja a Dolby Atmos és DTS: X formátumokat, valamint IMAX Enchanced tanúsítvánnyal is rendelkezik, plusz minden csatornán adott a nagy felbontású (32-bit/384 kHz) digitális-analóg átalakítás. A legjobb hangélmény érdekében a készülék megkapta a gyártó MCAAC PRO kalibrációs rendszerét, amely javítja a frekvencia-választ, illetve kompenzálja a hangfalak elhelyezéséből eredő anomáliákat. A hangzásjavító funkciók között megtalálható a Reflex Optimizer, valamint Audio Exclusive (kikapcsolja a HDMI videó jelet) és AV Direct (letiltja a hálózati funkciókat) szolgáltatások.

 

pioneer-new-elite-av-2 640.jpg

 

A vezetékmentes kapcsolatokat a Chromecast, WiFi, Bluetooth, AirPlay 2, DTS Play-Fi és Pioneer FlareConnect biztosítják, így a készülék hozzáfér az internetes rádiók és a streaming szolgáltatók kínálatához. A hangvezérlésről a Google asszisztense gondoskodik, egy későbbi frissítés után azonban Alexa is munkára fogható. A készülék hét HDMI bemenetet és három HDMI kimenetet visel, mindegyik alkalmas a 4K (60 Hz) tartalmak továbbítására, természetesen a Dolby Vision, HDR10 és HLG kompatibilitás sem maradt ki a szolgáltatások közül. Az erősítőnek egy kisebb változata is elkészült; az SC-LX704 jelzésű modell (1799 USD) funkcionálisan a nagyobb modell szintjén van, azonban „csak” 9.2 csatornás és 135W (8 ohm) teljesítményre képes.

 

pioneer-new-elite-av-3 640.jpg

 

A vállalat egy kalap alatt bemutatta az új PD-50AE SACD lejátszóját, amely PD-70AE SACD modellből ismerős megoldásokat emeli át az alacsonyabb kategóriába. A készülék újdonságai közül szóra érdemes az ESS ES9026PRO DAC (négy csatornás párhuzamos ,meghajtó üzemmódban használható), illetve az új diszkrét analóg / digitális tápegység áramkör. A berendezés a korongok kezelése mellett prémium D/A konverterként is működik, többek között támogatja az MQA állományokat, rendkívül tiszta hangminőséget biztosítva a felhasználóknak. A berendezés új mintavételi technológiát alkalmaz, ami képes finomítani és feljavítani a hagyományos forrásokból származó jeleket. A hangélmény további javítható a DAC zárási tartományának módosításával (ha fokozatban állítható), illetve van egy digitális szűrő amivel a paraméterezhető a hang. Az újdonságok forgalmazása előre láthatóan novemberben kezdődik, ezüst és fekete színekben.

 

Forrás: www.pioneer-audiovisual.eu

 

--

 

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

ealogo-145x50.jpg 

ACnewlogo copy.jpg

 

Impresszum
11 Betöltés: 0.337184 másodperc.