Sztereó MagazinIFA Global Press Conference 2018 - Tudósítás Rómából

Sztereó Magazin | 2018. Június 02., Szombat 08:00

Mint arról a Facebookon is beszámoltunk az IFA berlini vásár, idén Rómába látta vendégül a világ 50 országának szakújságíróját, hogy részt vegyenek az IFA GPC sajtókonferencián, ahol elsőkézből kaptak információt az idei kiállítás részleteiről.

Tovább terjeszkedik a világ egyik legnagyobb technológiai szakkiállítása.

 

IFA Global Press Conference 2018


Az eseményen Dr. Christian Göke a Messe Berlin elnök-vezérigazgatója büszkén jelentette be, hogy az IFA tovább terjeszkedik. Két évvel ezelőtt a konszern első alkalommal hozta tető alá Kínában a CE China kiállítását, és a következő lépés az Egyesült Államok meghódítása. Ott is megrendezésre kerül ugyanis egy "Mini IFA", ami egyrészt konkurenciája lehet a Las Vegas-i CES-nek, és lehetőséget adhat az Öreg Kontinens cégeinek, hogy stabilabb pozíciókat építhessenek ki a tengerentúli piacon. Beszámolt a 2017-es berlini kiállítás sikeréről, ahol több mint 1800 kiállító 230 000 nm területen mutatta be termékeit, a látogatók száma pedig százezres nagyságrendben volt mérhető.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is próbálnak új utakat keresni, idén nagy hangsúlyt fektetnek az olyan tradicionális termékcsaládokra, mint a high-end hangrendszerek, projektorok vagy televíziók, és nyitnak az okos otthon, és az IoT eszközök irányába is.

 

Jurgen Boiny eloadasa.jpg

 

Várható perspektívák


A konferencián Jürgen Boyny a GfK piackutató cég igazgatója szerint a 2018 történelmi esztendő lesz, hiszen a fogyasztói elektronikai eszközök, valamint a háztartási elektronikai berendezések összesített forgalma idén átlépi az ezermilliárd dollárt. A fogyasztói kosárban továbbra is az okostelefonok viszik a prímet, de nő a hangrendszerek, a televíziók és a vetítők piaca is. Az iparági konjunktúra tehát folytatódik. Csak egy példa ennek alátámasztására: televíziókészülékekből 2017-ben összesen 223 millió darab fogyott, 2018-ban pedig a várakozások értelmében 236 millió darab talál majd gazdára. Az innováció iránti igényt pedig jól jelzi, hogy 2017-ben 71,2 millió okostévét adtak el 57 milliárd dollár értékben, addig 2018-ban a darabszám 98,4 millióra ugrik majd, az érték pedig 77,8 milliárd dollárra nő.

 

Hisense TV a bemutaton.jpg

 

Forradalmi termékek


Többször előfordult már, hogy egy-egy nagy világcég az IFA GPC –re időzítette új termékeinek bejelentését. Idén a Sharp Rómában mutatta be a világ első kereskedelmi forgalomba kerülő 8K televízióját. A LED LCD képalkotási technológiára épülő Aquos LV-70X500E felbontása 7680 x 4320 képpont, ami négyszer több mint amire az Ultra High Defintion, azaz 4K megjelenítők képesek, a Full HD-nál pedig tizenhatszor nagyobb részletességet produkál.

A TCL is hivatalos minőségben volt jelen a rendezvényen. A kínai konszern 2017-ben különféle márkanevek alatt 33 millió darab televíziót értékesített, amivel jelenleg a világ második legnagyobb tv gyártójának számít. A vállalat jelenleg elsősorban hazai pályán erős, de kiemelt fontosságú számukra, hogy a két másik igen fontos régióban, Észak-Amerikában és Európában is stabilan megvessék a lábukat.

 

Sharp 8K tv.jpg

 

Marek Maciejewski, a TCL termékfejlesztési igazgatója elárulta azt is, hogy a cég továbbra is szembe megy a divattal, és nem emel be OLED televíziót a kínálatába. Maradnak a kvantumpontos LED LCD technológia mellett, de nem örökre. A holding egy önemissziós, az OLED-hez meglehetősen hasonló, ám szervetlen anyagokra épülő eljáráson dolgozik. Egy olyan vékony filmrétegen, amelynek egyes pontjai elektromos áram hatására fényt bocsátanak ki magukból, ami azt jelenti, hogy a gyakorlati alkalmazás során a kijelzők pixeleiben kikapcsolható lenne a világítás, azaz lehetővé válna a tökéletes fekete és a végtelen kontrasztarány megteremtése.

 

Marek_Maciejewski_tcl.jpg

 

Ilyen és ehhez hasonló érdekességek várják a Berlinbe látogató szakembereket és érdeklődő látogatókat 2018. augusztus 30 és szeptember 5 között a világ legnagyobb szórakoztató elektronikai vásárán, ahova a hazai üzletemberek és termékforgalmazók is eljuthatnak.

 

Tudósítónktól

 

 

További információ:

Német – Magyar Kereskedelmi Kamara

Simon-Lutring Tünde

info@ahkungarn.hu

Telefon: +36-1-345-7600

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

ealogo-145x50.jpg 

ACnewlogo copy.jpg

 

Impresszum
11 Betöltés: 0.114411 másodperc.