Sztereó MagazinA REGA bemutatta a Planar 8 lemezjátszót

Sztereó Magazin | 2018. Október 05., Péntek 19:00

Az újdonságot a gyártó szerint a NAIAD (2013) lemezjátszó inspirálta, ami öt évvel ezelőtt a vállalat negyvenedik évfordulója alkalmából készült. Az P8 hangszedő nélkül, vagy két előszerelt változatban vásárolható majd meg...

A REGA PLANAR 8 a második lemezjátszó, ami a legkorszerűbb (Tancast 8) poliuretán hab felhasználásával készült. A habot két réteg HPL (High Pressure Laminate) között helyezték el ami rendkívül könnyű, de mégis merev alapot biztosít a szerkezetnek. Az alap keresztirányú merevítést is kapott, aminek a hangot befolyásoló rezgések elnyelésében van szerepe.

 

planar-8_3 640.jpg

 

A lemezjátszót frissen fejlesztett (RB880) hangkarral szerelték, amit a jobb stabilitás és merevség érdekében alumíniumból és rozsdamentes acélból készült, függőleges csapágyszerelvénnyel láttak el. A hangkarra rozsdamentes acél súly került, ami könnyebb és pontosabb beállításokat tesz lehetővé. A készülékre három rétegből álló, laminált lemeztányér került. A tányér külső peremének tömege a lendkerék hatásfokozása miatt nagyobb, míg a belső felület a csapágy tehermentesítése miatt könnyebb.

 

planar-8_1 640.jpg

 

Az újdonság a vállalat legújabb, alacsony vibrációs, kézzel hangolt motor technológiáját használja. A meghajtáshoz használt EBLT szíjak egyedi keverékből vannak, gyártásukhoz precíziós eszközöket használnak, mert a stabilitás érdekében csak a mértanilag hibátlan övek kerülhetnek beszerelésre.

 

planar-8_2 640.jpg

 

Az új NEO tápegység RP10 DSP (digitális jelfeldolgozó) generátort használ, fejlett rezgéscsillapító áramkört kapott és finom elektronikus sebességkorrekciót kínál. A DSP generátor, egy közel tökéletes szinusz hullámformát biztosít a motor meghajtásához, egészen alacsony torzítású, egyenletesen kiegyensúlyozott jelet generál, amit egyáltalán nem befolyásol a hálózati feszültség változása. A Rega Planar 8 lemezjátszó forgalmazása október végén kezdődik.

 

Forrás: www.rega.co.uk

Forgalmazó: Allegro Audio Kft, Budapest,  Andrássy út 20.

www.allegro-audio.hu

 

--

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

ealogo-145x50.jpg 

ACnewlogo copy.jpg

 

Impresszum
11 Betöltés: 0.129465 másodperc.