Sztereó MagazinÁtdolgozták a Trenner & Friedl ISIS hangfalat

Sztereó Magazin | 2019. Március 04., Hétfő 09:00

Negyed évszázados jubileumot ünnepel a neves osztrák vállalat, aminek tiszteletére leporolták és kipofozták egyik klasszikus modelljüket...

A csapat karakteres, kiváló hangélményt kínáló hangsugárzókról ismert, ez alól az ígéretek szerint a régi/új modell sem kivétel. Az ISIS hangfal már külső alapján sem kispályás. Az enyhén hátrafelé döntött, masszív kabinet építése során újszerű megoldásokat alkalmaztak, amelyek mind a szerkezeti stabilitásra, mind a hangzásra jótékony hatással van. A doboz belső felületéhez és a középsugárzó kamra kialakításához fűrészfogas elemeket használtak, amelyek hatékonyan csillapítják az állóhullámokat. Az újítás ezen kívül a magas tartományok kezelésén is javított, míg a hátoldalon elhelyezett, pici lyukakból álló reflex nyílásnak a basszusválasz finomításában jut szerep.

 

trenner_640.jpg

 

A dobozban egy tölcséres magassugárzó (44 mm), izolált kamrában elhelyezett közepes hangszóró (203 mm) és papírmembrános mélynyomó (381 mm) kapott helyet. A meghajtók kivétel nélkül erős neodímium mágneseket dolgoztatnak, míg a kifinomult keresztváltót többek között prémium Mundorf alkatrészekből építették. A belső kábelezéshez Cardas vezetékeket használtak, ahogy a csatlakozók is ettől a gyártótól származnak. Az osztrákok három alapszínben (Night Grey, Walnut és Iced Oak) készítik el a modellt, de egyedi színváltozatok gyártását is vállalják. A TRENNER & FRIEDL ISIS hangfalat a szakma februárban csodálhatta meg, míg a nagyközönség a müncheni expón találkozhat vele először.

 

Forrás: www.trenner-friedl.com

 

A márka forgalmazója az Audio Centrum.

 

--

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

ealogo-145x50.jpg 

ACnewlogo copy.jpg

 

Impresszum
11 Betöltés: 0.295142 másodperc.