Sztereó MagazinB&W P9 Signature fejhallgató - 50 év tapasztalat

Sztereó Magazin | 2017. November 13., Hétfő 08:00

A B&W a P9 típusú fejhallgatójával, az exkluzív kialakításával és páratlanul sok innovációjával lépett a közönség elé, az ötven éves jubileum alkalmával.

A csodálatos formai kialakítás

 

A gyártó elgondolása, hogy számos luxus dizájn elemet ötvözve egy radikálisan egyéni külsőt adjon a P9-nek, hiánytalanul megvalósult. A füles bármely részét közelről szemlélve újabb és újabb elemeket vehetünk észre. A nem éppen pehelysúlyú P9 egyfajta keveréke a masszív kialakításnak és a kifinomult részletgazdag tervezésnek. Az életérzés fokozására különleges csokoládébarna színnel látták el a puha bőr részeket, melyek tökéletes összhangot alkotnak a natúr fém elemekkel.

A fejpánt állítható részei vastag, por-szórt felületű alumíniumból készültek. A széles középső pánt-szakasz bőrözése és puha párnázása első osztályú, a rejtett állíthatóságú karok a szivacsos rész alá csúsztathatók, így semmiféle mechanikai rész nem rontja az összképet. A P9 összecsukható, de úgy van elkészítve, hogy szinte semmi sem látszik a zsanér kialakításból. Mellékelten egy Apple-barát háromgombos távirányítós rövid kábel jár hozzá mikrofonnal, és két szabványos 3,5 mm-es kábel, melyek közül az egyik 5 méter hosszú otthoni hi-fi használatra való.

 

B&W_P9_ life foto_uj.jpg

 

Különleges elemek

 

A furcsán szögletes formához közelítő hallgatók indirekten kapcsolódnak a fejpánthoz, ezzel a megoldással teljesen elszakadnak a hangsugárzó egységek az egyéb összekötő elemektől, hogy megakadályozzák a nem kívánt rezgések kialakulását. Ez az elgondolás, amely a P9 esetén szemléletesen látszik, visszanyúlik a B & W hangfalak magas-sugárzóinak hasonlóan elcsatolt felfüggesztésére. Ez úgy néz ki, hogy egy sűrű lamellával átszőtt szürke szilikon elem központosítja a meghajtót a helyén, és biztosítja az önbeállást is a fülünk egyedi adottságaihoz. Ez a minden irányba pár fokot engedő összekötő önbeálló mechanizmus szükséges a teljes kényelem megvalósításához. A különlegességek sora tovább fokozódik a fülpárnákkal. A mágnessel rögzített memóriahabos karimák egy erős rántással leválaszthatóak a meghajtó házáról, de a bal oldali egyedi funkciót kapott. A fül köré illeszkedő elem levétele teszi lehetővé a kábelcserét. A csatlakozások mindaddig rejtve maradnak, amíg nem távolítjuk el a fülpárnát, mert csak ezután láthatjuk a kábel cserélést lehetővé tévő megoldást. A felhajtható Jack dugókba könnyen és stabilan rögzíthető a headset kezeléssel rendelkező mobil használatra szánt kábel, vagy a hosszabb otthonra rendszeresített vezeték.

BW-P9-SIGNATURE-BRW_2_uj.jpg

A belül elhelyezkedő, új fejlesztésű 40mm-es meghajtó egység enyhe szögben befelé fordítva hozza létre a közvetlen és természetes hallgatási pozíciót. A kagylók külső felülete fényes fekete ovális elem, amelyen jól láthatóan csillog a Bowers & Wilkins márkajelzés felirat.

 

Teljesítmény, hangzás

 

Kifinomult részletekkel megtöltött külsőben a B&W P9 hasonló tartalmat is kínál, és lenyűgöző részletességgel jeleníti meg a zeneszámokat. Lehet, hogy a fejpánt függetlenített meghajtó a megoldás kulcsa, de azt hallhatjuk, hogy a hang egyszerűen kiváló. A P9 Signature egy pár 40mm meghajtóval rendelkezik, ennek a frekvencia tartománya 2 Hz- 30kHz-ig terjed és az impedancia 22 Ohm, így könnyen meg tudja hajtani a legtöbb mobil eszköz. Az elsőre furcsának tűnő hanghatásoktól, egyszerűen szinte ledermed az ember és csak fülel. A minden szinten és hangsávban hallható részletek kellemes élményt nyújtanak. A művekben a definiált hangok minden műfajban megjelennek.

 

B_W-P9-Mainb_uj.jpg

 

Rock és Metal zenék esetén, minden egyes gitár hangja, természetességgel, különleges aurával szólt a fülhallgatóban, de leginkább lenyűgöző a cintányérok felharmonikus hangjai voltak, melyek igazán jól voltak hallhatók. Az Iron Maiden, „The Clairvoyant” c. számában volt tetten érhető ez a csodálatos hangzás. A puhára hangolt pedálbasszus mély hangja pedig, tovább fokozta az élő előadás ábrázolását.

Átváltva más produkcióra, Norah Jones, „Feelin the Same Way” számában az akusztikus hangszerek, olyan káprázatosan szóltak, amire nem is számít az ember, volt egy néhány olyan apró részlet a meghallgatott műben, amelyre csak azután figyeltem fel, hogy a P9-el hallgattam. A térhatású hangok a lehető legtermészetesebben vettek körül és a levegős hangzás szinte elfeledtette, hogy a P9 pántja egy kicsit a megszokottnál erősebben szorítja a fülemre hallgatókat. Az egyik panaszom az, hogy a P9-nek kicsit nagy a szorítóereje, de mint egy pár új cipő esetében, ez idővel, a mindennapi használat során elviselhető lesz. Összegezve meg kellett állapítanom, hogy ez a kínosan precíz és analitikus hangzást prezentáló füles, semmihez sem fogható neutrális zenei hangok közvetítésére alkalmas. Első hallásra a hangzás meglepő méreteket ölt. Aki meg tudja vásárolni a B&W P9-et egy olyan referencia értékű fejhallgatóhoz jut, amihez fogható nem sok van a piacon.

 

kabelcsere p9_uj.jpg

 

Ajánlás

 

Sajnos a közel 300 ezer foritos ár válogat a potenciális vevők között, de a kiváló hangért - a hozzáértők tudják - sokat kell áldozni, és egy pici minőség ugrás, bizony ebben a kategóriában súlyos összegekbe kerülhet. Ha az audiofil zenehallgató ezeket meghallja és értékeli a tökéletességhez közeli hangot, akkor a B&W P9 egy nagyon jó alternatíva lehet a számára.

 

(lambert)

 

    1 / 2  Következő >   Utolsó >>

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

ealogo-145x50.jpg hifi_station_140x50px_logo.jpg audio_note.jpglauditeur.jpg

limar.jpg stream audio logo_150x40px.jpgACnewlogo copy.jpg

 

Impresszum
11 Betöltés: 0.151421 másodperc.