Sztereó MagazinCES2019 – Bemutatkozott a feltekerhető OLED tévé

Sztereó Magazin | 2019. Január 07., Hétfő 18:00

Az LG Electronics bemutatóját az előzetes várakozásoknak megfelelően a 8K / 4K OLED tévék uralták, azonban a gyártó feltekerhető újdonsága kis híján ellopta a reflektorfényt...

Az LG elkezdte újraértelmezni a tévé fogalmát, ugyanis a dél-koreai vállalat a CES szakkiállításon mutatta be a feltekerhető OLED televízióját. A készüléket nem csupán a vállalat piacvezető OLED-technológiája teszi különlegessé, ugyanis a kiemelkedő kép- és hangminőség, egyedülálló kialakítással karöltve emeli új szintre az otthoni televíziózás élményét. Az elmúlt évek egyértelműen a készülékek méretenek növekedését hozták, ugyanis ahogy javult a felbontás a felhasználók mindinkább igényelték a házimozi-élményt. Az egyre nagyobb készülékek azonban esztétikai kihívás elé is állították a tervezőket, hiszen a nagyméretű fekete képernyők domináns elemként jelentek meg környezetünkben. A gyártók ezt úgy igyekeztek ellensúlyozni, hogy egyre vékonyabb készülékeket terveztek, ezeket azonban jócskán túlszárnyalja az LG újdonsága.

 

LG_SIGNATURE_OLED_TV_R_2.jpg

 

A Signature OLED TV R (modellszám: 65R9) készülék 65 hüvelykes feltekerhető panelt kapott, amely egy 4.2 csatornás hangrendszert is rejtő dobozba húzódik vissza. A koncepció a gyártó Wallpaper tévéjének újabb inkarnációja, elegáns és kiváló minőségű kép megjelenítésére képes. Az egészen vékony panellel szerelt készülék különböző üzemmódokat kínál; a hagyományos nézet mellett teljesen csukott (Zero View) és osztott (Line View) állapotban is használható. Utóbbi állapotban valósidejű információk (pl. óra, időjárás, műsorinfó) közvetítésére képes, míg teljesen zárva hagyományos hangsugárzóként vethető be. A készülék mesterséges intelligencia alkalmazásával tökéletesített α (Alpha) 9 processzort dolgoztat, amely a gépi mélytanulási algoritmusnak köszönhetően, minden korábbinál tökéletesebb látványt garantál. Az újdonság Amazon Alexa kompatibilis, ami mellett AirPlay 2 támogatást és HomeKit integrációt is kapunk. A hangélményrőll a talpban elhelyezett 100W teljesítményű, Dolby Atmos technológiával megtámogatott hangrendszer gondoskodik.

 

Forrás: www.lgnewsroom.com

 

--

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

ealogo-145x50.jpg 

ACnewlogo copy.jpg

 

Impresszum
11 Betöltés: 0.135535 másodperc.