Sztereó MagazinCES2019 – Micro LED technológiával újít a Samsung

Sztereó Magazin | 2019. Január 07., Hétfő 17:00

A Las Vegasi expó szélesre tárta kapuit, elkezdődött az év első elektronikai seregszemléje. A Samsung sajtóeseményének központi témája meglepetésre nem a QLED megjelenítők, hanem a következő generációs Micro LED technológia volt...

A forradalmi önálló fénykibocsátó technológia és moduláris képességek birtokában a Samsung MicroLED kijelzők páratlan képminőséget, sokoldalúságot és megjelenést biztosítanak a felhasználók részére. Ezek az átalakítható kijelzők egyedi, önálló fénykibocsátó Micro LED modulokból, és többmillió szervetlen, piros, zöld és kék mikroszkopikus LED-chipekből épülnek fel, így korábban nem tapasztalt látványt kínálnak.

 

samsungmicroled_640.jpg

 

A Samsung Micro LED technológiája a tavalyi CES kiállításon debütált a nagy sikereket arató, díjnyertes The Wall kijelzőben. Azóta a csúcstechnológiás félvezető modulok gyártása terén elért fejlődésnek köszönhetően, még tovább csökkent a távolság az egyes mikroszkopikus LED chipek között, így már adottak az otthonokba jobban illeszkedő 75 colos kijelzők gyártásának feltételei. A Micro LED technológia moduláris felépítésének köszönhetően nagyobb mozgásteret enged, így a felhasználók a kijelzőt a rendelkezésre álló tér méretéhez igazíthatják; bármekkora (akár rendhagyó képarányokkal rendelkező) összefüggő felület építhető az egységekből. A bemutatott 75 hüvelykes Micro LED kijelző, hatvannégy darab (8x8-as mátrixban elhelyezett) egységből áll; 16:9 képarányt és 4K felbontást kínál. A gyártó szerint pixelenként három darab chipet használtak, azaz a megjelenítő 25 millió fényforrást dolgoztat tökéletes összhangban. A technológia egyik nagy előnye, hogy a kijelző még több modul használata mellett is képes skálázással növelni a felbontást, így a pixelsűrűség soha nem veszít értékéből.

 

Forrás: www.news.samsung.com

 

--

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

ealogo-145x50.jpg 

ACnewlogo copy.jpg

 

Impresszum
11 Betöltés: 0.121467 másodperc.