Sztereó MagazinCES2019 – Tovább bővül a SONY MASTER sorozat

Sztereó Magazin | 2019. Január 10., Csütörtök 14:00

Új 8K LED és 4K OLED tévékkel bővíti Master sorozatát a Sony Europe. A megnevezést a gyártó legjobb televíziói kapják, amelyek olyan prémium képminőséget, színeket, kontrasztot és élességet kínálnak, amely közelít egy profi monitor tudásához...

A ZG9 8K HDR LED és AG9 4K HDR OLED elnevezésű újdonságok a legújabb generációs X1 Ultimate képfeldolgozó processzorral rendelkeznek, amely rendkívül fontos szerepet játszik a kiváló képminőség megjelenítésében. Az X1 Ultimate egységben egy kifejezetten a 8K felbontáshoz fejlesztett, egyedi algoritmus működik, amely képes észlelni és elemezni a képen megjelenő tárgyakat, így kivételesen részletes és kontrasztos képek előállítására képes. Mindkét modell megkapta az új Sound-from-Picture Reality funkciót, amely jelentősen javítja a hangok lokalizációját, van Netflix Calibration mód, IMAX Enhanced program, Dolby Vision és Dolby Atmos támogatás.

 

ZG9_640.jpg

 

 A nagy méretű televíziók egyre keresettebbek, ezért a 98 és 85 hüvelyk képátlójú G9 televíziókkal a gyártó a nagyképernyős élményt kívánja maximalizálni. A horizontálisan és vertikálisan kétszer több képpontot kínáló 8K felbontás, minden eddiginél izgalmasabb televíziós élményt kínál, ugyanakkor a képátló növekedésével alaposan felértékelődik a képfeldolgozó processzor szerepe.

 

XG95_640.jpg

 

A Sony X1 Ultimate processzort a 33 millió képpont kezelésére tervezték, ráadásként az új 8K X-Reality PRO funkciót is tartalmazza, amely bármilyen tartalmat 8K minőség közelébe képes javítani. A készülék megkapta A Backlight Master Drive technológiát, amely egyenként kezeli a LED modulokat, így páratlan kontraszt, magas fényerő és rendkívül mély feketék előállítására képes. További újdonság a 8K X-tended Dynamic Range PRO eljárás, amely képes a legtöbbet kihozni a háttér megvilágítási rendszerből úgy, hogy a korábban eltárolt energiát felhasználva automatikusan erősíti fényerőt a rászoruló képfelületen.

 

AG8_640.jpg

A gyártó továbbfejlesztette az Acoustic Surface Audio technológiát, amely a továbbiakban Acoustic Multi-Audio névre hallgat. A televízió képernyőjének alsó és felső részén található két-két, néző felé pozícionált hangszóró biztosítja a megfelelő hangélményt, de van egy középső hangsugárzó üzemmód is azok számára, akik a meglévő házimozi rendszerükhöz csatlakoztatnák a televíziójukat.

 

AG9_640.jpg

A másik újdonság a rendkívül vékony és elegáns külsejű AG9 4K HDR OLED televízió, amely 55, 65 és 75 hüvelykes képátlóval érhető el. A kiváló képminőségéről a szuperszéles betekintési szög, precíz kontraszt és az OLED technológia kínálta előnyök gondoskodnak. Az X1 Ultimate képfeldolgozó processzor mellett a Pixel Contrast Booster funkció gondoskodik a képminőség további javításáról. Jó hír, hogy a képfeldolgozó egység az SD és HD tartalmakat is képes 4K közelébe skálázni. A készülék megkapta az Acoustic Surface Audio+ hangrendszert, s ezúttal és elérhető középső hangsugárzó mód.

 

WG6_640.jpg

Mindkét televízió a Sony Android TV rendszeren alapul, amely a rengeteg Google Play applikáció mellett támogatja a YouTube, Netflix és a Prime Video alkalmazásokat. Az újdonságok Google Assistant, AirPlay2, HomeKit és Siri támogatással rendelkeznek, van hangvezérlés és mindkét berendezés együttműködik a Sony LF-S50G és SRS-XB501G okoshangszórókkal, valamint a Google Home és Amazon Echo eszközökkel. A Sony Europe a zászlóshajókon kívül bejelentett az AG8 4KHDR OLED, XG95/XG90 4K HDR LED, XG85 4K HDR LED, és a WG6 Full HD HDR LED televíziókat, amelyek szintén 2019-ben válnak elérhetővé.

 

Forrás: www.sony.hu

 

--

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

ealogo-145x50.jpg 

ACnewlogo copy.jpg

 

Impresszum
11 Betöltés: 0.130269 másodperc.