Sztereó MagazinElegáns lett a Q Acoustics Concept 300 hangfal

Sztereó Magazin | 2019. Február 02., Szombat 20:00

A vállalat az elmúlt évtized során számos kiváló modellt rakott össze. A csapat tavaly a high-end kategóriában is szerencsét (Concept 500) próbált, most pedig egy kompakt hangsugárzóval folytatják a megkezdett utat...

qconcept300_1 640.jpg

 

A CONCEPT 300 hangfal kifinomult megjelenésű készülék. A meghajtókat rejtett módon rögzítették, amivel sikerült megőrizni az előlap homogenitását. Az újdonság megörökölte a korábbi modellek P2P (Point2Point) kabinet merevítési megoldását és Dual Gelcore technológiát. Utóbbi lényege, hogy a dobozt három külön rétegre bontják, amit a rezgéseket elnyelő, speciális gél választ el egymástól. További újítás, hogy kabinetet ún. Tensegrity-állványra helyezték, ami a hagyományos támasztékokhoz képest hatékonyabban veszi fel a harcot a rezonanciával. A doboz aljára, négy rugót tartalmazó alaplemez került, ebbe kapcsolódnak a lábak. A rezgéseket a rugók egy poliuretán elasztomeren keresztül vezetik át, így azok nem juthatnak el az érzékeny komponensekhez.

 

qconcept300_2 640.jpg

 

A hangszórók mindegyike a Concept 500 modell öröksége, azonban átalakították őket, hogy jobban megfeleljenek a megváltozott feltételeknek. A magas frekvenciákat kezelő 28 mm-es lágy dóm meghajtót egyedi szeparált tartószerkezettel rögzítették, ami segít a vibráció kivédésében és jobb integrációt biztosít. A vadonatúj közép/mély (165 mm) meghajtó impregnált papír kónusszal és üvegszálas hangtekerccsel rendelkezik, amely megoldás jobb basszus-választ és dinamikát nyújt. A hangfal három változatban lesz elérhető (fekete/rózsafa, ezüst/ében és fehér/tölgy) a forgalmazás márciusban kezdődik.

 

Forrás: www.qacoustics.co.uk

 

--

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

ealogo-145x50.jpg 

ACnewlogo copy.jpg

 

Impresszum
11 Betöltés: 0.327436 másodperc.