Sztereó MagazinEzt tudják az új Bowers & Wilkins fejhallgatók

Sztereó Magazin | 2019. Szeptember 23., Hétfő 11:00

A közelmúltban hírt adtunk arról, hogy új fejhallgatókkal jelentkezett a B&W, azonban a részletekbe menő specifikációkkal eddig adós volt a gyártó...

bw-px-series-640.jpg

 

Az új modelleket teljesen az alapoktól tervezték meg és házon belül fejlesztették. A felhasznált anyagok és komponensek gondosan lettek kiválogatva a kényelem, valamint a minőségi hangélmény érdekében. Az új fejhallgatók a Qualcomm BT 5.0 lapkakészletet használják (QCC5100 sorozat), amely a korábbi szettekhez képest aktív zajszűrés mellett is jobb hangzást biztosít. A készülékek megkapták a gyártó saját adaptív zajszűrő eljárását, amely a hangminőség befolyásolása nélkül is hatékonyan teljesít, hála a nagy sebességű digitális processzornak. Az automata mód bekapcsolásával a zajcsökkentés mindig a környezet hangerejéhez igazodik. A fejhallgatók az alumíniumnál könnyebb, tartós anyagból épültek, míg a fejpántok új típusú kompozitból készültek. Utóbbi anyag, véletlen módon elhelyezkedő rövid szénszálakat tartalmaz, amelyek nagy szilárdságot biztosítanak, miközben kedvező akusztikus jellemzőkkel rendelkeznek. A fülesek külső felületére víz, por és zsíros szennyeződéseket taszító bevonat került, így azok tovább maradnak tetszetősek. A fülpárnák mindkét modell esetében poliuretán bőrből vannak.

 

bw-px-7-series-2 640.jpg

 

A PX7 elnevezésű modell fület körülölelő modell, amely vadonatúj átalakítókat dolgoztat. A negyvenhárom milliméteres meghajtók a legnagyobb egységek a gyártó történetében, képesek a nagy felbontású (24 bit / 48 kHz) állományok kezelésére. A zajszűrés mértéke több fokozatban állítható, s van egy átengedő funkció, ha arra van szükség, hogy halljuk a környezetünk. A beépített közelségérzékelők a fülpárna elemelésekor megállítják a lejátszást, míg visszahelyezéskor a lejátszás azonnal folytatódik.

 

bw-px-5-series-1 640.jpg

 

A PX5 jelzésű készülék hasonló szolgáltatásokat kínál, azonban egy kisebb, fülre felfekvő konstrukció. A minőségi hangélményről a nagyobb modellhez hasonlóan, saját fejlesztésű 35 milliméteres meghajtók gondoskodnak. A környezeti zajokat ezúttal is öt mikrofon érzékeli, ezek szolgáltatják a zajszűréshez szükséges adatokat, s persze ezek biztosítják a telefonhívások tisztaságát. Mindkét modell USB-C porton keresztül tölthető, harminc és huszonöt órán keresztül használhatók egy töltéssel. Jó hír, hogy a gyorsabb töltés is támogatott, így negyedórás etetéssel, három óra lejátszás biztosított.

 

bw-px-series-3 640.jpg

 

A társaság egy sportos, hibrid meghajtót dolgoztató fülhallgatót (PI3) is bejelentett. Ez önmagában nem különösebben érdekes, hiszen láttunk már ilyet, de az átalakítókat dedikált erősítők hajtják meg, ami lehetővé teszi a független hangerő szabályozást. Utóbbinak köszönhetően minden meghajtó az optimális hangerőszinten működhet, tovább finomítva a reprodukciót. A beépített akkumulátor nyolc órás üzemidőt kínál egy töltéssel, de ezúttal is adott a gyorsabb töltés lehetősége, amivel negyedóra alatt két óra nyerhető. A készülék víznek és izzadságnak fokozottan ellenáll, szilikon nyakpánttal rendelkezik, így aktív életmód mellett is jól használható.

 

Forrás: www.bowerswilkins.com

 

A modelleket az Aymara Házimozi és Hifi Center forgalmazza.

 

--

 

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

ealogo-145x50.jpg 

ACnewlogo copy.jpg

 

Impresszum
11 Betöltés: 0.316229 másodperc.