Sztereó MagazinHivatalosan is megérkezett a FOCAL CHORA termékcsalád

Sztereó Magazin | 2019. Szeptember 24., Kedd 12:00

A francia gyártó a közelmúltban jelentette be új termékvonalát, amely szándékuk szerint megfizethető belépőt kínál a hifi világába...

Focal-Chora-826_640.jpg

 

A FOCAL CHORA termékcsalád a népszerű Chorus termékvonal leváltására készült. A három új modell a megújított dizájn mellett vadonatúj közepes és mély hangszórókat dolgoztat. A membránok alapanyaga az ún. „slatefiber”, amely kiemelkedően teljesít a középfrekvenciák visszaadásában, míg a magas tartományokat ezúttal is TNF alumínium / magnézium magassugárzók kezelik. Az új egységek tökéletesen kiegyensúlyozott hangélményt kínálnak, minimális elszíneződés és rengeteg dinamika mellett. A sorozat egyelőre három modellből áll. A FOCAL CHORA 806 állványon is elhelyezhető, kétutas kompakt hangfal, amely hozzávetőleg huszonöt négyzetméteres helyiségek kiszolgálására alkalmas. A készülék 58Hz-28kHz közötti tartomány kezelésére képes, 89 dB érzékenységgel és 8 ohm néveleges impedanciával rendelkezik. A modell meghajtásához legalább 25W teljesítményű erősítőre van szükség.

 

Focal-Chora-slatefiber_640.jpg

 

A sorban következő FOCAL CHORA 816 két és fél utas, álló hangsugárzó. A készülék egy TNF magas, valamint dedikált közepes (6,5 hüvelyk) és mély (6,5 hüvelyk) hangszórókkal rendelkezik. Az előlapon elhelyezett bass-reflex port miatt a hangfal kevésbé érzékeny az elhelyezésre, kényelmesen és hatékonyan használható harminc négyzetméter alapterület felett is. A középső modell az 50Hz-28kHz közötti tartomány lefedésére képes. A készülék maradéktalan meghajtásához minimum 40W teljesítményű erősítőt kell bevetni. Végezetül nézzük a termékvonal csúcsán trónoló FOCAL CHORA 826 álló hangfalat, amely egy háromutas konstrukció. Dedikált mélysugárzóból ezúttal kettőt kapunk, így pontos és dinamikus reprodukcióra lehet számítani. A topmodell érzékenysége 91 dB, míg a kezelt frekvencia-tartomány 48Hz-28kHz értékek közé esik. Mindhárom újdonság Dark Wood, Light Wood és Black variációkban érhető el.

 

Forrás: www.focal.com/en

 

A termékek hivatalos hazai forgalmazója a HORN Distribution.

 

--

 

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

ealogo-145x50.jpg 

ACnewlogo copy.jpg

 

Impresszum
11 Betöltés: 0.282041 másodperc.