Marantz - új SR5012 és SR6012 hálózati AV Receiverek

| 2017. Augusztus 12., Szombat 06:00

A Marantz, mint a fejlett audio technológiák vezető gyártója új AV hálózati Receivereket mutatott be, melyek a legmodernebb házimozi funkciókkal kényeztetik a felhasználókat. Az itt látható írást a Marantz sajtóbejelentése nyomán állítottuk össze.

A Marantz bemutatja az új SR5012 és SR6012 hálózati AV Receivereit,

melyek Dolby Atmos/DTS:X szolgáltatásokkal rendlkeznek és HEOS rendszerekkel képesek együttműködni.

 

Marantz_SR5012_i_SR6012_G2_XXL 650X300.jpg A Marantz, mint a fejlett audio technológiák vezető gyártója bemutatja két új, nagy teljesítményű AV Receiverét, az SR6012 és az SR5012 modelleket - a legmodernebb házimozi funkciókkal, köztük a Dolby Atmos és a DTS:X technológiákkal, valamint multiroom zene lejátszással a HEOS integráción keresztül.

Néhány éve a Marantz megteremtette AV receiver szabványát, amely ötvözi a lendületes házimozit a kiváló zenei képességgel. Az SR5012 és az SR6012 a két első olyan modell, amelyeket a cég bemutat a 2017-es "teljes méretű" házimozi-kínálatából. Ezek a legmodernebb technológiákat ötvözik fantasztikus mozi élménnyel, beleértve a teljes 4K kompatibilitást és a 3D surround hang dekódolást, mindezt ötvözve a legendás Marantz hangminőséggel mind a filmek, mind pedig a zene számára. A teljes otthoni szórakoztató rendszer középpontjába tervezett mindkét modell a technológiák széles választékát kínálja a kedvenc zenéinek megosztásához és élvezetéhez, beleértve a hálózati streaminget, a Bluetooth-ot és az Airplay-t a hordozható eszközökről való lejátszáshoz, valamint a HEOS vezeték nélküli Multiroom rendszert.

 

 

Marantz_SR5012_INSIDE 650X400.jpg

 

 

 

SR5012: 3D surround, 4K kompatibilitás, 7.2 csatorna és HEOS


Nagy felbontású házimozi, mind a hangzás, mind pedig a látvány terén - és az SR5012 minderre képes is! Nem csak kompatibilis a 4K Ultra High Definition video teljes spektrumával, a 4K 60Hz-től a HDR-ig, valamint a Dolby Vision-nel és a Hybrid Log Gamma (HLG, a jövőbeli firmware frissítés után) változatainak teljes skálájával, de rendelkezik dekódolókkal mind a Dolby Atmos és DTS:X 3D térhatású hang számára, valamint hét csatornás erősítővel is, az izgalmas házimozi hangzás eléréséhez.

A nyolc HDMI bemenet lehetővé teszi a nagy felbontású források teljes körű csatlakoztatását, beleértve a Blu-ray Disc lejátszókat, a streaming eszközöket, a set-top boxokat és a játékkonzolokat - 4K videóval és nagyfelbontású surround hangzással. Még a hangyományos video forrásokat, mint például a DVD-t is fel tudja 4K-ra konvertálni, emellett még a régebbi hanganyagokból is képes a hallgatót körülvevő hangmező létrehozására a Dolby Surround és a Neural:X jelfeldolgozás segítségével. Valamint természetesen kompatibilis a Dolby TrueHD és a DTS-HD hangsávokkal a hagyományos 5.1 vagy 7.1 csatornás surround hangzáshoz.

 

Az Audyssey MultEQ XT leegyszerűsíti a pontszerűen precíz beállítást és kalibrálást, míg az opcionális Audyssey MultEQ Editor App segítségével finomíthatja a beállítást, vagy testreszabhatja azt a saját ízlésének megfelelően. Ráadásul az Audyssey Dynamic EQ még alacsony hangerő szint mellett is tiszta és hatásos hangot nyújt, a Dynamic Volume (dinamikus hangerő) pedig kiegyenlíti a bosszantó hangerő különbségeket a TV műsorok és a hirdetések között.

 

Marantz_SR5012_i_SR6012_G4_XXL-RARE-650X400.jpg

Az SR5012 rendelkezik a megfelelő erővel: hét csatorna, mindegyiken 100W-os teljesítmény, mindegyik azonos tervezésű, ami biztosítja az integrációt a csatornák között. Emellett kiváló minőségű diszkrét komponensekből épül fel, köztük a híres Marantz Hyper Dynamic Amplifier Modulok (HDAM) is jelen vannak a hangtisztaság érdekében. Képes meghajtani az alacsony impedanciájú hangfalakat is, így kezelni fogja még a nehézkes hangszóróterheléseket is.

A digitális-analóg konverziót egy teljesen új, nyolccsatornás DAC-blokk kezeli, a fejlett referencia-osztályú 32 bites AKM AK4458VN D/A konvertereket használva az összes csatornán. Ez biztosítja a következetes magas hangzáshűséget és a precíz csatorna illesztést a pontosabb hangzás érdekében.

A 7.2 csatornás tervezés azt jelenti, hogy az SR5012 képes meghajtani 5.1.2-csatornás hangsugárzó rendszereket, beleértve a magasságcsatornákat a teljes 3D-effekek érdekében a Dolby Atmos vagy DTS:X hangsávokon keresztül. Az egyszerűbb, 5.1 csatornás beállításoknál a "tartalék" csatornák esetében egy pár sztereó hangszóró elhelyezésére nyílik lehetőség egy másik szobában.De mivel az SR5012 egy Marantz készülék, ezért a zenéről és a filmekről szól. A zenét streamelheti a helyi hálózati tárolóból vagy az internetről is, függetlenül attól, hogy vezetékes, vagy Wi-Fi kapcsolatot használ az otthoni hálózathoz. 

 

mz_rc035sr_001_lo REMOTE CONTROLL 650X200.jpgElérhetőek az internetes rádiók és szolgáltatások - köztük a Deezer, a Spotify Connect és az Tidal - a számítógépről, vagy NAS meghajtóról akár 192 kHz/24 bites és DSD 5.6MHz-es felbontásban is tudnak zenét lejátszani, valamint elérheti az egyéb népszerű formátumokat is, beleértve az MP3-at. Magas felbontású zenét is lejátszhat USB-tárból, egy kényelmes előlapi port használatával, vagy a zenét közvetlenül irányíthatja egy okostelefonról vagy táblagépről, Bluetooth vagy Airplay segítségével.

A HEOS integráció azt jelenti, hogy az SR5012 egy teljes vezeték nélküli multiroom zenei rendszer részévé is válhat. Egyszerűen adjon hozzá extra HEOS hangsugárzókat olyan helyiségben, ahol zenét szeretne hallgatni a HEOS alkalmazással, amelyet közvetlenül a Marantz 2016 AVR Remote alkalmazásból érhet el (a receiver teljes körű vezérlése révén), és zenét hallgathat a ház körül a hálózatról, vagy internetes forrásokból, vagy akár a telefonról is. Játsszon le különféle zenét minden szobában, vagy töltse meg az egész házat ugyanazzal a dallal, ha éppen bulit tart otthon.

A közérthető, képernyőn megjelenő telepítési segéd megkönnyíti az SR5012 telepítését és konfigurálását, a színkódolt hangsugárzó terminálok egyszerűvé teszik a csatlakoztatást. Emellett az intelligens ECO mód minimalizálja az energiafogyasztást a teljesítmény veszélyeztetése nélkül. Váltson automatikus üzemmódra az energiatakarékosság érdekében, vagy kapcsolja ki, ha teljes erőbevetéssel szeretné hallgatni a kedvenc zeneszámait.

Az SR5012 ISF kalibrálásra is elő van készítve, lehetővé téve, a profi, precíz kalibrációt a még jobb video teljesítmény érdekében a felhasználó TV kijelzőjén.

 

SR6012: nagyobb teljesítmény, több csatorna, még több szórakozás

Az SR6012 egy szinttel feljebb lép az SR5012-től, amely kilenc csatornát kínál még nagyobb teljesítmény mellett. A plusz lehetőségek között megtalálható a 11,2 csatornás jelfeldolgozás és az előerősítő kimenetek, valamint a kiterjesztett egyéni telepítési funkciók, beleértve a Crestron Connected kompatibilitást is.

A kilenc csatornás erősítő mindegyik végfoka 110 W-ot szállít, és teljesen azonos kialakítású a surround hangzás területén a teljes integráció érdekében. Külön válogatott alkatrészekből épül, köztük a Marantz HDAM-el, amely kiváló hangminőséget biztosít mind zenével, mind pedig filmekkel. Valamint képes meghajtani az alacsony impedanciájú hang-falakat is, így kezelni fogja még a nehézkes hangszóróterheléseket is.

 

Az SR6012 meghajtja a szabvány szerint az 5.1.4-es vagy 7.1.2-es hangsugárzó konfigurációkat - két mélysugárzóval is, a finomabb, dinamikusabb basszus elérése érdekében - így biztosítva a Dolby Atmos és a DTS:X a hallgatót teljesen körülvevő 3D-s hangzását. A 11.2 csatornás jelfeldolgozás lehetővé teszi a 7.1.4- csatornás üzemmódot egy extra kétcsatornás erősítő hozzáadásával. A hagyományos 5.1-es vagy 7.1-csatornás beállításoknál két erősítő csatornát ki lehet jelölni egy másik zóna meghajtására egy másik szobában, szükség esetén külön forrással. Egy további HDMI kimenet lehetővé teszi a hangot és a videót egy második zónában, valamint hogy két kijelzőn - egy TV-n és egy projektoron - megjelenő képet küldön a fő szobába.

 

MARANTZ_SR6012_SG_lifestyle_453X250 r.jpg

 

 

Emellett az eARC (Enhanced Audio Return Channel) képesség - amely firmware-frissítéssel érhető el - lehetővé teszi az objektum alapú audiót, beleértve a Dolby Atmos és a DTS:X, valamint a Dolby TrueHD és DTS-HD Master Audio elérhetőségét TV-alkalmazásokból egyetlen HDMI-kábelen keresztül.

A korszerűbb, nagyobb pontosságú Audyssey MultEQ XT32 beállítás és kalibrálás is jelen van, míg a HEOS elérhetősége lehetővé teszi, hogy a csatlakoztatott AV forrásokból származó hangokat más HEOS hangszórókkal és a HEOS-rendszerrel felszerelt készülékekkel is megosszák.

Az SR6012 rendelkezik egy további hangbemenettel (5 bemenet az SR5012 4 bemenetével szemben), és egy mozgó mágneses Phono bemenettel, hogy lehetővé tegye egy bakelit lemezjátszó csatlakoztatását is.

A minőségnövelő kiegészítők közé tartozik a nagyobb merevség eléréséhez alkalmazott alumínium elülső panel, a hibrid PLL Clock Jitter Reducer a legpontosabb hangvisszaadáshoz, és egy extrudált alumínium hűtőborda a hatékonyabb hő diszperzió érdekében. Az SR6012 aranyozott csatlakozókkal és hangsugárzó kimenetekkel is rendelkezik.

 

Az SR5012 és az SR6012 2017 augusztusában lesz elérhető, fekete vagy ezüst-arany színű kivitelben.


Bővebb információ

 

www.horn-distribution.com

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

ealogo-145x50.jpg hifi_station_140x50px_logo.jpg audio_note.jpglauditeur.jpg

limar.jpg stream audio logo_150x40px.jpgACnewlogo copy.jpg

 

Impresszum
11 Betöltés: 0.125757 másodperc.