Sztereó MagazinMegújult klasszikusokat mutatott be a Luxman

Sztereó Magazin | 2018. Július 11., Szerda 16:00

A patinás gyártó a hatvanas évek óta készít vákuumcsöves erősítőket, amelyek egytől-egyig kiállták az idő próbáját, s a mai napig sok rendszerben megtalálhatók. Az újdonságok az elképzelés szerint, újabb fejezettel járulnak hozzá a sikertörténethez…

LuX_3 640.jpg

 

Az MQ-88uC elegáns, klasszikus megjelenésű készülék, amely a gyártó legszebb hagyományait örökíti tovább. A modell tradicionális megoldásokra és a legújabb technológiákra építkezve kínálja a vákuumcsöves készülékekre jellemző, lágy és meleg hangélményt.

 

LuX_1 640.jpg

 

Mivel a csöves erősítők viszonylag egyszerű áramköröket tartalmaznak a végeredményt nagyban befolyásolja az egyes alkatrészek minősége. A vállalat természetesen semmit nem bízott a véletlenre és saját kiváló minőségű transzformátorát és blokk kondenzátorát pakolta be a burkolat alá.A hangminőség további javítása érdekében a készülék Nichion gyártmányú polipropilén kondenzátorokat dolgoztat és rövidített jel utakat kapott.

 

LuX_5 640.jpg

 

Az erősítőt KT-88 kimeneti csövekkel szerelték, amelyek a kiváló hangminőségről és a megbízható teljesítményről ismertek. A kimeneti transzformátorok a klasszikus változatból származó OY15 komponensek megújított változatai, míg a tápegységbe EI-típusú transzformátor került. Az előlap a klasszikus formatervezés hagyományait követi, míg hátulra 4, 8 és 16 ohmos hangsugárzó terminálok kerültek, így a készülék jobban megfelel az elmúlt évtizedekben megváltozott igényeknek. A hátlapon elhelyezett bemeneti kapcsoló lehetővé teszi, hogy a forráseszköz közvetlen a kimenethez csatlakozzon.

 

LuX_7 640.jpg

 

A CL-38uC vezérlő erősítő, gyönyörűen megmunkált fa borítást kapott, amin belül árnyékolt fém burkolat található. A készülék a legjobb hangminőség érdekében az összes fázisban (phono, vezérlés, erősítés) az SRPP (Shunt Regulated Push Pull) áramkört használ, amely többek között kiváló frekvenciaválaszt, alacsony kimeneti impedanciát és torzítást biztosít, valamint a vákuumcsövek élettartamára is kedvező hatással van. A berendezés dedikált transzformátorokat dolgoztat, amelyek javítják a készülék integrációját. A phono kiegyenlítő áramkör MM és MC rendszerekkel egyaránt kompatibilis, ezen felül a rendszer lehetőséget kínál a hangszínek (átkapcsolható frekvenciaváltó) finomhangolására. A készülék mellé jár, egy alumíniumból készített távkapcsoló, ami a kényelmes hangerőszabályzást biztosítja.

 

Forrás: www.luxman.com

 

--

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

ealogo-145x50.jpg 

ACnewlogo copy.jpg

 

Impresszum
11 Betöltés: 0.176068 másodperc.