Sztereó MagazinONKYO C-755 /R-N855 - Tökéletes szolgáló

Sztereó Magazin | 2017. November 16., Csütörtök 08:00

Ma már a hálózati lejátszók is fontos szerephez jutnak a zene világában. Régen a nappaliban felállított számítógép töltötte be a hálózati zenelejátszó funkciót, manapság már a kompakt rendszerek is megbirkóznak a legmodernebb formátumokkal.

Az Onkyo rögtön két készüléket is kínál, melyek egymással kombinálva minden kívánságnak eleget tesznek. Az egyik a C-755 CD lejátszó, a másik pedig a rendszert teljessé tevő R-N855 hálózati multimédia állomás, mely nemcsak fizikai adathordozó nélküli zenelejátszóként funkcionál, hanem a CD lejátszó, illetve egyéb források erősítőjeként is bevethető.

 

HANGFAL NELKUL.jpg

 

Első látásra

 

A képen is látható összeállítában az erősítő kapta a felső helyet, míg a  CD játszó alulra került. Mindkét színváltozat, a fekete és az ezüst is nagyon tetszetős. Minden esetre ha valaki nem szeret port törölgetni, akkor az ezüst változatot ajánlom, mert kevésbé szembetűnő a rajta megtelepedő porréteg. Az előlap homogén felülete vonzza a szemet, a kezelőgombok szépen harmonizálnak a fekete kijezővel mindkét egység  homlokzatán. Persze a kezelés fotelben űlve a legkényelmesebb, amit egy nagyon karcsú, sok gombos távkapcsoló tesz lehetővé.

 

Onkyo-R-N855-and-C-755.jpg

 

 

Csatlakozási lehetőségek

 

Az erősítő előlap széles kijelzője tájékoztat a készülék állapotáról, tőle jobbra találjuk a választható funkció gombokat, illetve a hangerőszabályzót. Bal oldalon fent kapott helyet ki/bekapcsoló gomb, lent pedig  a fejhallgató jack és az USB csatlakozásra szolgáló bemenetek. A CD játszó előlapja kevesebb funkciógombot kínál, itt az információs főszerepet a tálca alatt helyet foglaló display kapta, amely a játszott zenei tartalmakkal kapcsolatban tájékoztatja a hallgatót.

 

C755 N-R855 back.jpg

 

A hátoldalak izgalmasabb látványt nyújtanak, úgyis mindhatnánk mindent elárulnak a berendezések „lelkivilágáról”. A hátlap tetején két antenna szarvacska teszi komollyá a képet, lefelé balról jobbra haladva  a felső részben a hálózati csatlakozó mellett USB port, digitális és optikai, valamint Ethernet bemenetek sorakoznak, alsó hangfalcsatlakozók, RCA vonal ki/bemenetek – köztük PHONO – foglalnak helyet, valamint egy DAB antenna hely is, a digitális adások vételéhez. A CD játszó hátlapja szerényen csak analog és digitális kimeneteket tatalmaz, aminél többre nincs is szüksége.

 

 

ONKYO C-755 CD játszó

 

Úgy tűnik, hogy az Onkyo-nál is úgy gondolják, a jó öreg CD lemezt nem lehet megunni. A még mindig kedvelt, ezüst kis lemezeket kezelő optikai meghajtó mutatós alumínium házat kapott. A hálózati erősítőhöz a páros Cinch-csatlakozón vagy a digitális koaxiális kimeneten keresztül csatlakoztatható. A készülékben az új generációs AKM-DAC konverter lapul, mely a digitális jeleget analóg jelekké alakítja.

ONKYO C-755uj.jpg

ONKYO R-N855 digitális erősítő

 

A digitális erősítő is alumínium házba került, és méreteit tekintve azonos a CD lejátszóval. A műveleti kapacitása viszont jóval nagyobb. Ethernet kábelen vagy WLAN-on keresztül kapcsolható a helyi hálózatba. Az internetes tartalmak lejátszásához a gyártó egy ingyenesen letölthető alkalmazására van szükség.

Az erősítő viszonylag kis mérete ne tévesszen meg senkit sem, ugyanis a készülék kiemelkedően magas színvonalú műszaki képességekkel bír. Az AKA4490 DAC chip segítségével nemcsak 192 kHz/24-bites, hanem négyszeres DSD formátumú anyagokat is képes visszajátszani. Ezt nem sok hasonló kategóriás készülékről lehet elmondani.

onkyo-r-n855-mikro-hifi-rendszer-1600x1000-9817.jpg

 

Gyakorlatban

 

A kompakt multimédia állomást erősítőként is bevetettük a teszt során. Masszív 76 Watt/4 Ohm illetve 49 Watt/8 Ohm terhelési ellenállást mértünk. A 0,04 %-os általános Klirr faktor is kellemesen alacsony, a jel-zaj arány pedig 89 dB volt. A csúcsminőségű komponenseknek hála, ragyogóan szólaltatta meg a kompakt, illetve polcsugárzóinkat. Alapvetően minden fajta muzsika jól áll neki, és a mindennapi használat során kiválóan megállja a helyét.

onkyo_r-n855_REMOTEuj.jpg

Ajánlás

 

Ma már a kompakt berendezések is felismerték a streaming-ben rejlő lehetőségeket, és teljes értékű zenei élményt nyújtanak. Az Onkyo R-N855 erősítője erre mindenképpen nagyon jó példa. A készülék jól kihasználható funkciókkal rendelkezik, melyet megbízható, magas színvonalú műszaki háttér biztosít.  A CD lejátszó C-755 kiváló párosításnak bizonyul. Megfelelő választás lehet, ha a hagyományos CD lejátszást szeretnénk kombinálni az online zenei tartalmak hallgatásával.

 

(Markovits Tamás)

 

A tesztértékelés és a műszaki adatok a következő oldalon találhatóak!

 

    1 / 2  Következő >   Utolsó >>

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

ealogo-145x50.jpg hifi_station_140x50px_logo.jpg audio_note.jpglauditeur.jpg

limar.jpg stream audio logo_150x40px.jpgACnewlogo copy.jpg

 

Impresszum
11 Betöltés: 0.115951 másodperc.