Sztereó MagazinPrism Sound CALLIA – A digitális mindenes

Sztereó Magazin | 2018. Augusztus 06., Hétfő 19:00

A készülék egy USB DAC és előerősítő, aminek minőségét a gyártó professzionális audio világban eltöltött harminc éve szavatolja, s amely egy kiváló erősítővel és hangfallal társítva, egészen kivételes hangélményt biztosít...

A CALLIA azzal a szándékkal készült, hogy kifinomult hangminőséget kínáljon, egy könnyen kezelhető csomagban. A készülék előlapja letisztult és jól áttekinthető. A mintavételi frekvenciákat, bitsebességet megjelenítő és bemeneteket jelző lámpák mellett elhelyezett, bemeneti választóként is működő hangerőszabályzó, valamint a 6,3 mm-es fejhallgató-csatlakozó baljára pakolt, szintén hangerőszabályzásra szolgáló tárcsa sötétben is jól látható.

 

prismcallia_1 640.jpg

 

A DAC áramkör megegyezik a Prism Lyra, Atlas és Titan professzionális modellekben használt átalakítóval, amely a Cirrus Logic CS4398 chip átalakított változata. A készülék képes fogadni a 352,8 kHz-es és 384 kHz-es mintákat, amiket egy digitális interpolációs szűrő segítségével a DAC által is elfogadható 192 kHz-re csökkentenek. A rendszer a DSD64 és DSD128 adatok esetében is hasonló trükköt alkalmaz. A nyomtatott áramköri kártyán, egy ARM processzor, Texas Instrument (PLL) chipek és Xilinx Spartan-6 FPGA kapott helyet. Az analóg áramkört az interferencia elkerülése végett, galvanikusan elválasztották a tápegységtől. Az analóg kimeneti fázisok alacsony torzítással rendelkező NE5532A erősítő chipeken alapulnak; a bal és jobb kimeneti áramköröket árnyékolással látták el. A pontos időzítés érdekében a készülék a gyártó saját fejlesztésű CleverClox megoldását használja.

 

prismcallia_2 640.jpg

 

A hátlapon optikai, koaxális és USB bemenetek, valamint RCA és XLR kimenetek találhatók. A szintén hátul elhelyezett DIP kapcsoló lehetővé teszi a fejhallgatók kimeneti szintjének optimalizálását, segítségével engedélyezhető / letiltható a fő hangerőszabályzó.

 

Forrás: www.prismsound.com

 

--

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

ealogo-145x50.jpg 

ACnewlogo copy.jpg

 

Impresszum
11 Betöltés: 0.123627 másodperc.