Sztereó MagazinSennheiser HD 2.30i - A mozgás szabadsága

Sztereó Magazin | 2017. Szeptember 11., Hétfő 07:00

Új fejhallgató nemzedék jelent meg a piacon, a komoly high-end és a kommersz kategória közötti átmenetet képviselve. A Sennheiser új sorozata nemcsak dizájn, de technikai értelemben is sikeresen oldja meg a rábízott feladatot.

Első látásra


A Sennheiser fejhallgatója kézben tartva pillekönnyű, megjelenése egyszerűséget sugall, letisztult áramvonalas kivitelezése kimondottan tetszetős, anyaga kellemes, finom tapintású. Figyelmemet azonnal felkeltette az összeszerelés precízsége. A fülre illeszkedő hallgatók párnái kényelmessé teszik a jól kivitelezett fülkagylókat. Belsejük műbőrrel bevont karimával rendelkezik melyek textilréteget ölelnek körbe amivel olyan érzést kelt, mintha nem volna semmi a fülemen. A hallgatási komfortot a fejhallgató íves pántja biztosítja, ami ergonomikusan öleli át a fejemet és precízen, megfelelő szögben és erősséggel illeszti a kagylókat a füleimre, stabilan tartja magát. A füles használaton kívűl helytakarékosan szállítható. A fejpánt szárainak behajlításával jelentősen csökken a helyigénye, így könnyedén elfér akár egy kisebb válltáskában is. A kábel egyoldali, aszimmetrikus kialakítású. A fejhallgató tárolásához egy tároló puhatokot is találunk a csomagban.

 

71jD0oGVi4L._SL1500_ 640x550.jpg

 

Gyakorlati funkciók


A  csatlakozó kábelen található mikrofon körkarakterisztikájú, így a beérkező hangokat minden irányból érzékeli és továbbítja a fülünk felé. Műszaki paraméterei szerint átviteli frekvenciamenete100-10 000 Hz-ig terjed, amivel jó érthetőséget és hanghűséget garantál. Ez a mikrofon többfunkciós kivitelt kapott, ami a kezelést is egyszerűvé teszi, praktikusan kapcsólható telefononhoz, illetve valamilyen zenelejátszó eszközhöz. A távvezérlési funkciók 3 gombbal üzemeltethetők, ezek: a telefonhívás / fogadás, valamint a hangerő szabályzás. Ha médialejátszási fázisban van, akkor az előre és hátra gyorskeresés, megállítás funkciók elérését biztosítja a felhasználó számára. Apple iPhone és iPad platformokra optimalizálták a készüléket.

 

sennheiser-hd-2-white closed 640x550.jpg

 

Gyakorlatban


A Sennheiser HD 2.30i kiegyensúlyozott hangzást biztosít. A mély hangterjedelem is a helyén van, hangzása kellemes és intenzív, azonban a szub-basszus frekvencia kihívást jelent számára. A Scorpions „Rock You like a Hurricane” c. számában nem éreztem eléggé fajsúlyosnak a basszus jelenlétét, ami sajnos elmaradt.

Viszont a teljesítménye más frekvenciákon szépen kombinálódik a hanggal. Klasszikus zenei darabok esetében, például Csajkovszkij Diótörőjének a nyitányában, ahol a nagyzenekar egyes hangszereinek szólamai meggyőzően váltak el egymástól a Sehheiser kíválóan teljesített.

 

sennheiser-hd-2-30-i-black 640x550.jpg

 

Franz Schubert dalaiban elevenen szólaltak meg az énekesek és kellemesen reprodukálta a zongorakísérettel előadott darabokat. Jól szóltak a pop és más  könnyű műfajok szintetizátoros hangszínei, effektes megoldásait is. Jean Michel Jarre „Magnetic Fields” című kompozíciójában élénken pulzált, hullámzott a zene, a szintetizátor pszichedelikus hangja izgalmasan szólt.

A Neoton Família „Üvegház „című szerzeményében Éva üdítően csengő hangja jó benyomást keltett és Ádám mély tónusú megszólalása is szintén jól érvényesül a számban. A különféle hangszerek, jól oszlottak el a térben. A fejhallgató szép formált teret képes megjeleníteni.

 

HD 2.30i white 640x750.jpg

 

Ajánlás


Többféle zenei stílust is teszteltem vele egy Onkyo referencia házimozi 7.2 es erősítővel , valamint egy Samsung S 7 Edge típusú mobiltelefonnal is kombináltam a műveletet. A Sennheiser HD 2.30i esetében egy univerzálisnak mondható eszközt próbálhattam ki, mely mindenféle zenét jól elevenít ett meg a teszt során. Élénk volt a hangzása klasszikusok esetében, ugyanezt mondhatom a pop és a rock zenei darabok esetében is, de  dinamikus, megfelelően érzelmes volt a produkciója jazz hallgatás közben is.

 

product_detail_x2_desktop_HD_2_30_white_black 640x550.jpg

 

A Sennheiser HD 2.3O i olyan felhasználók kedvence lehet a jövőben, akik, szeretik a divatos jó vonalvezetsű és könnyű fülseket. Ez a modern kivitelű, és fekete –fehér kivitelben kapható, ugyanakkor nagyon jó árú Sennheiser fülhallgató élvezhető és szórakoztató formában adja vissza kedvenc zeneszámainkat, miközben divatos kiegészítő viseletként is megállja a helyét.

 

Vigh Péter

 

 

A tesztértékelés és a műszaki adatok a következő oldalon találhatóak!

 

    1 / 2  Következő >   Utolsó >>

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

ealogo-145x50.jpg hifi_station_140x50px_logo.jpg audio_note.jpglauditeur.jpg

limar.jpg stream audio logo_150x40px.jpgACnewlogo copy.jpg

 

Impresszum
11 Betöltés: 0.119796 másodperc.