Sztereó MagazinSennheiser Momentum M2 IEBT - Egy nyakas füles

Sztereó Magazin | 2017. Július 06., Csütörtök 10:00

A vezeték nélküli mobil zenehallgatás elterjedésével, a mobil gyártók minden eddiginél jobban kiélezték a versengést. A Sennheiser lépett egy nagyot és az élre állt.

A nyakpántos kialakítás

 

Talán a legmobilabb és legkényelmesebb módja a fülhallgató viselésének, ha a nyakunkban hordjuk, nem kócolja a frizurát, nem szorítja a fület és ha nem használjuk, akkor jól el van a nyakunkban, akár egész nap is. A Momentum M2 IEBT annyival tud többet a hasonló kialakítású más márkáktól, hogy elegánsan kihívó megjelenésű és a hangja is igencsak jó minőségű. A külsőségeket tekintve, a piros cérnával varott bőr nyak-ív látványa szinte használatra ingerli a tekintetet. A rendhagyóan rugalmas és ultra finom báránybőr nyakpántot érintve, az „azonnal a nyakamba akarom tenni” érzés fog el. A Momentum In-Ear szériájának jellemző kettős piros-fekete színű kábele itt is jelen van, csak sokkal rövidebb, mindössze csak arasznyi hosszan lóg ki a „házból”, aminek köszönhetően, végre egy életre vége a vezetékgubancolódásnak. A csomagolásban mellékelt cserélhető, különböző méretű gumiharangok, természetes tartozékot képeznek a hallgató számára. A telefon jelzéseit egy erős vibramotor teszi észrevehetővé akkor is ha nincs a fülünkben a hallgató, ugyanis a nyakunkban lévő és a kulcs-csonton támaszkodó kiegészítők végei, híváskor élénken rezgésbe kezdenek. A Sennheiser ide erejtette a Micro USB töltő csatlakozást is, amit egy kupakkal le lehet zárni.

 

Sennheiser Momentum M2 IEBT details 02 640x640.jpg

 

Használat közben

 

A pehelysúlyú kiegészítő a használaton kívül szinte észre sem vehető és a lelógó fülhallgatók sem zavarnak a természetes mozgás közben. A zenehallgatás megkezdéséhez csak be kell kapcsolni a fülhallgatót és hozzá kell érinteni a telefonunkhoz, az NFC elvégzi a párosítást és már szól is a zene. A kényelmes füljárati hallgatók gondosan kerültek kialakításra. A Momentum M2 meghajtói a fülünkbe helyezve teljesen komfortos érzést keltenek. Aszimmetrikus formájuk és a fülünk adottságaihoz formázott alakjuk miatt használat közben nagyon kényelmesnek bizonyultak. Az ergonómia kiváló, a nagyobb és gyorsabb fejmozgást a fülbe helyezett csoda, a formai kialakításnak köszönhetően példásan tűrte. A kis mértékben elcsavarható M2 meghajtó háza, a hallószervbe helyezés után ergonomikusan alkalmazkodik az egyéni adottságokhoz. A minőségi hangátvitelről a Bluetooth 4.1 gondoskodik, amit AAC Codec támogatás és a Qualcomm apt-X tesz tökéletessé, és amiért megkapta a True HiFi minősítést.

 

Sennheiser Momentum M2 IEBT 01 640x400.jpg

 

Tesztelés

 

A Sennheiser M2 Wireless füles alighanem a legtermészetesebben viselhető mobil-utcai eszköz, ami mostanában megfordult nálam. A hangos környezetben a passzív hangszigetelést tesztelve jólesően vettem észre, hogy elég sokat lefog a környezeti zörejekből, ami nem csak a gumi harangok erénye, hanem a ház testének kialakításáé is, ami pontosan kitölti a hallójárat bevezető szakaszát, és segítí a zajszűrést. Ha már ennyi pozitív tulajdonságot összegyűjtöttünk, a tesztelés lényegi részében lehetünk szigorúak is.

Nosztalgiázással kezdtem a próbát és Doro Aniversary, Strong and Proud koncertlemezével indítottam a programot. A telefonomon három telepített zene lejátszó program is tanyázik. Itt el is kezdődtek a problémáim. A Jet Audio Plusz-al Doro kissé fakó hangon szólt, ez nem Ő, gondoltam aztán átváltottam a mostani kedvenc lejátszómra a Stellio-ra. Ezzel a zenelejátszóval meg őrülten jól muzsikált minden, a koncert azonnal elkezdett élni és sodróan magával ragadó lett. Örültem, mert kiderült két dolog is, a Stellio jobban passzol az M2-höz, mint a JetAudio és nem a Sennheiserrel van gond.

 

product_detail_M2_IE_Wireless-sennheiser-02-1200x1200 640x640.jpg

 

Tovább kutakodva a füles „lélekhangi” világában, pár olyan tétel meghallgatása után, amit Subwoofer tesztelésnél is használok, kezdek elámulni tesztalanyunk mélyhang átviteli képességén. Az M2 számára, még az Ozzy Osbourne Live & Loud koncertlemezének Remasterjében a „Mr Crowley” c. szám elején lévő legmélyebb hangú orgona intro rész nem okoz gondot. Még ott sem inog meg a membrán, ahol a mély hangok elképesztő energiával szólnak. Ki gondolná egy ilyen kis meghajtótól, hogy ennyire teljes értékű mély-hang átvitelre képes?! Megnéztem az adatlapon közölt alsó határfrekvenciát és a 15 Hz-et látva nem is lepődtem meg, ami elég szép érték, és amit szerencsére nem csak leírva láthatok, de a gyakorlatban is ott van velünk a hangzásban is. A telt hangzás adott, és nincs mellette durva basszus feltorlódás. A füles nagy erénye, hogy még ezek után is tudja tartani a kiegyensúlyozott hangképet. Mit jelent ez? Jót, igen jót kedves olvasóim! A néha kicsit energikusabban szóló füles, csak abban segít, hogy például a buszon lévő morajlás által elvitt hangokat kiegyenlítse, ez otthoni környezetben viszont, már kerek, gördülő basszust jelent.

 

senn- details 640x400.jpg

 

Az M2 kellemes alsó frekvenciáit nehéz feledni, de vannak más összetevői is a hangzásnak. A közép és felső tartományok ugyan szépek, de nem mutatnak akkora meglepetést. A Sennheiser M2 Wireless hozza a márkára jellemző finom részletező hangját és a kissé széthúzott frekvenciamenetet. Ez a hangkarakter nagyon tetszik nekem, olyan, mintha kitágítaná a hallásküszöböm határait, egyszerűen jó a zenehallgatás vele. A szépen szóló és energikus hangok a maguk természetességükben áradnak. Nem jelenik meg a hangban az olykor zavaró Bluetooth-os hangzás. A sztereó elválasztás az egekben van, talán nem is ér össze néha, de ez a fajta hangzás olyan izgalmat csempész a zenébe, amitől mindig frissen figyel az ember.

Ha valamit el lehet erre a fülesre mondani, hogy éreztetni akarja magát. Ez a fülhallgató szerepelni akar, elvinni a Show-t és képes is rá.

 

m2_ie_wireless_l_4 640x500.jpg

 

Ajánlás

 

A Sennheiser M2 Wireless igazi sztár, a megjelenése és viselése tökéletes, a hangja pazar. A Sennheiser hallgatása közben egyszer sem tapasztaltam, hogy hiányzik valami a zenéből. A vezeték nélküli zenehallgatás hátrányait sem éreztem és ez, azt hiszem elég jó hír a vásárlókra nézve.

 

 

A tesztértékelés és a műszaki adatok a következő oldalon találhatóak!

    1 / 2  Következő >   Utolsó >>

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

ealogo-145x50.jpg hifi_station_140x50px_logo.jpg audio_note.jpglauditeur.jpg

limar.jpg stream audio logo_150x40px.jpgACnewlogo copy.jpg

 

Impresszum
11 Betöltés: 0.119036 másodperc.