Sztereó Magazin„The Wall” – MicroLED tévé a Samsungtól

Sztereó Magazin | 2018. Január 08., Hétfő 21:00

A gyártó a CES2018 kiállításon mutatta meg a hatalmas készüléket, amely 146 hüvelykes képátlóval rendelkezik és egyedülálló MicroLED technológiát használ…

Sam2 640.jpg

 

A képernyőt a gyártó, egyszerűen „The Wall” névre keresztelte, utalva ezzel a rendkívüli méretére. A háttérben dolgozó rendszer a tavaly bemutatott Cinema Screen Technology (otthoni felhasználásra szánt) módosított változata. A készülék DCI-P3 lefedettséget kínál, arról azonban egyelőre nincs információ, pontosan milyen felbontással rendelkezik a bemutatott modell. A készülék modulokból áll, így bármikor növelhető vagy csökkenthető a hasznos felület, mindez ráadásul anélkül, hogy a módosítás negatív hatással lenne a képminőségre.

 

Sam640.jpg

 

A MicroLED technológia lényege, hogy az egyes képpontokat, egészen kisméretű fényforrások (LED) alkotják, amelyek önállóan vezérelhetők. Az alkalmazott megoldás miatt semmilyen háttérvilágításra, színeket befolyásoló szűrőre nincs szükség. A gyártó szerint kivételes fekete árnyalatokat, élénk színeket kapunk és a kontraszt is rendkívüli. A fényerősség legfeljebb 2000 cd/m2 lehet, ez a kikapcsolható fényforrások miatt, kifejezetten kedvez a HDR tartalmak megjelenítésének. A MicroLED alapú készülékek forgalmazása már idén megkezdődhet, de erre vonatkozó pontos információk, egyelőre nincsenek.

 

Forrás: www.news.samsung.com

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

ealogo-145x50.jpg hifi_station_140x50px_logo.jpg audio_note.jpglauditeur.jpg

limar.jpg stream audio logo_150x40px.jpgACnewlogo copy.jpg

 

Impresszum
11 Betöltés: 0.117019 másodperc.