Sztereó MagazinTOP 5 Fülhallgató

Sztereó Magazin | 2018. Augusztus 22., Szerda 08:00

A mobilitás szempontjából fontos a minőségi hangélmény, amit nem csak a high-end fejhallgatók képesek megteremteni, hanem az apróka fülhallgatók is. Összeállításunk kapcsán ebben a témakörben kerestük a legjobb termékeket.

Meglepő, de a fülhallgatók mezőnyében is igen komoly verseny van a minőségi élmény reprodukálása és a professzionális kivitelezés, színvonalas dizájn kapcsán. Egy apróka, fülbe helyezhető hangszóró is képes megdöbbentő hangzást kínálni, olykor megközelítve az audiofil fejhallgatók nyújtotta élményeket. Ezért most elmélyültünk a témában és a fülhallgatók tengerében elmerülve megpróbáltuk kiválasztani a legújabb és legígéretesebb eszközöket, melyek mindent bevetnek a felhasználói igények kielégítése kapcsán. Lássuk az öt legvadabb fülhallgatót.

 

ihzjypne88edeggfpo8m.jpg

 

5. Jabra Elite Active 65t: A Jabra Elite Active 65t a fitnesz rajongók körében biztos nem ismeretlen, ugyanis a gyártó előszeretettel készít sportfüleseket. A sport az egyik olyan terület, ahol a vezeték nélküli technológia kifejezetten előnyös, hiszen ki szeret vezetékekkel vacakolni edzés közben. A füldugók még éppen kényelmes méretűek, ugyanakkor rendkívül jól illeszkednek a fülkagylóba. A bal, illetve jobb egységen elhelyezett többfunkciós gombok szolgálnak a vezérlésre, de a készülék Amazon Alexa támogatással is rendelkezik, így akár kéz nélkül irányítható. Bár egyelőre csak prototípus létezik az eszközből, a hangminősége kiváló és a passzív zajszigetelés is remekül végzi a dolgát. Az akkumulátor öt óra használatot biztosít, két töltés között.

 

Jabra-Elite-Active-65t-True-Wireless-Sports-Earbuds-02.jpg

 

4. Sony WF-SP700N: A Sony WF-SP700N elnevezésű aprósága, egy fülbe simuló, aktív zajszűréssel rendelkező eszköz, amit leginkább aktív életmódhoz javasol a gyártó. A vezeték nélküli füles a mozgás szabadságát kínálja, a Bluetooth és NFC kapcsolaton keresztül, bármilyen helyzetben elérhetők a kedvenc zenék. A digitális szűrő szépen kizárja a zavaró hangokat, de pl. futás közben nagyon hasznos az Ambient Sound mód, ami nem szakít el teljesen a környezetünktől, ügyelve a biztonságra. A füles kényelmes kialakítású, így hosszabb távon sem zavaró viselet és IPX4 tanúsítvánnyal rendelkezik, tehát nem árt neki a nedvesség. A 6 mm-es dóm hangszórók kellemes mély hangokat nyújtanak, míg a beépített akkumulátor kilenc óra üzemidőt biztosít.

 

sony-wf-sp700n-pink-on-woman.jpg

 

3. Audio-Technica ATH-DSR5BT: Az ATH-DSR5BT jelzésű eszköz az Audio-Technica első vezeték nélküli, nyakpántos in-ear fülhallgatója. A készülék Pure Digital Drive technológiát használ, azaz a meghajtóba építve kapunk egy DAC modult. A füles érdekessége, hogy dupla dinamikus rendszerrel dolgozik, amiben két meghajtó munkáját keresztváltó nélkül hangolták össze. A füles az aptX, AAC és SBC szabványok mellett, még az aptX HD kodeket is támogatja; a beépített akkumulátor nyolc óra folyamatos üzemidőt biztosít.

 

audiotechnica_ath_dsr5bt-illus.jpg

 

2. Audeze iSine LX: Az Audeze iSine LX ügyesen ötvözi a kiváló hangminőséget a kicsit elvont külsővel. A füles autentikus, rendkívül tiszta, magával ragadó hangzást és lehengerlő basszust kínál. Mindezt a kicsinyített planáris meghajtóknak, szabadalmaztatott Fluxor mágneseknek, rendkívül vékony membránoknak és az Uniforce hangtompító technológiának köszönhetően. Az opcionális Cipher kábel integrált erősítőt, digitális-analóg konvertert és mikrofont tartalmaz, utóbbi akár hangvezérléshez (SIRI) is használható.

 

tsgm69an86p01.jpg

 

1. AKG N5005: Az AKG sem ment a szomszédba, egy kicsi luxusért, inkább összerakta az N5005 típusjelzésű fülest, ami a cserélhető szűrőknek köszönhetően, stúdió hangminőséget kínál. A készülék egyedi sorszámmal ellátott, fekete kerámia házat kapott, míg a benne lapuló meghajtók a One Dynamic és Quad BA hibrid illesztőprogramját használják. A csomagban négy cserélhető hangszűrő, két kábelkészlet, különböző méretű füldugók és Bluetooth dongle található, utóbbi természetesen a vezeték nélküli használatot biztosítja. Egyértelmű, hogy jelenleg az AKG N5005 az egyik legnagyobb király a fülhallgatók között.

 

AKG_N5005.jpg

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

ealogo-145x50.jpg 

ACnewlogo copy.jpg

 

Impresszum
11 Betöltés: 0.119386 másodperc.