Sztereó MagazinTOP 5 Gamer Hangszóró PC-hez és Laptophoz

Sztereó Magazin | 2018. Augusztus 31., Péntek 18:00

A videojátékosoknak is szükségük lehet kisebb hangrendszerekre, hogy az élményeket a legtökéletesebben élvezhessék. Ezért ezen összeállításunkban annak jártunk utána, hogy milyen lehetőségük van a játékosoknak, ha a hangzásra is oda akarnak figyelni.

Egy-egy videojáték esetében nagyon sokat jelent a jó hangminőség, és egy asztali számítógép, vagy egy laptop még film és zenelejátszásra is alkalmas lehet. Mostani összeállításunkban azokat a kisebb hangrendszereket kerestük, melyek normális ár/érték arány mellett tudják a lehető legjobban elvégezni ezt a feladatot. A Klipsch kínál például komolyabb monitor hangfalakat, de árban kicsit túl vannak lőve, a Harman Kardon pedig designban szállt el az extrém Soundstick 3 esetében. Továbbá érdekes lehet még a Razer célratörő megoldása is a Nommo Chroma kapcsán, azonban most már térjünk rá az általunk kiválasztott 5 gamer hangszóróra.

 

frontszep.jpg Razer-Nommo-Chroma-Beitragsbild-1112x625.jpg

 

5. Genius SW-G2.1 2000 Gaming Woofer Speaker System / AVerMedia Ballista Trinity Gaming Speakers

Az ötödik helyet kapásból meg kellett osztanunk, mert a Geniusnak és az AVerMedianak is van egy-egy nagyon kellemes kialakítású, belépő szintű gamer 2.1-es hangfalszettje. A Genius SW-G2.1 2000-es rendszer a basszusokhoz igazított kék pulzáló fénnyel próbálja meggyőzni a vásárlókat, míg az AVerMedia Ballista Trinityje a három utas szatelitekkel igyekszik hengerelni. Mindkét termék rendelkezik hangerő és basszus szabályozó egységgel, és hangzásban is a játékosok igényeihez igazították a különböző funkciókat. A kellemes dizájnjuk és a jó ár/érték arányuk révén kerülnek az ajánlott vételek közé.

 

813FX-qpqnL._SL1500_.jpg maxresdefault.jpg

 

4. Creative Sound BlasterX Kratos S5

A Creative egy igencsak videojátékokhoz köthető névvel megáldott 2.1-es hangrendszert kínál a játékosoknak. A Sound Blaster X Kratos S5 esetében a gyártó a hivalkodó vizuális megoldások helyett a minőségre szorítkozott, mindössze környezeti megvilágosítást biztosító fényeket kapunk. Egy átlagosabb formavilágú, de a minőségi fa anyaghasználat révén a rezonanciacsillapításban jeleskedő rendszer született. A megszólalását egyértelmű magasságok és részletes középfrekvenciás hangok jellemzik, filmekhez, játékokhoz és a gazdag basszus centrikus zenék torzításmentes élvezetéhez egy kifejezetten jó vételnek számít, a maga 50.000 forint körüli végfelhasználói árával.

 

sound blasterx kratos s5 - 1.jpg

 

3. JBL Cinema 510

Az 5.1-es rendszerek szerelmesei számára is kínálunk alternatívát, ráadásul egy kifejezetten minőségi megoldást is találni a JBL házatájáról. A JBL Cinema 510 annak ellenére, hogy a 100.000 forint alatti árkategóriában indul, a márkára jellemző minőséget maximálisan megtartotta. A 60 mm-es szélessávú szatellit hangszórók mellett, egy 60 W-os, 6,5” lefelé néző mélysugárzó dübörög a bassz-reflex rendszerű szub-wooferben. A rendszer nem fukarkodik a mélyhangok erejével és tisztaságával, hihető 3D teret alkot, így egy kisebb videojátékos barlangot könnyedén fel tud dobni hangzásügyileg. Mindezt pedig megkapjuk 75.000 magyar forinttért.

 

24384_3a08e5987ca9cb42bd616c68a36418dae7143a21_1.jpg

 

2. Razer Leviathan Elite Gaming and Music Sound Bar

A Razer már évek óta elkötelezte magát a játékosok igényeinek kielégítésére, amit minőséggel és rendkívül kellemes dizájnnal értek el. A Razer Leviathan hangprojektoros, mélynyomós kombinációval, pedig a minőségi hangélményt szeretnék biztosítani. Az eredetileg 2.1-es rendszer, bizonyos feltételek mellett képes a virtuális 5.1 megteremtésére, amit egy átlagnál kisebb Soundbar és egy cuki mélynyomó biztosít, egészen hatásos hangzással. A szett egy gamer asztala felett tökéletesen veszi át az irányítást, a Bluetooth kapcsolatnak köszönhetően pedig még a kábelekkel sem kell bajlódnunk. Egy igazi játékos kényeztető eszköz 60.000 forint környékén.

 

gallery-03.jpg

 

1. Logitech Z906 5.1 Surround Sound Speaker System

Összeállításunk királya és toplistánk első helyezettje, pedig a Logitechtől érkezik. A Z906-os egy olyan 5.1-es rendszer, melynek mélyládája magában rejti a THX minősítésű, és Dolby Digital 5.1 / DTS anyagok dekódolására felkészített erősítőt. Az összeállítás 500 Watt effektív teljesítménye lenyűgöző, amihez minőségi hangzás is társul, sőt az egység egyszerre 6 eszközzel is képes elbánni. Formavilága egyszerű, mégis tiszteletet parancsoló, sugárzik belőle a magabiztosság, a kezelőpultja pedig könnyed vezérlést tesz lehetővé. Nem csak a játékosokat, de filmek és a zenék iránt rajongókat is leveszi a lábáról a 3D térhatású hangzásával. Mindezt elképesztő ár/érték arány mellett, ugyanis már 80.000 forint alatt beszerezhető, így egyértelmű miért trónol listánk első helyén.

 

z906-surround-sound-speaker-system.jpg

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

ealogo-145x50.jpg 

ACnewlogo copy.jpg

 

Impresszum
11 Betöltés: 0.263963 másodperc.