Sztereó MagazinTop 5 Legkülönlegesebb hangfal

Sztereó Magazin | 2018. Július 19., Csütörtök 15:00

Ezúttal a hangfalak világában barangolunk és összegyűjtöttünk nektek néhány kifejezetten érdekes modellt, melyek egyszerre késztetik az embert elismerésre és megrökönyödésre. Toplistánkon 5 elképesztő hangfal csodát rangsoroltunk.

Akadnak olyan hangfalak, amelyek csodálatosan festenek és hangzás tekintetében is a legjobbak közé tartoznak, azonban mégsem vehetik fel a versenyt az igazán nagyokkal. Ilyen például a Bang & Olufsen BeoLab 90 (32.000 USD), a Vandersteen Model Seven Mk.II (57.000 USD), a Martin Logan Neolith (99.000 USD) vagy a Wilson Audio Alexx (130.000 USD), amelyek után bárki megnyalná a tíz ujját, pedig nagyon messze vannak még az igazán durva modellektől. Egy biztos, azért nekik sincs okuk a szégyenkezésre

 

5. Cessaro Horn Acoustics OMEGA-I

 

Kezdésnek lássunk valami extrém megoldást, ami a gigantikus méreteivel a hajókürtöket is képes lenne megszégyeníteni. A Cessaro Horn Acoustics OMEGA-I (380.000 USD) már látványra is kiemelkedő a maga nemében, de a megszólalásakor keletkező hangnyomás értéke sem elhanyagolható tényező. A közel 3 méteres monstrum moduláris kialakítású, amiből a legnagyobb változat akár 4,5 tonnát is nyomhat, így a készülék hatodik emeleti elhelyezése, sajnálatos módon nem megoldható. Pedig a szomszédok, hogy örülnének.

 

30e8535513dd596ba00d0a609ee9b7fa.jpg

 

4. Backes & Müller

 

Negyedik helyezettünk sok hasonlóságot mutat elődjével, akár a méretét, akár az általa létrehozott hangnyomást nézzük. A német Backes & Müller már 40 éve gyártja termékeit odaadó módon, kézzel készítve azokat. Az eredeti hangzás megteremtése és a hiteles hang reprodukció a legfőbb hitvallásuk, amit a gigantikus Line 100 (370.000 USD) modell esetében sem hagytak figyelmen kívül. A BM Line 100 3500W összesített teljesítménye magáért beszél, legérdekesebb jellemzője mégis a középfrekvenciás kürtje, aminek 1,75 m2-es felülete egészen lenyűgöző.

 

Backes-Muller-BM100.jpg

 

3. Marten Coltrane 3

 

A dobogó alsó fokát csípte meg a Marten Coltrane 3 (460.000 USD) hangsugárzó, amely a konzervatívabb modellek táborát erősíti. A harmadik generációs készülék, egy testvérpár alapította svéd manufaktúra terméke, s egy végletesen precíz gyártási folyamat eredménye, amely során a legújabb anyagokat és technológiákat használták. A hangfal a skandináv gyártókra jellemző, hűvös eleganciával rendelkezik, amihez egészen kivételes teljesítmény párosul. A különleges CELL meghajtókat az Accuton céggel kooperálva alkották meg a koherens hangélmény érdekében.

 

marten_coltrane_3.jpg

 

2. Infinite Wisdom Grande

 

Második helyet szerezte meg magának az Infinite Wisdom Grande (520.000 USD) a nem kevesebb, mint félmillió dolláros árcédulájával, amely első pillantásra egy elpusztíthatatlan monolitra emlékeztet. Az 1996-ban alapított Wisdom Audio a legképzettebb mérnökökkel és belső építészekkel alkotja meg egyedi termékeit. Az Infinite Wisdom Grande-t Tom Bohlender tervezte, aki planar mágneses és hagyományos meghajtókat pakolt a burkolat alá. A különálló mélyládában, tizenkét basszus-egység dolgozik, amelyek dobhártya-szaggató 120 dB nyomásszint elérésére képesek. Kastélyok, paloták, báltermek ékköve lehet a maga 4 méteres és két tonnás paramétereivel.

 

wisdom-infinitegrand.jpg

 

1. Kharma Grand Enigma

 

A dobogónk legfelső fokára ezúttal a Kharma Grand Enigma (740.000 USD) elképesztő rendszere kapaszkodhatott fel, aminek története többször körbejárta a világot. A hangrendszert egy belga úriember megrendelésére készítették, aki egymillió dollárt csengetett ki a gyártónak, hogy a monstrum a privát hangverseny termének dísze lehessen. A grandiózus készülék darabonként harminc, egyedi meghajtót dolgoztat, amelyeknek már csak a kiszolgálása sem lehet egy egyszerű feladat. Ilyen egy igazi egyedileg készíttetett audiofil gyönyörűség, ami azt gondolom, megérdemelten csücsül a legkülönlegesebb hangfalakat tárgyaló listánk élén.

 

Kharma-Grand-Enigma-system.jpg

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

ealogo-145x50.jpg 

ACnewlogo copy.jpg

 

Impresszum
11 Betöltés: 0.131983 másodperc.