Sztereó MagazinTOP 5 Különleges TV 2018-ból

Sztereó Magazin | 2018. Augusztus 17., Péntek 09:00

2018-ban is rengeteg érdekességet mutattak be a gyártók a TV készülékek frontján. Ezen legfrissebb technológiai újdonságoknak jártunk most utána és összegyűjtöttük az öt legmodernebb televíziós elképzelést.

Ahogy az várható volt, a TV készülékek területén 2018 is a látványos bemutatókról szól. A nagy villantások csak úgy cikáztak az év elején a televíziók esetében, egyetlen olyan gyártó sem akadt, aki ne tett volna ki magáért. Az évindító CES-en például az LG 28 méter hosszú OLED kanyonján keresztül lehetett a kiállítás területére jutni; a kétszáznegyvenhat darab kijelzőből készített installáció, ügyesen alapozott meg az idei újdonságoknak.

 

lg-magazine_article_ces-2018_lg-oled-canyon_key-visual.jpg

 

5. LG Signature OLED W8: Az LG öt vadonatúj készüléket mutatott be, amelyek mindegyike kezeli a nagyfelbontású formátumokat. Az egyik legizgalmasabb fejlesztés az LG Signature OLED W8, amely szuper vékony kialakítású, és új képfeldolgozó processzorral, intelligens asszisztenssel, valamint 4.2 Dolby Atmos hangprojektorral rendelkezik.

 

lg-oled-w8_sub-img3.jpg

 

4. Samsung The Wall: A Samsung igazi monstrumot épített. A 146 hüvelykes képátlóval rendelkező The Wall a tavaly bemutatott Cinema Screen Technology módosított változata. A képernyő modulokból áll, így a hasznos felület, igény szerint rugalmasan növelhető vagy csökkenthető anélkül, hogy ez hatással lenne a képminőségre. A hatalmas képernyő micoLED technológiát használ, ami kifejezetten kedvez a HDR tartalmak megjelenítésének.

 

Samsung_First_Look_CES_2018_02_700x.jpg

 

3. Sony AF8 és 8K-s LCD TV: A Sony második generációs OLED tévéket villantott. Az AF8-sorozat ugyanazt az X1 Extreme képfeldolgozó processzort használja, mint a tavaly bemutatott A1-széria. A processzor valós idejű képfeldolgozási teljesítménye rendkívül részletes képet eredményez, míg az Active Surface technológia különleges audio élményt biztosít. A japán gyártó ezen felül, bemutatott, egy 8K felbontású készüléket, amely LCD technológiára építkezik, vadonatúj X1 Ultimate nevű képfeldolgozó processzorral, amely villámgyors működésre képes.

 

Sony-AF8-lifestyle.jpg

 

2. Panasonic FZ950 és FZ800: Természetesen a Panasonic sem maradhatott le a többiektől, és két újdonsággal rukkolt elő. Az FZ950 és az FZ800 között alapvetően a hangkeltők jelentik a különbséget, ugyanis a nagyobbik változat a Technics által gyártott hangprojektorral érkezik, amely 20W teljesítményű magas- és középsugárzóval, valamint 40W teljesítményű mélynyomóval dolgozik. Mindkét készüléket OLED panellel, és új generációs HCX processzorral szerelték.

 

Panasonic-FZ800.jpg Panasonic-FZ950.jpg

 

1. LG feltekerhető OLED TV: Végezetül pedig toplistánk legtetejét egy kakukktojás foglalta el, amely egy ideig még biztosan nem kerül a háztartásokba, ugyanakkor olyasmit kínál, amit előtte még senki sem. Az LG elkészítette a feltekerhető OLED tévét; a panel 65 hüvelykes, 4K felbontásra képes és használaton kívül, egyszerűen visszabújtatható a dobozába. A technológia persze még nem kiforrott, de azért jól demonstrálja, hogy merre fejlődik az iparág. Mi 2018-ban ezt tartottuk a legkülönlegesebb televíziós megoldásnak.

 

LGD_65_inch_UHD_rollable_OLED_display_1.0.jpg 005-lg-display-65-inch-rollable-oled-tv.jpg

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

ealogo-145x50.jpg 

ACnewlogo copy.jpg

 

Impresszum
11 Betöltés: 0.416664 másodperc.