Sztereó MagazinÚj termékcsaládot jelentett be a Sonus Faber

Sztereó Magazin | 2019. Szeptember 09., Hétfő 13:00

Az elmúlt évben a társaság a termékkínálatának megújításával volt elfoglalva, számos régi készüléket dolgoztak át, valamint több új modellt is bemutattak. A márka az innováció iránti elkötelezettségét bizonyítandó, újabb kollekcióval jelentkezik...

sonus-faber-olympica-nova-1 640.jpg

 

Az OLYMPICA NOVA sorozatot alapvetően az eredeti modellcsalád inspirálta, annak értékeit egészítették ki a legújabb fejlesztésekkel és technológiákkal. A termékcsalád hét modellt sorakoztat, amiből három (egy falra szerelhető doboz és két centersugárzó) teljesen új konstrukció, ezek egyértelműen a házimozi rajongók kedvéért kerültek a kínálatba. Mindegyik modell nyolc rétegből épített kabinetet kapott, amelyek merevségét a gondosan elhelyezett bordák tovább növelik.

 

sonus-faber-olympica-nova-2 640.jpg

 

A Stealth Ultraflex rendszer, amely a Homage Tradition modellek öröksége megkönnyíti a légáramlást, szabályozza a sebességet és csökkenti a torzítást kiváltó turbulenciát. Az első terelőlapok természetes fából készültek, míg az alsó lemezek és támasztékok szilárd alumíniumból vannak. A kabinet kialakítás szándékosan aszimmetrikus, ugyanis ez megkönnyíti a hangfalak elhelyezését, javítja a basszus választ és a teljesítményt.

 

sonus-faber-olympica-nova-3 640.jpg

 

Az összes modell DADTM (Damped Apex Dome TM) magassugárzót használ, míg a közepes és mélysugárzók a korábban is emlegetett Homage Tradition sorozatból származnak, bár kicsit módosították őket. A közepes meghajtók membránja cellulózpép és természetes szálak keverékéből készült, amely pontos reprodukciót biztosít a kezelt frekvencián. Az öntött alumínium kosarat úgy alakították ki, hogy szabad légáramlást biztosítson, míg a speciális rézötvözetből készült tekercs a dinamikát hivatott javítani. A rézgyűrűvel megtámogatott dugók alumíniumból készültek, ami csökkenti a modulációs hibákat és fokozza a mikro-dinamikát.

 

sonus-faber-olympica-nova-4 640.jpg

 

A mélysugárzók szendvics membránt (két réteg közé szintaktikus hab került) kaptak, az így létrehozott alacsony tömegű, de kifejezetten merev struktúra gyors és dinamikus reprodukciót nyújt, miközben a meghajtók szépen együttműködnek a közepes-magas egységekkel. A keresztváltó a Paracross topológiára építkezik, ami jobb átmeneti reakciót biztosít, csökkenti a zajszintet, illetve kevésbé érzékeny az interferenciákra. Az új termékcsalád előre láthatóan szeptember végén kerülhet a boltokba.

 

Forrás: www.sonusfaber.com

 

--

 

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

ealogo-145x50.jpg 

ACnewlogo copy.jpg

 

Impresszum
11 Betöltés: 0.285552 másodperc.