Sztereó MagazinVadonatúj szettet mutatott be a Polk Audio

Sztereó Magazin | 2019. Szeptember 13., Péntek 11:00

Az új sorozat darabjai sztereó hangrendszerek és házimozi szettek részeként is megállják a helyüket. A széria hat modellt sorakoztat, amelyek premierje Denverben volt...

polk-legend-1 640.jpg

 

A POLK AUDIO LEGEND sorozat egy Atmos (L900) egységből, két könyvespolc (L200/L100) modellből, egy center (L400) sugárzóból és két álló (L600/L800 SDA) hangfalból áll. Mindegyik modellt két különböző fa borítással készítik, mindegyik saját fejlesztésű meghajtókat dolgoztat. A zászlóshajó modell megkapta a szabadalom alatt álló Stereo Dimension Array (SDA) technológia legújabb változatát, amit Matthew Polk a nyolcvanas évek elején talált ki. A megoldás segít kordában tartani az interaurális áthallás néven ismert jelenséget, amikor a két csatorna hangja, egymást keresztezve jut el a hallgatóhoz.

 

polk-legend-2 640.jpg

 

polk-legend-3 640.jpg

 

Az L800 hangfal felső részén a terelőlap szöget zár be, az elrendezés a gyártó szerint segít precízen pozicionálni a magas és közepes hangszórókat, s jobb nagyfrekvenciás kiterjesztést biztosít. A csatornák akusztikus elválasztására egy szűrőt is használnak, amely szintén segít az áthallás csökkentésében. A közepes meghajtókhoz habmagos „turbina” membránt használtak, amivel sikerült finomítani középső frekvencia-tartomány részletességét, ezen felül módosítottak a Power Port kialakításán, így alacsonyabb zajszintre és jobb basszus válaszra lehet számítani. A sorozat forgalmazása októberben kezdődik, kivétel ez alól a csúcsmodell, ami novemberben kerülhet a boltokba.

 

Forrás: www.polkaudio.com

 

--

 

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

ealogo-145x50.jpg 

ACnewlogo copy.jpg

 

Impresszum
11 Betöltés: 0.336987 másodperc.