Sztereó MagazinMegújultak az EPOS polc hangsugárzók

Sztereó Magazin | 2018. Június 11., Hétfő 21:00

A vállalat tavaly jelentette be, hogy megújítja jelentős sikereket megért sorozatának, egyes darabjait. A K1 és K5 hangfalak kívül és belül egyaránt megújultak, így a lassan ötéves modellek, újfent készen állnak a bevetésre…

Epos_k5i-2.jpg

 

A vállalat a sorozat megújítása során, számos olyan technológiát dolgozott ki, amelyek a teljesítmény és hangélmény javítását célozták. A K1i és K5i modellek dobozai, tizenöt milliméter vastag MDF lapokból készültek, amit egyedi merevítéssel és csillapítással láttak el. Újdonság, hogy a hátsó terelőlemezek eltávolíthatók, ami lehetőséget biztosít a passzív és aktív üzemmód közötti váltásra. A hagyományos, henger alakú portok helyére ún. High Velocity Slot Ports (HVSP) került, ami alacsonyabb belső terhelést és turbulens áramláshoz vezetett. További változás, hogy a nyílások előre kerültek, így a készülékek elhelyezése kevésbé kötött, s változott a meghajtók rögzítése is, ami csökkentette a nem kívánt rezonanciát és a torzítást.

 

KBack.jpg

 

Mindkét modell alacsony rezonancia-frekvenciával, nagy érzékenységgel és kiterjesztett nagyfrekvenciás válaszokkal rendelkező, 25 mm-es magassugárzót kapott. A lágy-dóm meghajtó mellett 150 (K1i) / 101 (K5i) mm-es, polipropilén kónusszal és félkemény porvédővel ellátott, mélyközép egység található. Érdekesség, hogy a gyártó visszatért az egyszerűbb, passzív crossover topológiához, így a hangfalak nagy dinamikatartomány mellett, rendkívül alacsony torzítással dolgozhatnak. A készülékek 4 ohm névleges impedanciával, valamint 86-88 dB érzékenységgel rendelkeznek és 100W (K1i) illetve 60W (K5i) teljesítményre képesek.

 

Forrás: www.epos-loudspeakers.com

 

--

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

ealogo-145x50.jpg 

ACnewlogo copy.jpg

 

Impresszum
11 Betöltés: 0.117609 másodperc.