Sztereó MagazinMeters Music - Premier

Sztereó Magazin | 2017. November 23., Csütörtök 08:00

Zenei berkekben az Ashdown Engineering neve fogalomnak számít, hiszen többek között olyan igen népszerű előadók használják az erősítőiket, mint a U2, a Foo Fighters, vagy a System Of A Down. A vállalat most az otthoni felhasználókat is megcélozza.

Magyarországon is bemutatkozik a Meters Music

 

Zenei berkekben az Ashdown Engineering neve fogalomnak számít, hiszen többek között olyan igen népszerű előadók használják az erősítőiket, mint a U2, a Foo Fighters, vagy a System Of A Down. A vállalat a közelmúltban úgy határozott, hogy az átlagos otthoni felhasználókat is megpróbálja megcélozni termékeivel, ami teljesen logikus húzás, hiszen e téren is hasznosítható az a rengeteg tapasztalat, amit az évtizedek során felhalmoztak.

 

Meters-Music-launch live OV 1.jpg

 

Így született meg a Meters Music, vagy röviden Meters márkanév, és az e brand alatt futó berendezések már megérkeztek Magyarországra is, sőt be is mutatkoznak az AV TREND & HIFI SHOW 2017 eseményen. Alkalmunk nyílt kézbe venni, és működés közben kipróbálni három terméküket a közelmúltban, és ennek alapján nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy egy izgalmas, érdekes, és a sikerekre jó eséllyel pályázó új piaci szereplőről van szó.

 

Fejhallgató OV-1

 

A rendkívül igényes csomagolású OV-1 névre hallgató fejhallgató egy Bluetooth kompatibilis, tehát vezeték nélküli használatra is alkalmas termék. A dobozában megtalálható két darab egyenként 150 centiméter hosszúságú, 3,5 mm-es csatlakozóban végződő kábel, amelyek közül az egyikre építettek egy kezelőpanelt, valamint egy mikrofont is. Ennek köszönhetően pedig telefonnal együtt is kényelmesen használható, és hívások lebonyolítására is alkalmas. Ezen kívül a termék mellett elhelyeztek egy töltésre szolgáló USB-s vezetéket, egy aranyozott 6,3 mm-es adaptert, egy masszív hordtáskát, illetve természetesen a használati utasítást.

meters_ov1_.png

Maga az OV-1 kifejezetten tetszetős darab, amelyet minőségi anyagok felhasználásával készítettek el. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a fülpárnák, és a fejpárna is puha, finom tapintású bőrből van, ami egyrészt igen kényelmes, és higiénikus, hiszen a műanyaggal ellentétben még hosszú idő után sem fülled be. A tömege nem kevés, hiszen 380 grammot nyom, viszont a remek súlyelosztás miatt mégsem fárasztja a nyakat, és nyomja a fejet.

 

meters-music-ov-1 pink 2 for girls.jpg

A befordítható hangszóróházaknál fémet és műanyagot is alkalmaztak, és itt kell megemlíteni a márka egyik specialitását: Ez pedig nem más, mint az oldalon elhelyezett beépített analóg hangerőmérő, az Ashdown VU Meter, amely egy igen látványos, megvilágított műszer. Amennyiben egyébként erre valakinek nincs szüksége az ki is kapcsolhatja. Az ezüst-fekete színvilág egyébként telitalálat, és mindez kiegészítve a lekerekített formákkal rendkívül elegáns terméket eredményezett. Jó ránézni erre a masinára, amely így akár státusszimbólumként is remekül megállja a helyét. A Bluetooth használat során semmilyen problémát nem tapasztaltunk. A kapcsolat tehát nem szakadt meg, és a minőséggel sem volt semmilyen probléma. Headsetként is jól funkcionál, hiszen a hívások fogadásához tényleg elegendő egyetlen gombnyomás, a mikrofon is megfelelő, a vonal túlvégén is tökéletesen hallatszik a hang.

 

ov-1-blk-ls2 komoly live.jpg

 

A tradicionális kialakítású, tehát zárt rendszerű, dinamikus eszközt 40 milliméteres hangszórókkal látták el. A maximális névleges teljesítmény 1000 mW, az impedancia 32 ohm (1 kHz), az érzékenység pedig 94 dB/mW. A frekvenciaátvitel 20 hertz és 20 000 hertz közé esik. A technikai specifikációk alapján tehát a feltételek adottak a jó minőségű megszólaláshoz, és szerencsére a készülék nem is okozott csalódást. A sztereó hangtér megteremtése tökéletes, de azért ez ebben a kategóriában már alapelvárás. A vállalat a termékkommunikációban azt ígérte, hogy a mély hangok tökéletes megszólaltatására nagy hangsúlyt fektettek, és ez érződik is a végeredményen: A basszusok legfinomabb váltásait is tökéletesen képes visszaadni, ami nagyon jó, masszív alapokat teremt.

 

meters_ov1_2.png

A középtartomány is nagyon kiegyensúlyozottan, arányosan szólal meg, viszont a magasaknál így kis bizonytalanságot éreztük, egyszerűen innen néha egy kicsit hiányzott az erő. Emellett a zárt kialakításból fakadóan természetesen a hangzás nem annyira telt, szellős, nincs akkora tér, mint egy nyitott eszköznél. Mindent mérlegre téve a végeredmény abszolút pozitív, a Meters Music OV-1 egy kiváló, sokoldalú, remek teljesítmény nyújtó, és nem utolsó sorban kifejezetten szép fejhallgató.

 

https://metersmusic.com/products/meters-ov-1-tan

 

Meters Music Magnetics

 

Nagy általánosságban kijelenthető, hogy akinek van fejhallgatója, annak kínálatában minden bizonnyal megtalálhatók a fülhallgatók is. Nagyon kevesen engedhetik meg ugyanis ma maguknak azt a luxust, hogy ezt a termékcsaládot száműzzék portfóliójukból. Ennek megfelelően a Meters is rendelkezik, ilyen "bedugós" in ear készülékkel. A vállalat nem is titkolja, hogy ezt, azaz a Magnetics fantázianevű modellt a mobil életstílus kiegészítőjének szánják, ami akkor jöhet jól, ha valaki utazás közben, az utcán, vagy a munkahelyén használná.

 

meters music_ in ear.jpg

 

Épp emiatt óriási figyelmet fordítottak a dizájnra, ami meg is látszik a rajta. A fémes színű készülékház hátsó részén egy apró, de figyelemfelkeltő bőr fogantyú található, amely alapvetően meghatározza a Magnetics külsejét. Ugyanilyen anyag fedi egyébként a lapos kialakítású, ezáltal nehezen gabalyodó, 120 centiméter hosszúságú kábelen található kezelőpanelt is. A dobozában megtalálható három különböző méretű fülgumi, így minden bizonnyal mindenki talál olyat, amely megfelel az ízlésének, amely kényelmes használatot tesz lehetővé.

 

meters_m_ears_tan2.pngmeters_m_ears_tan.png

A Magnetics két darab, egyenként 7 milliméteres hangszórót használ. Az impedancia ez esetben 16 ohm, az érzékenység pedig 98 +/- 4 dB. A tapasztalataink szerint a hangminőség terén csak megközelíteni tudja nagyobb testvérét, de igazából az lett volna az igazán meglepő, ha hozza azt a szintet. Elsősorban a mélyek terén figyelhetők meg kisebb hiányosságok, hiszen e termékkategória többi tagjához hasonlóan a basszusokat hajlamos kicsit eltüntetni. Viszont a tisztasággal nincs semmi gond, a sztereó is hibátlan, így a Magnetics is egy remekül használható, barátságos masina. Arról azért szó nincs, hogy ez lenne a high-end gyűjteményünk ékessége, de nem is arra szánják, hanem hogy "mozgás közben" is tudjunk jó minőségben zenét hallgatni telefonról, vagy hordozható médialejátszóról, DAP-ről (digital audio player).

 

https://metersmusic.com/products/m-ears-tan

 

Meters Music Cubed

 

A harmadik termék egy kifejezetten kicsi, kompakt, alapvetően otthoni használatra szánt modell, a Cubed. Ez ugyanis egy teljes értékű, kicsi sztereó szett, amely alkalmas arra, hogy rákössük a számítógépre, a projektorra, sőt akár a televízióra is, és így javítsuk fel azok integrált hangrendszerét. Emellett önálló zenedobozként is megállja a helyét ugyanis, támogatja a Bluetooth technológiát, amelynek köszönhetően vezeték nélküli küldhetők rá különféle audio tartalmak a kompatibilis eszközökről. Tehát telefok, tabletek, zenelejátszók, rádiók kihangosítására is alkalmas.

 

Cube_New_HeroSHORT.jpg

 

A rendszer három azonos, 9x9x9 centiméteres méretű komponensből, egy központi egység szerepét betöltő, gombokat és egyéb kezelőeszközöket tartalmazó erősítőből, valamint két szatellit hangfalból áll, amelyek egy hagyományos sztereó analóg csatlakozón keresztül kapcsolódnak hozzá. Az első pillantásra látszik, hogy itt egy nem hétköznapi termékről van szó, a dizájn ugyanis kifogástalan. A lekerekített lágy élek nagyon jól harmonizálnak a frontfelületet uraló kör alakú díszítő elemekkel, amely mögött a hangfalak esetében a membránok kapnak helyet. A központi egységnél pedig a fejhallgatónál már megismert analóg kijelző, az Ashdown VU Meter található itt, amely értelemszerűen ezúttal is mutatja az aktuális hangerőt. A kis méretnek köszönhetően könnyen helyezhető ide-oda egy óraasztalon is, és egyszerű neki helyet találni egy kisebb polcon is. Távirányító nem jár mellé, de nem is baj, erre ez esetben nincs is szükség, és nem is nagyon passzolna egy ilyen kiegészítő ehhez a készülékhez.

meters_music_1.jpg

A 2,5 inches hangszórók teljesítménye egyenként tíz watt, ami azért figyelemreméltó ilyen kisméretű eszközök hangfalak esetén. Azért húsz watt egy ilyen kategóriájú, és kialakítású termék esetén egyáltalán nem szokványos. A hangerőre ennek köszönhetően nem lehet panasz. Egy átlagos méretű ingatlanban, szobában vagy irodában sem lehet maximálisan kihasználni a benne rejlő lehetőségeket, hiszen egyszerűen túl hangos ahhoz. Megkapta a saját fejlesztésű mSound DSP Sound Enhancement Technology névre hallgató eljárást, amely feladata a gazdag, telt és élettel teli megszólalás megteremtése.

 

meters QUBED front black.pngmeters music CUBED rare.jpg

 

Nos, a gyakorlati próba során, fehéren-feketén kiderült, hogy e tekintetben nem vallott kudarcot. Persze a fizika korlátait áthágni nem lehet, így azért a kis méret, a kompakt készülékház azért behatárolja a lehetőségeket, de amit lehetett kihoztak belőle. A mély hangok meglepően vastagon brummognak, bár a finomabb átmenetek egybemosása azért olykor megfigyelhető. A középtartománnyal és a magasakkal nincsen probléma, a dinamikára nem lehet panasz. Nyugodt szívvel ki lehet jelenteni, hogy a Cube jelenleg az ilyen kialakítású mikro rendszerek szegmensében abszolút az élbolyba tartozik, így bátran ajánlhatjuk.

 

https://metersmusic.com/collections/meters-cubed/products/meters-cubed-white

 

Ajánlás

 

Kicsit félve csomagoltuk ki a Meters Music három új termékének dobozát, hiszen láttunk már példát arra, hogy egy nagy lendülettel induló márka kudarcot vall. Ez úttal erről azonban szó sincs! A Meters Music jó benyomást tett ránk, nagyon úgy tűnik, hogy egy olyan brand született, amelyre érdemes lesz odafigyelni, és ami újszerű látványával, és rendkívüli teljesítményével üde színfoltot jelenthet az egyébként sem unalmas AV piacon.

 

Forgalmazó:

Meters Music Hungary 

www.metersmusic.hu

https://www.facebook.com/metersmusichungary

 

Somfai Gábor

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

ealogo-145x50.jpg hifi_station_140x50px_logo.jpg audio_note.jpglauditeur.jpg

limar.jpg stream audio logo_150x40px.jpgACnewlogo copy.jpg

 

Impresszum
11 Betöltés: 0.108857 másodperc.