Sztereó MagazinSzámos újdonság derült ki a Samsung QLED tévékről

Sztereó Magazin | 2018. Március 12., Hétfő 18:00

A Samsung New Yorkba vitte a legfrissebb tévékínálatát. Ugyan az újdonságok egy része, már megfordult az év eleji CES2018 kiállításon, de azért bőven maradt érdekesség a tarisznyában…

SamsungBlackLite.jpg

 

Az idei modellek a QLED technológia sokoldalúságát hirdetik. A gyártó felmérése szerint a felhasználók a nagyméretű készülékeket részesítik előnyben, így nem meglepő, hogy idén is nőtt a kijelzők mérete. A modellek a Samsung Q-Engine technológiáját használják, ezt a nagyobb panelek által támasztott igényekhez igazították. A második félévben megkezdődik a 8K QLED tévé forgalmazása, ami egy mesterséges intelligenciát dolgoztató, konverziós technológiával rendelkezik.

 

SamsungContrast_2.jpg

 

A gyártó nagy hangsúlyt fektet a kontrasztarány növelésére, minden készülék Direct Full Array funkcióval rendelkezik, amely gondosan szabályozza a fényerőt. Ez a funkció lehetővé teszi a sötét és világos részek egyedi szabályozását. A modellek ezen felül megkapták az Ultra Black Elite megoldást, így a képernyő bármilyen szögből éles, tükröződésmentes képet biztosít.

 

SmartThings.jpg

 

A Samsung idén, saját alkalmazást kínál a vezérléshez és a társított eszközök kezeléséhez. A SmartThings elnevezésű platform, természetesen felhő alapú megoldásra építkezik. A rendszer automatikusan felismeri a csatlakoztatott eszközöket, segíti azok beállítását és számos hasznos funkcióval rendelkezik. A gyártó a QLED szériához kidolgozott One Connect megoldást is megmutatta, amely egy közösítő dobozból, egyetlen kábelen továbbítja az összes jelet a tévéhez, ráadásként az energiaellátásról is gondoskodik. A praktikus újdonság segítségével felszámolható a tévék körül kialakult kábel rengeteg.

 

SamsungAmbientMode.jpg

 

Végül néhány szó az egyik legérdekesebb újdonságról. Az Ambient Mode használatakor a kijelzőn a tévé környezetéből származó kép jelenik meg, amitől a készülék beleolvad a háttérbe, s szinte láthatatlanná válik. Az üzemmód a tévé bekapcsolása nélkül, különböző (időjárás, idő, hírek) információk megjelenítését teszi lehetővé.

 

Forrás: www.news.samsung.com

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

ealogo-145x50.jpg hifi_station_140x50px_logo.jpg audio_note.jpglauditeur.jpg

limar.jpg stream audio logo_150x40px.jpgACnewlogo copy.jpg

 

Impresszum
11 Betöltés: 0.430834 másodperc.