Sztereó MagazinTapeless Deck MP3 – Digitális feltámadás

Sztereó Magazin | 2018. Május 24., Csütörtök 23:00

Az egyszemélyes projekt kitalálója a közelmúltban elmondta, hogy rajong a régi hifi berendezésekért, s csodálja azokat a mérnököket, akik ezeket a készülékeket megalkották, ezért minél többet szeretne közölük megmenteni...

A digitális CD-lejátszók kora előtti világban a kazettás magnók igazi mesterművek számítottak, hiszen a pontos és kifinomult mechanizmusok létrehozása, CAD szoftverek vagy számítógépes szimulációk nélkül rendkívüli tudást igényelt. Az MP3 Tapeless Project kitalálója grafikus, blogger és tervező, aki szabadidejét régi hifi eszközök felújításával tölti. Sajnos vannak olyan készülékek, amelyek már menthetetlenek, így ezek új formában térhetnek vissza.

 

IMG_3 640.JPG

 

IMG_640.JPG

 

A rendszer központi eleme, egy érintőképernyős telefon, dedikált szoftverrel és memória tárolására alkalmas egységgel. A telefon az olvasóegység átalakított házába kerül, olyan módon elhelyezve, hogy képes legyen az eredeti kazetták illúzióját kelteni. A készülék MP3 / FLAC lejátszására képes, hozzáfér az internetes rádiós, valamint a Spotify, Tidal, Dezeer, Pandora szolgáltatók kínálatához, de néhány modell FM rádióval is rendelkezik. A vezérlés az érintőképernyő segítségével történik, működik a vezeték nélküli zenefeltöltés, de a WiFi hálózathoz való csatlakozás is megoldott. Elég a képekre pillantani, s látható, hogy az illúzió tökéletes és az ötletgazda szerint a hangminőségre sem lehet panasz.

 

Forrás: www.mp3tapelessdeck.pl

 

--

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

ealogo-145x50.jpg 

ACnewlogo copy.jpg

 

Impresszum
11 Betöltés: 0.396366 másodperc.