Sztereó MagazinAdvance Acoustic X-i75 és X-CD5 - A szelíd nyers erő

Sztereó Magazin | 2017. Szeptember 18., Hétfő 12:00

A francia Advance Acoustic termékei mindig is rendelkeztek egy csak rájuk jellemző kisugárzással. A gyártónál hagyomány, hogy készülékeikben a nemes formát a legmodernebb technológiával és erőteljes hangzással ötvözik.

Tavaly a márka több erősítővel és lejátszóval is előrukkolt. Tesztünk aktuális alanyai áruk alapján a középkategóriát célozzák meg, de a gyakorlatban sokkal különlegesebb tulajdonságokkal bírnak, mintsem hogy középszerűnek lehessen nevezni őket. Az erősítő és CD lejátszó kombinációja nagyon komoly, kiváló minőségű párost alkot, mely az igazi Hifi kedvelők szívét is képes megdobogtatni.

AA x-i75 + x CD5 640x380.jpg

 

X-i75 – az erősítő

 

Ahogy azt az Advance-nál megszokhattuk, ez az erősítő is szép látványt nyújt. A masszívan megépített ház előlapját egy 1 cm vastag fekete akril lap uralja, amelyen elegánsan csak a fémből készült hangerő szabályozó és a ki/bekapcsoló gomb foglal helyet. Bekapcsoláskor a felvillanó kék kijelzőn olvashatjuk le a hangerőt és a kiválasztott forrást. További hang vagy balansz beállításokat a nyomó/tekerő funkcióval ellátott hangerő szabályozóval tehetünk meg, vagy használhatjuk a távvezérlőt is.

advance-acoustic-x-i75-aa-x-cd5 RARE 640x380.png

A készülék hátlapja a rengeteg ki- és bemenet miatt természetesen már nem mutat ennyire elegáns képet, itt találhatóak az analóg és digitális zenei források csatlakozásai is. A 8 Cinch bemeneten (phono is) kívül itt kapott helyet a két optikai és egy koaxiális digitális bemenet is. A D/A átalakítónak köszönhetően az erősítő 192 kHz maximális mintavételi sebességgel akár 24 bit felbontású digitális zenei anyagokat is képes fogadni. Ezen felül, az egyik USB –A bemenetre MP3, WAV vagy WMA fájlok tárolására alkalmas eszközöket tehetünk. PC csatlakoztatásához használhatjuk a B verziós USB-t. Amennyiben az erősítőbe illeszthető, aptX kompatibilis Bluetooth vevőt (X-FTB01) is beszerzünk, akkor akár okos telefonunk zenei tartalmát is az erősítőre küldhetjük.

 

Advance-Acoustic-FTB01 Bluetooth 640x500.jpg

 

CD lejátszó X-CD5

 

A kényelmes, digitális hálózati lejátszók elterjedésének dacára sokan használnak még ma is CD lejátszót. Az Advance Acoustic X-CD5-ös lejátszója masszív fekete akril frontjával optikailag tökéletesen illik az erősítőhöz. A lejátszón analóg Cinch és szimmetrikus XLR csatlakozók állnak a rendelkezésre. A digitális zenei jeleket az optikai és koaxiális kimeneteken adja le. A készülék előlapján elhelyezett USB bemenet pedig a külső zenei anyagok fogadására alkalmas.

 

aa_xi75_xcd5_1 beauty 640x500.jpg

 

Gyakorlatban

 

Kétszer 109 Watt/4 Ohm kimeneti teljesítményével az Xi75 elég erős ahhoz, hogy akár nagy teljesítményigényű hangszórókat is kiszolgáljon. A végfokokat aktiválva azonban vissza lehet venni a teljesítményéből, és lágyabb hangzásra lehet bírni a készüléket. 0,005 %-os Klirr faktorral normál működés közben is biztos talajon áll. További előnye, hogy standby üzemmódban csupán 0,3 Wattot nyel el. Az elegáns Advance erősítő kimondottan magas színvonalon teljesít. Dinamikus hangzásvilágra éppúgy képes mint finom, összetett előadásmódra. A csatlakoztatott hangszórókat megfelelően uralja, a kisebb polcsugárzókból és a nagyobb álló hangfalakból egyaránt kihozza a maximális teljesítményt. Az instrumentális zenei anyagoknál ragyogó térbeli hangzást nyújt, finomdinamikai részletezettséggel adja elő a legkomplexebb darabokat is.

 

advance-acoustic-x-i75 bontott 640x380.png

 

Ajánlás

 

Az új Advance Acoustic kombináció első osztályú hangzással bír. A színvonalas kidolgozottság, az elegáns formatervezés és a legmodernebb műszaki háttér pedig mindenképpen gondoskodik a felejthetetlen zenei élményről.

 

Somfai Gábor

 

 

A tesztértékelés és a műszaki adatok a következő oldalon találhatóak!

 

    1 / 2  Következő >   Utolsó >>

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

ealogo-145x50.jpg hifi_station_140x50px_logo.jpg audio_note.jpglauditeur.jpg

limar.jpg stream audio logo_150x40px.jpgACnewlogo copy.jpg

 

Impresszum
11 Betöltés: 0.115315 másodperc.