Sztereó MagazinBeyerdynamic Amiron Home - Minőség és kényelem

Sztereó Magazin | 2017. Október 24., Kedd 08:00

Ezek a rendkívűl kényelmes fülhallgatók a legmagasabb minőségű hangot közvetítík számunkra. Ha egy olyan szót kellene választanom, amely Beyerdynamic Amiron HOME fejhallgatójára a legjobban jellemző, akkor ez a "kényelmes" lenne.

Ezek a rendkívűl kényelmes fülhallgatók a legmagasabb minőségű hangot közvetítík számunkra. Ha egy olyan szót kellene választanom, amely Beyerdynamic Amiron HOME fejhallgatójára a legjobban jellemző, akkor ez a "kényelmes" lenne. De a jó tesztek általában hosszabbak, és jobban kifejtik egy fejhallgató jó tulajdonságait. Az Amiron pedig nagyon jó füles, úgyhogy érdemes beszélni róla, ráadásul a forgalmazó Basys kft.-től, a tökéletes hang élvezetéhez egy Beyerdynamic A20 –as fejhallgató erősítőt is kaptunk, úgyhogy legnagyobb örömünkre minden készen áll a tökéletes teszt elvégzéséhez.

 

Felépítés és kényelem

 

A fejhallgató elképesztően kényelmes. A Beyerdynamic a bársonyosan puha fejpánt és a fülpárnák kialakításához Alcantara mikroszálakból készült egyfajta speciális velúr anyagot használt. Ennek eredményeként az ember akár órákon át is el tudja viselni a fején, bár ez úgy hangzik, mint egy jó kis marketing szöveg, de az Amiron valóban képes erre. Ezek a fejhallgatók ugyanis könnyedén ülnek a fejeden, pehelykönnyű a súlyuk és a 45 mm-es drivereket körülvevő párnák még a legnagyobb fülek számára is elegendő helyet biztosítanak, és megfelelő hangteret a dobhártyáink felé áramló hangoknak.

 

amiron-home-3.JPG

 

A fejhallgatónak a fémből kialakított jellegzetesen Beyerdinamic –kos állítható fejpánt végek adják a merevítést melyek erős használat közben is stabilan ellenállnak a feszítő hatásnak. A kagylók csatlakoztatása egy 3 m hosszú gumirozott kábellel történik az erősítőhöz egy 6.3 mm-es jack dugóval, amit szétcsavarva felfedezhetjük a kisméretű 3,5 mm-es jack csatlakozót amivel simán tudunk csatlakozni saját zeneforrásunkhoz, pl. a mindig kéznél lévő mobiltelefonunkhoz is, bár ez kivezérlés tekintetében messze nem tudja teljesíteni a dinamikai elvárásokat. Amint az egy nyitott fejhallgatótól elvárható, az Amiron belseje szita boritást kapott, amivel könnyebben jutunk hozzá a nagyobb dinamikájú, minőségi zenékhez, amit megfelelő hangerőnél a környzetünkben mások is hallhatnak majd. Az Amiront elsősorban otthoni használata tervezték, amire a nevéhez illesztett HOME elnevezés is utal.

amiron_hi-res_18x18.jpg

 

Hangzás

 

Az a tény, hogy a zene hangosabb lesz egy fejhallgató erősítő közbeiktatásával, határozottan pozitív a hallgató számára főleg akkor ha a fülesben hallható zene hangminősége is kiváló. Az AC/DC a kedvencünk, de most félretesszük a rockbanda zenéjét, mert sokkal nagyobb zenei spektrumot szeretnénk hallgatni az Amiron Home előadásában. Van egy másik kedvencünk Lou Raws akinek „Lady Love” című dala már sok füles tesztnél volt a segítségünkre. Most nagy meglepetést okozott, mert a nyüzsgő, lüktető zenében olyan részletek bukkantak elő az Amironban, amit eddig még soha nem hallottam. Azt sem tudtam hirtelen, hogy hova „hegyezzem a fülem” a sztereo panorámán... nagyon élveztem Lou hangját és a sziporkázó hangszerelést.

 

amiron-home-9.JPG

 

A lágyabb zenére váltva Robert Williams & Nicole Kidman (Somethin’ Stupid ) duettjében a kétszólamú vokál kristálytisztán érkezett és teljesen elvarázsolt az ismert sláger negédes hangulata. Régen hallottam már igazi hegedűhangot ilyen szépen szólni egy fülesben. Végül megadtam magam önmagamnak, A Long Way To The Top (AC/DC High Voltage) jó tesztzene, arra hogy kipróbáljuk a fejhallgató miként képes kezelni a magas hangokat. Az Amiron azonnal átvette a torzított gitárhangot, úgy szólt a nóta ahogy kellett, és a magas frekvenciákon is minden nehézség nélkül jól tapad a keménység a dobhártyánkhoz, de mellette a basszus és a lábdob is úgy voltak jelen, hogy jobban már nem is lehetett volna.

 

Beyerdynamic-Amiron-Home-7.jpg

Az Amiron átláthatósága és kétségkívül kíváló reprodukciós szintje azt jelenti, hogy ha magas színvonalú hangot adsz hozzá, akkor minőségi hangot kapsz belőle. Ezen az áron a Beyerdynamic Amiron fejhallgatója olyan lenyűgöző hangot nyújt, ami a teljes frekvenciatartományt minden erőlködés nélkül átfogja. Szeretni lehet benne a világos hibanélküli énekhangokat, a szűk időzítéseket és azt a lenyűgöző módot, ahogy kezelni tudja a kihívásokkal teli rendetlen dalokat.

 

kibelezett amiron.jpg

 

Összegzés

 

Valójában az volt a összbenyomásom, hogy az Amiron minden zenén derekasan helyt állt. Teljesítménye kifogástalan és hiba nélkül tudja nyomon követni a különböző hangszerek játékát, ha kell a legmagasabb frekvenciákat harsogja a fülünkbe, miközben le tud nyúlni a legmélyebb hangokért is, méghozzá úgy, hogy a basszushangok nem kerülnek túlsúlyba. Összességében állíthatjuk, hogy az Amiron minden tulajdonosát boldoggá teszi, mert teljesen mindegy milyen zene szól benne. Erre szoktuk pestiesen mondani, hogy egyszerűen zseniális.

 

-sr-

 

    1 / 2  Következő >   Utolsó >>

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

ealogo-145x50.jpg hifi_station_140x50px_logo.jpg audio_note.jpglauditeur.jpg

limar.jpg stream audio logo_150x40px.jpgACnewlogo copy.jpg

 

Impresszum
11 Betöltés: 0.123463 másodperc.