Sztereó MagazinDenon AH-D7200 - Hallgatni arany

Sztereó Magazin | 2017. Augusztus 23., Szerda 19:00

Kiváló kényelem, sima, kifinomult hangzás tartja fogva azokat, akik fejükre teszik a Denon jól sikerült, tetszetős kivitelű fejhallgatóját...

Nincs jobb annál, mint amikor egy luxus fejhallgatót a fejünkre teszünk és elmerülünk a zene végtelen labirintusában. A komfortérzetünkért néha anyagilag is áldozhatunk, amire a Denon AH-D7200 fejhallgató jó példa lehet, aminek látványa, már önmagában is egy élményt nyújt.

 

Dízájn és ergonómia

 

Kellemes érzéssel vettem kézbe a Denon AH-D7200 fejhallgatót. A báránybőrrel borított fejpánt, a valódi diófából készült fülhallgatók és az elegáns eloxált alumíniumból készült váz, összességében gyönyörű látványt nyújtanak. A fülre simuló, zárt rendszerű kialakítás súlyra meglepően könnyű annak ellenére, hogy erős, tartós felépítése van. A fából készült kagylók rendkívül kényelmesek, memória- habos fülpárnákkal látták el őket, levegősen és jól párnázottan érintkeznek a fülünkkel – ami nagyon fontos kényelmi szempont a zenehallgatás hosszú óráiban. A fejhallgató párnák mindenféle fejmérethez illeszkednek. Ha kell, a kagylók komfortosan elfordulnak, hogy jobban illeszkedjenek a fej formájához. Egyszer sem éreztem, hogy a fejhallgató lemozdulna a fejemről. A pánt nem túl szoros, a kagylók stabilan állnak a helyükön. Golyóscsapágyak szolgálnak a fejpántok beállításához, és számozott jelölések segítik, hogy visszataláljunk az általunk kedvelt pozícióhoz. A vastag szövetborítású Kimber Kable is azt igazolja, hogy számos ötlet és gondos odafigyelés játszott szerepet a Denon zászlóshajó fejhallgatójának kialakításában.

 

Denon 7200 640x550.jpg

 

Nem utcai fejhallhgató

 

A Denont nem neveznénk hordozható darabnak, amit a 6.3mm vastag levehető Kimber Kable kábel is igazol. Fontos megjegyeznünk, hogy ez a Denon füles elsősorban otthoni használatra való - túl nagyok és túlságosan jó ahhoz, hogy okostelefonnal hallgassuk valahol útközben.

Ha nem csatlakoztatod a Hi-Fi rendszeredhez, és a lap-topos zenehallgatást preferálod, akkor egy jó minőségű DAC-ra lesz szükséged, mint például egy iFi Nano, hogy a zenéket a legjobb minőségben hallgasd.

 

Denon D7200 beauty 640x400.jpg

 

Technikai jellemzők

 

Denon az AH-D7200 –al megközelítí a hagyományos hangszórók teljesítményét,   saját fejlesztésű 50 mm-es Nanofiber meghajtói, melyek mögött 1 Tesla mágneses indukcióértékű “vas” helyezkedik el, olyan teljesítményre képesek, amit csak high-end hangfaltól kapunk. A Denon fejhallgatók finomhangolásuk és kíváló teljesítményük révén, pontosan azt a minőséget produkálják, amit a vásárló hangzásban elvár, de árban már nem akar kifizetni a drágább fejhallgatókért.

denon_ah-d7200-kabellel 640x400.jpg

 

Jöjjön a „fülvizsgálat”

 

Teszt közben ért bennünket néhány meglepetés, a Metallica “Hardwired” című lemezének “Now That We’re Dead” c. számának hallgatása közben Robert Trujillo basszusgitárjának a hangja egyszerűen szíven ütött, de az egész nóta piszkosul jól szólt, annyira, hogy még egyszer meghallgattam. A nóta az egész frekveciatartományban elképesztően szólt, hangosan, nyitottan miközben minden hangszer pontosan el volt helyezve a  panorámán – nagyon szerethető volt a hangzás.

Egy halvány kifogás talán csak a középtartományokban fogalmazódott meg. Az ének középen volt és direct volt a megszólalás is, de nekem egy kicsit a kifejezőkészség hiányzott, az énekhang sokkal jobban is szólhatott volna.

DenonAHD7200Side 640x550.jpg

 

A rivális

 

Mindent egybevetve szerintem a B&W P9 Signature füles lehet a kihívója a Denon AH D7200 –nak, hiszen ugyanúgy zárt rendszerű, fülrehelyezkedő és a formája is a Denonhoz hasonló, az árak pedig nagyon közel állnak egymáshoz.

A P9 középtartománya azonos zenénél nekem természetesebbnek tünt, egyszerűen több volt benne az emóció. Ezzel szemben a Denon AH-D7200 „okossága” a hangjára jellemző  megnyugtató simaságban rejlett, amit órákon át tudtam élvezettel hallgatni anélkül, hogy elfáradtam volna.

 

denon-ah-d7200-2b 640x400.jpg

 

Összegzés

 

Nagyon sok szeretnivalót találtunk a Denon hangjában. Nyilván elsősorban azok fogják majd  szeretni, akik a hosszú és kényelemes zenehallgatás hívei és akik a pihentető egyensúlyt kedvelik a megterhelő napi munkájuk után. A rivális fejhallgató néha nagyon közel járt teljesítményben a Denon–hoz, voltak pillanatok amikor hajszállal meg is előzte, de összességében az a véleményünk alakult ki, hogy manapság a Denonnál kényelmesebb  fejhallgatót nehéz lenne találni az üzletek polcain. Egy biztos, hogy ha fülest szeretnél vásárolni, a Denon D7200-at feltétlenül meg kell hallgatnod. Próbád ki, és előfordulhat, hogy hamarosan nem is szeretnéd levenni a fejedről, mert annyira megszeretted.

 

Somfai Gábor

 

 

A tesztértékelés és a műszaki adatok a következő oldalon találhatóak!

    1 / 2  Következő >   Utolsó >>

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

ealogo-145x50.jpg hifi_station_140x50px_logo.jpg audio_note.jpglauditeur.jpg

limar.jpg stream audio logo_150x40px.jpgACnewlogo copy.jpg

 

Impresszum
11 Betöltés: 0.114541 másodperc.