Sztereó MagazinSennheiser PXC 550 Okosfüles - vezeték nélkül

Sztereó Magazin | 2017. Március 02., Csütörtök 14:00

A csúcsminőségű okos telefonoknál lehagyott 3,5 Jack csatlakozók miatt, a gyártók nagyon beindultak a Bluetooth képes fejhallgatók fejlesztésével. Most a Sennheiser villantott egy nagyreményű esélyest...

A megnövekedett igény a vezeték nélküli fejhallgatókra nagyon inspirálóan hatott a Sennheiser-re. Ezúttal a nemrég piacra dobott Sennheiser PCX 550-es modellel ismerkedtünk meg.

 

 

Felépítés, kinézet

 

A zárt kamrás fejhallgató viszonylag kis méretekkel rendelkezik, de a tapasztalatom szerint így is csúcskényelmet biztosít használat közben. A gyártó a komfortot úgy érte el, hogy olyan kialakítást kaptak a kényelmes és puha fülpárnák, hogy az ember füle mintegy mögéjük, alájuk csusszanjon, ami miatt a fül külső ívére nem támaszkodik fel a bőrből készített passzív hangszigetelő perem. A füles pántja is bőr burkolatot kapott, amivel a stílusa, amolyan üzleti kinézetű lett, elegáns és felnőttes. Mindkét kagyló külső felülete kapott hozzárendelt funkciót. Az egyikben az NFC Chip kapott helyet, ami a párosítás megkönnyítéséért felel, a másikba egy kapacitív érintőfelület került beépítésre, amivel a zenék irányítása történhet.

 

Sennheiserbpxc550FrontWeb.jpg

 

A hangosítás és zene léptetésén túl a számok belecsévélését is itt irányíthatjuk, ami hasznos extra. Hamar rá lehet érezni a kezelő felület használatára, ami egyszerű és magától értetődő.  A Sennheiser PXC 550 AptX kompatibilis, Bluetooth vevőjének köszönhetően nem igényel kábelt a fület gyönyörködtető zenehallgatáshoz, de a vezetékes lehetőség még-sincs elzárva előttünk. A füles aktív zajszűréssel is rendelkezik, ami különböző fokozatokba állítható, kapcsolható, igy ha tulajdonosa éppen nem zajos környezetben, hanem az otthon csendjében ül, akkor a legtermészetesebben érkezik a fülébe a zene.

 

Használat

 

A fejhallgató bekapcsolását ésszerűen oldották meg. A bekapcsoláskor a laposra hajtogatott hallgatókat 90 fokkal elforgatva kell aktiválni, ilyenkor halk pattanás, illetve a hangszórókból érkező „POWER ON” beszédhang jelez a készenlétről. Ha telefonunkat párosítottuk, akkor nemcsak zenét hallgathatunk, hanem hívásokat is tudunk bonyolítani vele, mégpedig kitűnő minőségben. A beépített mikrofonos headset képes kiiktatni a környezeti hangokat, így út közbeni használat esetén is tiszta, jól érthető kommunikációt kapunk.

 

Sennheiser-PXC-550-Wireless-Bluetooth-Headphones-04.jpg

 

A meglepően csekély, mindössze 227 g súlyú füles lítium akkumulátorral működteti a füles áramköreit. Ha körülbelül 30 óra használat után lemerül az akku pakk, a hozzá mellékelt 1,2 m hosszú kábellel tovább használhatjuk. A Sennheiser PXC 550 Wireless a takarékos energia felhasználás érdekében automata ki-illetve bekapcsolás funkcióval is rendelkezik. A prémium kategóriás kivitel természetesen az átlagosnál jobb komfortot is eredményez, az ergonómiailag csodálatosan eltalált fülpárnáknak köszönhetően, órákig tartó használat után sem kényelmetlen a használata.

 

 

Hangminőség

A Sennheiser PXC 550 használata közben komoly hang ütheti meg a fülünket, amennyiben jó minőségű forráskészüléket, illetve minőségi zenei anyagot adagolunk neki. Ezzel már a hangminősége is utalok, hiszen ilyenkor már közelebb kerül az ember szívéhez a kiváló hangú tesztalany. Rögtön az elején kinyilvánítja hangjával, hogy nem kispályás versenyző, már az ismerkedési fázisban jó hatást gyakorolt rám. Nálam a PXC 550 a meggyőzést azzal kezdte a, hogy kimérten elegánsan közvetítette a zenét, nem eltúlozva egyik hangrészt sem, nem emelt látványosan basszust és magasat, nem éreztem hiányt semmiben. Ez a fejhallgató nem hatásvadász, nem hamiskodik, egyenletes hangú, elég részletet hallok mindenből. A zenei összhangot jól jeleníti meg a füles, és a számomra oly kedves mély hangokból is megfelelő volument kapok, elég mély frekvenciákig is eljuttatja a zenei előadást. Néha talán szeretnék többet kapni a magas hangokból, de ez csak amolyan egyéni érzékelési mizéria lehet, ezt az igényemet nem is erőltetném tovább, mert a fülhallgató kiegyensúlyozottsága hibátlan.

 

Sennheiser-headphones-PXC-550-wireless-review-1-final.jpg

 

Ha nem lennénk teljesen megelégedve a hanggal, akkor sem maradok segítség nélkül, mert van a PXC 550-nak beépített DSP-je is. A Digitális Signal Processzor-t kapcsolgatva választhatok a beszéd, film és Jazz klub atmoszféra között, ez egy extra szolgáltatás, aminek nagyon lehet örülni, ha gyengébb zenei anyagot táplálunk hozzá, mert korrigálja a hibáit. A hangzásképek elegánsan és finom lépésben igazítanak, nem ugranak jókorákat, ez alól csak a beszéd a kivétel, mert ebben az állásban bizony tetemes mély-vágással leszünk szegényebbek, de ez a beszélgetés funkció nem is a zenehallgatásra való. A városban úgy esett, hogy gyalogosan kellett átmentem a Lánchíd alagúton a PXC 550-el fejemen, és természetesen zenét hallgattam. Aki ismeri ezt az alagutat, és a benne keletkező zajt, az most elcsodálkozhat. A Sennheiser aktív szűrő rendszere ezt is sikerrel megoldotta, kellemes zene szólt belőle, még kis hangerőn is. Ha olyan zeneszámokat hallgatunk, amelyben kevés hangszer játszik és azok is levegősen, mint például a Norah Jones és Diana Krall lemezeken akkor nagy hasznát vehetjük az aktív zajszűrésnek, aminek a hang minőségre nincs negatív hatása. A fülest kellemes és egybefüggő térhatás jellemzi. A hangerő elegendő, igaz nem extrém méretű, van hangosabb gyártmány is, de bőségesen elég a teljesítménye, a 110 dB érzékenység igazán jó érték. Töltőre ritkán kell tenni. Rátettem! A fülhallgató kamrájának az élén egy öt egységből álló LED sor töltés közben eléggé precíz üzenetet nyújt az akkumulátor aktuális töltöttségi állapotáról, amit villogva jelez a fehér fényforrás.

 

 

Ajánlás

 

A Sennheiser könnyű és komfortos PXC 550 fejhallgatójába nagyon bele lehet szeretni. Nem feltűnő megjelenésű, de igazán komoly hangú darab. 120 ezer körüli ára jól pozícionált, megér ennyit! Jó és sok szolgáltatása egyszerre váltja ki az emberből a kísérletezési vágyat, és a minőségi zenehallgatás igényét. A Sennheiser PXC 550 sokrétű szolgáltatásával, és kitűnő hangjával, az igényes felhasználóknak készítették.
(lambert)

 

A tesztértékelés és a műszaki adatok a következő oldalon találhatóak!

 

    1 / 2  Következő >   Utolsó >>

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

ealogo-145x50.jpg hifi_station_140x50px_logo.jpg audio_note.jpglauditeur.jpg

limar.jpg stream audio logo_150x40px.jpgACnewlogo copy.jpg

 

Impresszum
11 Betöltés: 0.112138 másodperc.