Sztereó MagazinTop 5 Legdrágább hangfalak

Sztereó Magazin | 2018. Augusztus 20., Hétfő 14:00

Korábban már körülnéztünk a hangfalak világában, de ezúttal a legkülönlegesebb készülékek helyett az árcédula dominál. Összeállításunkban ezúttal a világ legdrágább hangfalaiból készítettünk egy listát. Vigyázat sokkoló számadatok következnek!

A kiemelkedő hangélményhez számos, kiváló minőségű komponens szükséges, amelyek külön-külön csak mutatós szobadíszek, együtt azonban csodára képesek. Bár örök igazság, hogy pénzért nem lehet boldogságot venni, de kevés olyan hifi rajongó akad, akinek ne állna el a lélegzete egy mutatós és ütős hangrendszer kapcsán. Kétségtelen, hogy a high-end termékek jelentős része az átlagos földi halandók számára elérhetetlen, ennek ellenére időnként jól esik kicsit, elszakadni a valóságtól… Összegyűjtöttünk 5 elképesztő szörnyeteget.

 

system1.jpg

 

Ugorjunk is neki a témának, egy nem akármilyen árcédulájú szörnyeteggel, ami mellesleg egészen izgalmas külsővel lett megáldva. A Magico Ultimate 3 (755.000 USD) hangsugárzó, Alex Wolf (a Magico cég alapítója) szívügye volt, aki a „bolygó legkifinomultabb hangfalát” szerette volna elkészíteni. A berendezés érdekessége, hogy kizárólag kürt hangszórókat használ, amelyek 4000 wattos erősítő segítségével szólalnak meg. A hangfal közel két és fél méter magas, s tekintélyt parancsoló teljesítménnyel rendelkezik.

 

Magico Ultimate 3.jpg

 

Éppen csak lecsúszott a dobogós helyről a MOON Audio Opulence (815.000 USD), amiből összesen tíz dedikált párt készítettek. A negyedik helyet elfoglaló készüléket a gyártó „rendkívül limitált akusztikai erőműként” definiálta, amely többek között a taktikai tengeralattjárókból származó, rezgéscsillapító technológia miatt, kereken egy tonnát nyom. A modell kizárólag a kifinomult luxuscikkeket forgalmazó HigherFi-on keresztül vásárolható meg, így aki bejáratos a Beverly Hills környéki villákba, könnyedén összefuthat, egy ilyen szépséggel.

 

MOON Audio Opulence.jpg

 

Akár egy tudományos-fantasztikus filmben is megállná a helyét a dobogós Wilson Audio WAMM Master (880.000 USD), amely bizonyos szögből, erősen egy földönkívülire hajaz. A rövidítés mögött egyébként a Wilson Audio Modular Monitor elnevezés húzódik, amely technológia a közelmúltban elhunyt David Wilson zsenijét dicséri. Minden egyes modul sugárzási szöge állítható, aminek eredménye a sokkal életszerűbb hangzás. A hangrendszer repülőgép-minőségű alumíniumból készül, és egy pár hangfal építése hozzávetőleg tíz hetet vesz igénybe.

 

Wilson Audio WAMM Master.jpg

 

Második helyezettünk a Transmission Audio Ultimate (1,5M USD), amiről a gyártó szerényen úgy nyilatkozott, hogy olyan, mintha egy Ferrari, egy Maserati és egy Koenigsegg teljesítményét gyúrták volna össze. A magas és középtartományért szalag-sugárzók felelnek, míg a mélyhangokat 24 db 8 colos woofer szólaltatja meg. A több, mint két méter magas rendszert hat, 500W teljesítményű dual-mono erősítő és előerősítő kezeli. Ha pedig a hangerejéről kellene nyilatkozni, akkor egy csutkára húzott repülőgépet kell elképzelni, ami reptereken még elfogadható lenne, de egy nappalit alaposan átrendezne.

 

Transmission Audio Ultimate.jpg

 

Toplistánk királya az ékes bizonyíték arra, hogy a méret nem minden, hiszen a Hart Audio D & W Aural Pleasure (7,5M USD) a klasszikus értelemben nem szép, cserébe viszont annyira drága, hogy egy gyengébben eleresztett arab sejkre is képes ráhozni a csuklást. A hangsugárzó dobozának formáját a Big Ben legnagyobb harangja ihlette, igazi értékét a huszonnégy karátos arany jelenti, amiből a kabinet jelentős része készült. A gyártó azokra is gondolt, akik képtelenek elviselni ennyi rongyrázást, ugyanis elérhető a termék ezüst (230.000 USD) és bronz (44.000 USD) változatban is… A szuperkényes, tiszta hangzást produkáló hangkeltők kézzel való elkészítése 200 munkaórát igényel és a limitált példányszámú fenevadakból már több mint egy tucat gazdára is talált.

Hart Audio D & W Aural Pleasure.jpg

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

ealogo-145x50.jpg 

ACnewlogo copy.jpg

 

Impresszum
11 Betöltés: 0.140968 másodperc.