Sztereó Magazin Pioneer SE-MHR5 Mint a stúdióban

Sztereó Magazin | 2016. November 30., Szerda 06:00

A Pioneer a 2016 márciusában mutatta be SE-MHR5 típusú új sztereó fejhallgató modelljét. Az SE-MHR5 azok számára készült, akik állandóan úton vannak, és útközben is magas minőségű zenét kívánnak hallgatni.


Az SE-MHR5 a Pioneer PURE AUDIO fejhallgató sorozatának tagja, aminek kifejlesztésével az volt a gyártó célja, hogy a zenét úgy halljuk, ahogy azt az előadóművész megálmodta.


Megjelenés és felépítés

 

Pioneer SE MHRS beauty.jpg


A Pioneer SE-MHR5 szép, igényes kivitelű fejhallgató. A fülkagylók ezüst és fekete színűek. A fejpánt és a memória habból készült fülpárna fekete műbőrrel van borítva. A fejpánt mérete finoman állítható. Viselete hosszú távon is kényelmes. A fülkagylók 90 fokban elfordíthatók, ami a tárolás során igen előnyös. A fejhallgatóhoz mellékeltek egy kis műanyag hordtáskát, amibe összehajtva lehet azt behelyezni. Néhol bronz színű díszítés látható rajta, ami igen elegáns megjelenést kölcsönöz a kis eszköznek. A fejhallgatóhoz kétféle csatlakozókábelt mellékeltek. Az egyik egy hagyományos 3,5 mm-es kis-jack dugóval van ellátva, míg a másik egy szimmetrikus 2,5 mm-es dugóval van szerelve. Ez utóbbi esetében a két hangszóró teljesen független jelet kap, de ez a megoldás csak az ilyen csatlakozásra felkészített (kompatibilis) erősítővel használható. Mindkét csatlakozókábel 1,2 m hosszú.

 

csatlakozo.jpg

 

A fejhallgató-oldali dugó – mindkettőnél – a már korábban említett bronz színben pompázik, és egy apró bajonetzár szerű megoldással van biztosítva kicsúszás ellen.
Az SE-MHR5 két nagyméretű, erős mágnesekkel szerelt 40 mm átmérőjű hangszórót kapott. A hangszórók lengőtekercseihez vörösréz bevonatú alumínium huzalt használtak, így a tömegük kicsi és ezért az igen széles, 7 Hz-től 50 kHz-ig terjedő frekvencia tartományban képes kristálytiszta torzításmentes hang közvetítésére.

pioneer-se-mhr5 robbantott.jpg

A hangszóró mögött kettő, egymáshoz és a szabad légtérhez akusztikusan csatolt hátsó kamrát helyeztek el, ami két célt szolgál. Az első, hogy kiegyenlíti a mély és középhangok arányát, így megjavítja a teljes hangképet, valamint csillapítja a nemkívánatos rezonanciákat, ami feszes, tiszta basszust eredményez. A második, hogy a kettős kamrának zajcsillapító hatása is van.
A csatlakozódugó-terminál fizikailag el van választva a belső kamráktól, így a jobb- és baloldali hangszórók teljesen azonos akusztikus karakterisztikával rendelkeznek.


Meghallgatás


Az SE-MHR5-t, a szintén Pioneer XDP-100R-K lejátszóval próbáltam ki, ami kiváló minőségű Hi-Res hangot nyújt. A kedvenc teszt-zenéimet hallgatva megállapítottam, hogy a SE-MHR5 hangja kiegyensúlyozott, természetes és meleg tónusú, de ez nem azt jelenti, hogy a magas kevés lenne. Nem mos össze semmit, konkrétan szólal meg minden hang zenehallgatás közben.

PioneerSEMHR5Angle kicsi.jpg

 

Egyik kedvencem, Prince: „Old Friend 4 Sale” című lemeze, általában ezzel kezdem a meghallgatást. A megszólalás dinamikus, a basszusok erőteljesek és feszesek. Az ének kellően elől van. A funky, lüktető hangszerelése jól érvényesül. A hangszerek nem csak síkban, hanem a térben is el vannak helyezve. Másik kedvencem Jennifer Warnes: „Bird on a Wire” (Leonard Cohen) című száma. Itt rengeteg perkusszív hangszer van a térben elhelyezve, mindegyik tisztán jól hallható. A Dali 4 teszt CD-ről Zemtsov Viola Quartet előadásában halgattam meg Piazolla: „Verano Porteno” című tangóját. Az előadók hihetetlen hangokon képesek megszólaltatni hangszereiket, a Pioneer-en jól érvényesülnek a különleges vonós effektusok. A hangszerek térben szólnak, de picit lehetnének távolabb. Szimfonikus zenekart ugyanerről a CD-ről halgattam. Hans Zimmer: „Wheel of Fortune” című zenéjét, amit a Karib-tenger kalózai című filmből ismerhetünk. A zenekar megszólalása grandiózus és dinamikus. A rezek recsegnek, a timpanik robbannak.

 

pioneer-se-mhr5 JO FOTO NAGY.jpg

 

Ajánlás

 

A Pioneer fejhallgatója igényes kivitelű minőségi darab. Órákon át is kényelmes a viselete. Az összehajtható kivitel lehetővé teszi, hogy bárhol élvezhessük a prémium hangminőséget, akár utazás közben is. A hangja kiegyenlített és dinamikus. Ma elvárt a fejhallgatóktól a jó mélyhangátvitel. A Pioneer SE-MHR5-ben is tetten-érhető ez a trend, de éppen csak annyira, amit jó ízléssel el tudunk fogadni. Habár minden típusú és stílusú zene jól szól rajta, inkább könnyűzenéhez ajánlanám.

 

A műszaki adatok és a tesztértékelés a következő oldalon található.

 

    1 / 2  Következő >   Utolsó >>

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

ealogo-145x50.jpg hifi_station_140x50px_logo.jpg audio_note.jpglauditeur.jpg

limar.jpg stream audio logo_150x40px.jpgACnewlogo copy.jpg

 

Impresszum
11 Betöltés: 0.111597 másodperc.