Sztereó MagazinBowers & Wilkins - Rejtőzködő hangfalak 2.rész

Sztereó Magazin | 2017. December 15., Péntek 21:00

A házimozi rajongók egy része igen, másik része egyáltalán nem foglalkozik a hangfalak kinézetével. Most megnézzük, hogy utóbbi széles tábornak mit kínál a Bowers & Wilkins.

Bevezetés


Egy letisztult stílusú enteriőrbe nem igazán illenek bele a különféle kinézetű és méretű hangfalak, sok gyártónak már megvannak a megfelelő megoldásai ezeknek a belsőépítészeti a problémáknak az áthidalására. Irásunk első részében, ami az előző lapszámban olvasható a mennyezeti sugárzókról, a házimozira dedikált rendszerekről, és a falba építhető hangfalakról írtunk, mellette bemutattuk a Reference és a CT 800-as sorozatokat. Előző részben leírtuk a fő építő elemeit egy komplett rejtett hang-rendszernek, mos még több információt zúdítunk rátok, azért, hogy minél magabiztosabban tudjátok, hogy mi kell még egy kiváló rendszerhez.

 

1.jpg

 

Falba építhető mély-sugárzók, erősítők és aktív hangváltók

 

A falba épített hangrendszerek labirintusának ezen részében még mélyebbre ássuk magunkat. A falak és álmennyezetek további kincseket rejtegetnek. Egy profi komplett rendszernek az összeállítása járulékos kiegészítőket is tartalmaz, amitől az összes komponens egy egységgé állhat össze. A B&W kínálatában természetesen beépíthető erősítők és beépített mély-sugárzók is léteznek.

4.jpg

Beépíthető mélyek

 

Vannak a B&W kínálatában a mély-sugárzóknak, passzív és aktív tagjai. A házimozi hangzás alappilléreiről most csupán két aktív típust villantunk föl. Ezek a beépített megoldások semmiben sem tudnak kevesebbet, mint a szabadon álló társaik. Nyilván a beépíthetőség ebben az esetben megkötéssel jár, ugyanis a kategória rejtőzködő léte ellenére egy teljesen normális reflexdobozos felépítést takar, tehát ezeknek a hangsugárzóknak a beépítése nem csupán egy falba csavarozott hangszóróból áll. Ezeknek a komponenseknek igen komoly műszaki paramétereknek kell megfelelni, ami  csak a szokásos hangdoboz felépítéssel teljesülhet, ahol a fal, vagy gipszkarton nem ronthatja le a produkciót.

 

isw4_in wall sub.jpg

 

Az ISW 4 például egy olyan falba építhető mély-sugárzó, amelynek 2 x 200mm-es (8") papír / kevlár mély-sugárzója van és a frekvencia átvitele, 17- 290Hzig terjed (-6 dB), ehhez az értékhez egy gyári beépítő doboz (BB ISW 4) használata szükséges!

Az ISW 3 egy még különlegesebb típus, hiszen egy egyaránt falba, mennyezetbe, padlóba, szekrénybe építhető mély-sugárzóról van szó.

 

3.jpg

 

Megtalálható a kínálatban többféle passzív, zárt dobozos mély-sugárzó, amely SA1000 erősítővel használható, és 1000W terhelhetőséggel rendelkezik.

Az SA 1000 egy 1000W teljesítményű, rack-be szerelhető erősítő, beépített mély-sugárzó ekvalizációval a CT SW10, SW12, SW15 modellekhez.

A passzív hangfalak kisebb teljesítményű fajtái az ISW3 / ISW-4. Az SA 250 típusú erősítőt a fentebb említett hangfalakhoz készítették, a 250W teljesítményű erősítő egy átlagos mozi szobába teljesen megfelelő. Az SA 250 ez egy teljes értékű aktív erősítésű Subwoofer végfok, mindenféle állíthatósággal.

 

2.jpg

 

Aktív hangváltók, erősítők

 

Fontos alkotó elemek közé tartoznak a hangváltók, mert ezek adják rendszer lelkét. Az aktív hangváltók nélkül a szabadon testre szabható hangzásról nem is álmodhatunk, hiszen ez a legjobb módja a könnyed szabályozásra. Az aktív, tehát szabályozható hangváltókkal igen szépen testre szabható a hangrendszer a szoba akusztikájához. A CT800 rendszervezérlő, aktív hangváltó, a CT8LR  sorozatú modellhez tartozék!

 

BW_CT 800 actBass.jpg

 

Kültéri és Marine hangsugárzók

 

Különleges kategóriához érkeztünk a nedves és poros környezetnek ellenálló, úgynevezett kültéri hangsugárzókhoz.

A Marine hangsugárzó család hangszórói ellenállnak a tengeri sós vízpárának is, ami számunkra, idehaza annyi pluszt ad, hogy a zárt térben lévő medence tulajdonosoknak sem kell lemondani a kiváló hangzásról. A hajóba, Jacht-ba való beépítés is megoldható velük. Tehát nézzük a vizes, nedves környezetbe való hangsugárzókat!

 

B&W Marine-6 in wall life.jpg

 

Marine 8 IP66 védettség, 2 utas beépíthető hangsugárzó, 25mm-es lágy dóm magas-sugárzó, 200mm-es polipropilén mély/középsugárzó, frekvencia átvitel 45Hz-30kHz.

Marine 6 IP66 védettség, 2 utas beépíthető hangsugárzó, 25mm-es lágy dóm magas-sugárzó, 150mm-es polipropilén mély/középsugárzó, frekvencia átvitel 55Hz-30kHz.

AM 1 Kültérre is telepíthető, 2 utas hangsugárzó, kisegítő passzív radiátorral, NAUTILUS tölcséres magas, fekete vagy fehér színben.

 

AM1 kulteri hangszoro life.jpg

 

Ajánlás

 

A fentebbi írásunkból kiderül, hogy aki akar olyan komoly hangrendszert építhet a lakásába, mint ami egy igazi mozi teremben van, vagy még jobbat is! Az egymásra épülő és egymással szinkronban működő komponensek harmonikus működéséhez már szakszerű és hozzáértő szakemberek munkája kell, de a B&W forgalmazó Aymara munkatársai ebben is segítséget tudnak nyújtani.

 

Architect-Frame-Living in wall.jpg

 

Bemutatóterem: 1052 Budapest, Aranykéz u. 4-6. Tel./Fax: 317-5560   

www.aymara.hu   www.bowers-wilkins.com          

 

(lambert)

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

ealogo-145x50.jpg 

ACnewlogo copy.jpg

 

Impresszum
11 Betöltés: 0.119906 másodperc.