Sztereó MagazinDenon AVR-X2300W hálózati erősítő A MINDENTUDÓ

Sztereó Magazin | 2017. Március 06., Hétfő 13:00

A Denon tavaly, május elején Münchenben, a High End Show alkalmával mutatta be új AV Receiver-eit, köztük ezt a komoly figyelmet érdemlő, és nagyon sok szolgáltatással rendelkező erősítőt, amit most mi is bemutatunk olvasóinknak.

 

Vonzó megjelenés, optimalizált funkciók és ezeket kombinálva, egy olyan erősítőt kapunk a Denon-tól ami időtálló designhoz és kiegyensúlyozott teljesítményhez juttatja tulajdonosát.


Felépítés, kinézet, funkciók

 

Az új Denon külseje nem esett át radikális változáson. Úgy tűnik, hogy mostanában a gyártók, így a Denon is, nem a külsőt csinosítják, hanem inkább a gyorsan fejlődő elektronikai fejlesztéseket építik be a legújabb szériákba. Ennek eredménye, hogy az AVR-X2300W a legmodernebb audio-video technológiákkal felszerelve magával ragadó hangzást hoz létre, mindezt széleskörű beállíthatóságra és nagy erősítő teljesítményre alapozva.

 

654717.denon-avr-x2300w.jpg

 

Minden létező fejlesztést, ami a házimozi erősítők palettáján az elmúlt időben megtörtént, azt a Denon beépítette ebbe az erősítőjébe, köztük a Dolby Atmos hangzást is, aminek köszönhetően otthonunkban is megtapasztalhatjuk a prémium kategóriás mozitermek forradalmi 3D surround hangzását is. Előkészítették az új DTS:X szabványra is, amihez közben a firmware frissítés is megérkezett, így az AVR-X2300W dekódolja már a DTS:X hanganyagokat és egy magával ragadó, tökéletes 3 dimenziós hangzást hozhat létre a hallgató körül.

 


Szolgáltatások

A híres Denon hangminőség mellett az AVR-X2300W beépített Bluetooth zenei streaming lehetőséget kínál az okostelefonok számára, emellett a dual Wi-Fi RF antenna segítségével könnyedén, megszakításoktól mentesen csatlakozhatunk az otthoni hálózatra, válogathatunk több ezer internetes rádióállomás között a világ minden részéről, és élvezhetjük a zenét, szinte minden műfajban. Az AirPlay segítségével vezeték nélkül hallgathatjuk kedvenc dalainkat iOS eszközről, ami lehet iPod Touch, iPhone vagy iPad, ezen felül az AVR-X2300W DLNA 1.5 hitelesített, így kompatibilis otthoni számítógéppel, vagy Mac géppel egyaránt.

 

AVR-X2300W-201.jpg


Az AVR-X2300W fel van szerelve egy második zóna előerősítésére is, ennek a kimenete egy RS232 port, aminek kapcsán elmondhatjuk, hogy az AVR-X2300W egy igazán sokoldalú berendezés.


Kalibráció

A szoba kalibrálást az Audyssey MultEQ XT automatikus szoba akusztikai mérés és korrekciós rendszer végzi. A telepített hangsugárzókat az adott szoba akusztikájához illeszti a legsimább, legtermészetesebb hangkép érdekében. Az Audyssey Dynamic valós idejű hangerő-szabályozás, míg az Audyssey Dynamic EQ javítja a rendszer térhatású hangzását alacsony hangerő mellett is. Ha be van állítva, az új Denon AVR 2016 Remote App elérhető az iOS, valamint Android és a Kindle Fire ™ alkalmazás teszi a használatot egyszerűvé és kényelmessé a felhasználó számára. Ez az egész csomag a gondtalan működtetést és a könnyű kezelhetőséget egyidejűleg valósítja meg.


High Resolution Audio

A nagy-felbontású zeneszámok elképesztő digitális hanghűségét garantálnak, éppen ezért, már az AVR-X2300W-ben is megtalálható ezen fájlok lejátszásának a lehetősége, ami képes dekódolni az adatokat, úgyhogy a Denon már a középkategóriába is bevezette ezt a minőségi szolgáltatást. Az analóg kedvelőknek, a Denon az AVR-X2300W fedélzetén sajnos még nem, (csak a felsőbb szériásban juthatunk hozzá) kapott helyet egy alacsony szintű Phono bemenet, ami lássuk be, hogy a végtelen részletessége miatt, szintén a legjobb Hi-Resnek tekinthető, itt érne össze a régi, analóg technika és a modern jelen hangzásvilága.

 


Teljesítmény, dizájn és más...

Az új Denon AVR-X2300W-be, ami csak fekete színben kapható, sikerült beépíteni egy hét-csatornás erősítőt, amelynek teljesítménye (THD 6 ohm-os terhelés esetén, 1 kHz, 1% torzítás mellett /1 csatorna ) 7 x 150 Watt, aminek reális teljesítményértéke 95 watt (8 ohm, 20 Hz és 20 kHz, 0,08% THD), sztereó hangot kínál csatornánként.

 

denon-avr-x2300w-black.jpg

Az AVR-X2300W a dizájn terén is jól végzett, az első terminálok fedél nélküliek, de emiatt nem néz ki rosszul. A belső szerkezeti felépítés, és a felhasznált alkatrészek minősége az árkategóriának megfelelő. A lejátszási lehetőségek közé tartozik az Apple AirPlay, Internet Radio, Pandora, Spotify Connect és SiriusXM. A nagyfelbontású audio fájlokat, mint a FLAC, AIFF vagy DSD (akár 5.6MHz) ugyancsak támogatja. A kényelmes zene lejátszásra, a front USB port használható, csatlakoztatni lehet akár USB-tárolóeszközöket, vagy iDevice készülékeket is a zenelejátszás mellett, és a portot egyszerre töltésre is lehet használni.

 

denon_avr-x2300w_05b.jpg


Tesztelés

Szemügyre véve tesztalanyunkat, a hangfalak bekötése, a monitor illesztése és a többi periféria összeállítása után a bekapcsoláskor a halkan működő relék jelzését hallva, a mellékelt mérő mikrofonnal máris a bemérési procedúra kezdésébe foghatunk. A TV-n megjelenő grafikus felület szép, a beállító menü elég nagy karaktereket használ, ami bíztató, hogy a képpel és hanggal minden rendben lesz. Elsőnek az USB-n tárolt zenéinkkel teszteltünk, és a készülék a tárolt kedvenceink közül az összes médiatípust hiba nélkül lejátszotta, a zene meglehetősen barátságosan és meghitten szólt. A nagyobb felbonású zeneszámok hangzása még jobban elnyerte a tetszésünket, tehát ha külső lejátszó berendezés nélkül használjuk a Denon újdonságát, akkor sem okoz csalódást. A Dali Opticon 6 hangfalak a legkisebb zenei információkat is hűen tolmácsolták. A sztereó tesztelés közben a direkt hangbeállítást választottuk és így hallgatva sem hiányzott semmiféle hangkompenzáló igénybevétele, pedig erre igencsak sok lehetőség került beépítésre a Denon-ban. Ezeket majd a mozizás közben fogjuk tesztelni. A Rush „2112 Master”-ének nagy felbontású verziója visszarepített minket a múltba. Amikor LP-ről hallgattam a több mint 20 perces alkotást, a Denon jól és életszerűen adta vissza a zenének a hangulatát, úgyhogy kiváló audió élményhez jutottunk.

 

denon-avr-x2300w-+-dali-zensor-7-+-1-+-vokal-hazimozi-rendszer-1600x1000-8334.jpg

A Denon kezelésére két nagy forgó gombot használhatunk, ezek a forrás kiválasztás és a hangerő. A többi elérhető funkció-kapcsoló szépen a kijelző alá lett integrálva. Ezek a részletek az előlapon jól néznek ki és egyszerűen lehet működtetni velük az erősítőt. A bemeneti választó kapcsolását érdemes figyelmesen kezelni, mert az elválasztást szolgáló kattanások túlzottan finomra sikerültek.

A filmes tesztelés előtt ki kell emelni, hogy ez az erősítő az intelligens ECO mód ki / be / auto beállítással van felszerelve, de az energiatakarékosság a minőség romlása nélkül valósul meg.

 

AVRX2300-front.jpg

A Denon AVR-X2300W fel van készítve a jövőre, mivel tartalmaz egy fejlett videó részt is, ami teljesen kompatibilis a legújabb HDMI 2.0a szabvánnyal és a HDCP 2.2 előírásokkal. Mind a 8 HDMI bemeneten 4K Ultra HD 60Hz videó, 4:4:4 Pure Color al-mintavételezés, High Dynamic Range (HDR) és 21: 9 videó, 3D, és BT.2020 jeltovábbítás támogatást kapunk, tehát az AVR-X2300W elő van készítve a következő generációs 4K Blu-ray lejátszókra, set-top boxokra és más 4K Ultra HD forrásokra is.

A legújabb HDMI 2.0a csatlakozás; HDCP 2.2 kompatibilitás ISF-hitelesítésű, ami annyit jelent, hogy az Imaging Science Foundation által hitelesített AVR-X2300W tartalmaz egy teljes videó kalibráló szabályzó készletet (ISF technikusi használatra), valamint ISF nappali és ISF éjszakai videó módokat.


Házi-mozi

A filmnézés igazi öröm volt az erősítővel, bár a beállítások megismerése időigényes feladat, de felfedezni a leleményes extrákat, szerintem mindenkinek megdobja az pulzusszámát. A hangzások között bolyongva megtalálhatjuk a kedvünkhöz és az aktuális filmhez való hangképet. A „Deadpool” c. filmben a botrányosan viselkedő, szuper képességű szereplők akciója annak ellenére volt magával ragadó, hogy ugyan a sztori nem indokolta, de a jó hangzás és a szuper kép elvitte hátán a filmet. Nagy dinamika tartomány és széles hangtér volt tapasztalható házimozizás közben. Nincs is jobb annál, mint amikor úgy igazán feltekerjük a hangerőt és nem csak halljuk, hanem érezzük is a hangok rezgéseit, és a Denon ebben is partner volt.


Ajánlásimages.png

A Denon következetesen lépked előre a minőség terén és még arra is figyelmet fordít, hogy a lehető legtöbb élvonalbeli technológiákat építse aktuális készülékeibe. A teljesítmény centrikus házimozi erősítő hibátlan működésével és roppant erős hangjával jól megdolgoztatja a hangfalakat, ami becsülendő eredmény, amit a méltán kiérdemelt EISA kitüntetés is igazol.

(lambert)

 

A forgalmazó idei évben elnyert ESA díjas termékei: itt.

 

A műszaki adatok és a tesztérttékelés a következő oldalon található!


    1 / 2  Következő >   Utolsó >>

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

ealogo-145x50.jpg hifi_station_140x50px_logo.jpg audio_note.jpglauditeur.jpg

limar.jpg stream audio logo_150x40px.jpgACnewlogo copy.jpg

 

Impresszum
11 Betöltés: 0.116826 másodperc.