Sztereó MagaziniFi Nano iOne - Tiszta hangzás a zsebben

Sztereó Magazin | 2018. Február 01., Csütörtök 08:00

Az iFi Audio Nano sorozatának új tagja az iFi Nano iOne, ami arra készült, hogy hifi berendezésünket jó minőségű bemenő jellel lássuk el digitális jelforrásainkból.

Az iOne egy DAC egység, ami a különféle felhasználási módokat egy eszközben képes kezelni, csúcstechnológia alkalmazásával. Használhatjuk vezetékes, optikai vagy vezetéknéküli Bluetooth digitális hálózaton keresztül, mobil eszközeinkről, televíziónkról vagy játék-konzolunkról érkező hangot, melyet így hifi berendezésünkön szólaltathatunk meg.

 

ifi nano ione beauty.jpg


Felépítés

 

Az iONE az iFi Nano sorozatának új eszköze, mely kizárólag DAC feladatot lát el. Mindössze 10 cm hosszú, és csak 122 gramm tömegű. Ugyanabba a házba építették, mint a többi Nano terméket. Az áramot az USB porton keresztül kapja. Az iONE egyik jellemzője Bluetooth kapcsolat, ami CD minőségben képes zenéinket továbbítani. A Bluetooth rendszer AptX vagy AAC kódolást használ, –mindkettő kedvelt a vezetéknélküli jeltovábbításnál – attól függően, hogy milyen eszközről érkezik a jel (Apple, PC, Android, vagy iPhone stb.).

 

DSC01202.jpg

 

Ezen kívül, ellátták még coax/optical SPDIF & USB bemenetekkel is. Az analóg kimenet egy pár RCA, melyen keresztül végerősítőhöz kapcsolódhatunk. A Coax és optikai csatlakozók kimenetként üzemelnek, ha a jelforrás a Bluetooth-on vagy az USB-n keresztül kapcsolódik. Ami azonnal feltűnik, az előlapon található nagy, világító iFi logó, ami a Nano sorozat tagjai között egyedi külsőt kölcsönöz. A logó színe attól függően változik, hogy milyen üzemmódban vagyunk. Egyrészt mutatja a Bluetooth kapcsolat állapotát, másrészt a bejövő jelnek a fajtájára és mintavételi frekvenciájára utal.

 

ifi-audio-nano-ione- kellekek.jpg


Mi van benne?


A Nano iOne , az iFi Audio más termékeiben már megtalálható újdonságokat is tartalmaz. Ilyen például az Active Noise Cancellation (aktív zajcsökkentő eljárás) ami az USB-n keresztül érkező tápfeszültség zaját kivételesen alacsony szintre a szokásos 0,01-ad részére csökkenti. A Global Master Timing rendszer a forrás órajelétől független, új stabil femtoszekundum pontosságú órajellel kondicionálja újra a készüléken áthaladó digitális jelet, amelynek – ennek megfelelően – rendkívül alacsony lesz a jitter-e.

ifi_ione_1_0uj.jpg

A beépített Burr-Brawn Nativ chipset, MultiBit DAC rendszerű, amely a „legjobbak, legjobbja” chipset dizájn. Ez a chip a PCM és a DSD jelfolyamot alapból kezeli, így a teljes jelúton képes megtartani eredeti formáját. Az iOne egy csomó audió formátumot támogat, a DSD-t 12,4 MHz-ig a DXD-t 384 kHz-ig és a 32 bites 384 kHz mintavételi frekvenciával készült PCM formátumokat. Az S/PDIF kimenet galvanikusan leválasztott, ami szintén hozzájárul zavarmentességhez. Az iOne a számítógéphez USB3 porton keresztül csatlakozik, habár a szükséges sávszélesség ezt nem indokolja. Az USB3 alkalmazásának valószínű oka az lehet, hogy a rendszer naprakész legyen.

Circuit_iOne_face_2.jpg


Hang

 

Az iOne nem tartalmaz erősítőt. Mivel ez nem egy „minden egyben” audio eszköz, ahhoz, hogy meg tudjuk hallgatni külső erősítőre, minimum egy fejhallgatóerősítőre, vagy egy hifi berendezésre van szükség, de ebben az esetben a tesztelőnek meglehetősen jól kell ismernie az eszközeit, mert különben nincs mihez viszonyítani a hangzást. Én az általam már használt, iFi Micro iDSD Black Lebel kiváló fejhallgatóerősítőjét használtam, a két eszközt digitálisan, az S/PDIF csatlakozón keresztül összekötve. A számítógépről, nagyfelbontású hangfájlokkal hallgattam. A PC saját D/A konverterével összehasonlítva az iOne konvertere abszolút zajmentes, transzparensebb, térhatásában szebb hangképet adott, ami részletezettségében is jobb volt.

 

test-ifi-audio-nano-ione-002.jpg


A Bluetooth kapcsolat minőségét a telefonommal párosítva próbáltam. A Bluetooth-on keresztül érkező hang is teljesen kielégítő volt. A iOne DAC használata jobb részletezettséget és teret adott a hanghoz, amire a mobilba épített DAC és erősítő nem volt képes.

 

ifi nano ione silver.jpg

 

Összesítés

 

Az iOne előnyei nyilvánvalóak, a beépített DAC minősége jobb, mint a számítógépbe és a mobilokba épített DAC-ok minősége. Használata egyszerű, a mobil eszközök csatlakoztatásával nincs gond a Bluetooth kapcsolat garantálja a kényelmet, és a minőségére sem lehet panasz. Jó értéket képvisel és rugalmasan használható.

 

A tesztértékelés és a műszaki adatok a következő oldalon találhatóak!

    1 / 2  Következő >   Utolsó >>

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

ealogo-145x50.jpg 

ACnewlogo copy.jpg

 

Impresszum
11 Betöltés: 0.136730 másodperc.