Sztereó MagazinPhilips Fidelio B1 Nano - Mini házimozi

Sztereó Magazin | 2017. Július 22., Szombat 13:00

Fidelio márkanév alatt a Philips izgalmasan innovatív házimozi és HiFi termékekkel látja el a nagyközönséget. Az új Fidelio B1 Nano soundbar nem marad el elődjeitől, hiszen egyike a világ legkisebb 5.1-es hangrendszereinek.

A soundbarok kis méretüknél fogva érthetően kedveltek, hiszen praktikusak és helytakarékosak. Mégis, sok filmkedvelőnek csupán az egy méteres hangprojektor is már nagynak számít, főleg ha sokszor a rendszer részét képező mélynyomót is el kell helyezni a szobában. Helyhiány miatt vagy olyan esetekben, amikor a hangrendszernek kevésbé feltűnőnek kell lennie, kiváló megoldást nyújt a Philips új Fidelio B1 Nano megoldása.

 

PHILIPS FIDELIO B1 NANO live 640x380.png

 

Fidelio B1 Nano

 

A modell nevében a Nano egyértelműen jelzi az apró méretet. Az elegáns soundbar pontosan 41cm széles, 12 cm mély és csak 5,4 cm magas. A rendszerhez tartozó vezeték nélküli aktív mélynyomó is csupán 86 mm széles, és elég lapos ahhoz, hogy a szekrény vagy a kanapé alá rejthessük. 53 cm magas és 43 cm mély háza azonban elég helyet biztosít ahhoz, hogy a beépített mélynyomó testesen mély hangzása kiteljesedjen. A Fidelio Nano természetesen Dolby Digital és DTS képes. A hangszignálokat HDMI-n keresztül veszi, de digitális optikai bemenet is a rendelkezésre áll. Televízióhoz és Blu-ray lejátszóhoz HDMI kimeneten (ARC is) keresztül csatlakoztatható. Okoskészülékekkel beépített Bluetooth vevő (aptX) segítségével kommunikál.

 

B1_soundbar laudspeakers inside 640x500.jpg

 

Microbeam technológia

 

Ahhoz hogy ebből a kis dobozból 5.1-es surround hang szóljon, a Philips mérnökeinek trükkhöz kellett folyamodniuk. Az apró lyukacsos védőháló mögött két finoman szögbe állított meghajtó gondoskodik a center csatornáról, míg másik kettő, a bal és jobb oldalon elhelyezkedő meghajtó sugározza a két oldalsó front jelet. A kifinomult jelfeldolgozásnak hála így egy különleges tág tartományt kap a front hangzás, a térbeli hatást pedig a szoba falairól visszaverődő hanghullámok egészítik ki.

FIDELIO B1 NANO SOUNDBAR 640x380.png

A készülék tetején elhelyezett két speciális magassugárzó a térhatást még meggyőzőbbé teszi. A magassugárzó hullámvezető technológiája ragyogó hangzást biztosít azáltal, hogy a hullámvezető mentén elhelyezkedő 18 lyuk mindegyike állandó szinten sugároz. A lyukak mérete a cső széle felé egyre növekszik, így tulajdonképpen egy magassugárzó sorozat jön létre, mely képes nagy frekvenciát célirányosan a fal felé kibocsátani. A Fidelio Nano B1 a DSP-nek köszönhetően meglepően tökéletes virtuális hangzást hoz létre, mely valódi vetélytársa lehet egy komoly hangszóró rendszernek is.

 

PHILIPS FIDELIO B1 NANO 640x500.jpg

 

Gyakorlatban


A rendszer üzembe helyezése csupán néhány percet vesz igénybe, a mélynyomó vezeték nélküli csatlakoztatása is csak egy gombnyomás. A soundbar-on megjelenő feliratok még nagyobb távolságból is jól olvashatóak, így a beállítás és a forrás kiválasztása is könnyedén megy. A miniatűr házimozi rendszer figyelemreméltó dinamikájával, kristálytiszta hangzásával és széles repertoárjával újra és újra meglep bennünket, olyan mintha egy három front hangszórós nagyobb hangrendszert hallgatnánk. A balról és jobbról érkező hangokat egyértelműen be tudjuk azonosítani, a dialógusok pedig mintha egyenesen a képernyő közepéről érkeznének. A mélynyomó lágyan, de mégis határozottan, megfelelő hangnyomással egészíti ki az alsó frekvenciatartományt, és meglepően mély kritikus frekvenciát mutat. Ha a képernyőhöz, illetve a hangrendszerhez képest viszonylag középen helyezkedünk el, akkor hátulról is érzékelünk hangrészleteket, de ez azért mégsem olyan, mintha valódi hátsó hangfalak lennének ott. A soundbarok határait a virtuális surround hangzásnál tapasztalhatjuk meg igazán. Kisebb terekben azonban teljesen elegendő az általuk keltett varázslat. 

 

Philips-Fidelio-B1-Nano-Home-Cinema-Cover 640x380.png

 

Ajánlás

 

A Philips Fidelio B1 Nano hangrendszere elképzelhetetlenül apró házával is kitűnő surround hangzást produkál. A meghajtók jól átgondolt elrendezésének és a Microbeam magassugárzóknak köszönhetően a 41 cm-es soundbar vezeték nélküli mélynyomójával kombinálva kedvező áron kínálja a nagy hangfal-szettek hangzásvilágát.

 

Somfai Gábor

 

    1 / 2  Következő >   Utolsó >>

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

ealogo-145x50.jpg hifi_station_140x50px_logo.jpg audio_note.jpglauditeur.jpg

limar.jpg stream audio logo_150x40px.jpgACnewlogo copy.jpg

 

Impresszum
11 Betöltés: 0.114563 másodperc.