Sztereó MagazinPRO-JECT PRE BOX S2 DIGITAL-Kicsi a bors, és digitális

Sztereó Magazin | 2017. Szeptember 04., Hétfő 07:00

Megérkezett hozzánk a gyártó a legkisebb Box Design családjának a legújabb tagja az „S” sorozatot bővítő Pre Box S2 Digital előerősítője, ami csak és kizárólag a digitális forrásokat támogat.

Kiknek ajánljuk?


Bárkivel előfordulhat, hogy bár van egy minden igényt kielégítő erősítője, de lehet, hogy nincsen elég digitális bemenet rajta, és az is, hogy egy sokkal jobb előfokra vágyik, mint most amivel rendelkezik. Ilyenkor döntenünk kell, vagy készüléket váltunk, vagy egy ilyen apró kiegészítőre költünk, mint amilyent most veszünk kézbe.

project_PRE-BOX-S2-digital-silber 640x425.jpg

Szolgáltatások, dizájn


A készülék alumínium háza egyszerű időtálló dizájnt kapott, és az anyaga miatt hathatós védelmet biztosít a mechanikai hatások és az elektromágneses sugárzások ellen. A szépen szál-csiszolt előlapon jobbra helyezkedik el az előerősítést szabályzó forgó gomb, ami arányosan kicsi, passzol a készülék méretéhez. A mindössze négy gombot felmutató kezelőszerv könnyed használatot tesz lehetővé. A kisméretű, mindössze egy colos, de jól látható kijelző a legfontosabb információkat osztja meg velünk. A széles rálátási szöget biztosító színes Display nagy fényerejű és óriási kontrasztarányt biztosít, mert OLED technikán alapszik. A megfelelő bemenet választáshoz egyszerűen egy Input gombpárral tudunk navigálni. Az igényes alkotóelemekből álló, prémium felépítésű digitális előerősítőnek három bemenete van, amely koaxiális, optikai és aszinkron USB bemeneteken keresztül fogadja a PCM és DSD digitális jelfolyamokat. Ha a legfontosabb beállításokat szeretnénk módosítani a menü kapcsolóval, dönthetünk a torzítás kompenzálás be, vagy kikapcsolásáról. Az előbbi műveletet a hangerő szabályzó jobbra, vagy balra fordításával és a menü újbóli lenyomásával aktiválhatjuk.

 

Pro-Ject-Pre-Box-S2-digital-Top 640x380.png

 

Ennek a kis készüléknek a legnagyobb előnyét a filter beállítások adják. A kilenc-féle beállítás pazar módon tudja paraméterezni, és finoman hangolni a rendszerünk hangját. Egy 6,3 mm-es jack fejhallgató aljzat is helyet kapott az előlapon. A működéséhez mindössze 5 V-os feszültségre van szüksége, amihez a külső tápegység valószínűleg mindenkinek az asztalán lapul. A szabványos Micro USB-s telefontöltőről is használható készülékhez kapott táppal a telefonunk is tölthető.

 

Opcionális távirányító


A készülékhez nem jár távirányító, mert nem annyira fontos kiegészítő, hiszen a fedélzetről minden funkció elérhető. Az ok, amiért ezt a szép, lapos kinézetű eszközt is meg kell szerezni hozzá, roppant egyszerű. A trendi fémburkolatú vezérlővel a készülék összes funkcióján túl, más Pro-Ject készüléknek, például CD játszónak az irányíthatósága is elérhető.

 

Pro-Ject-Pre-Box-S2-digital-04 640x425.jpg

 

Műszaki tartalom


A DSD512 (sőt, elméletileg a DSD1024) formátumot is támogató készülékben a digitális jeleket a felső-kategóriás Sabre ESS9038Q2M DA konverter fogadja. Ez PCM jelek közül akár a 32 bit/768 kHz-es felbontásúakat is támogatják. A felhasználó többféle szűrő karakterisztika közül választhatja ki a számára legtetszőbbet. A prémium alkatelemek felhasználásával megalkotott áramkörök többek között polipropilén film és organikus polimer kondenzátorokból, valamint miniMELF vékony film ellenállásokból épülnek fel, a négyrétegű, aranyozott áramköri lap pedig extra árnyékolással rendelkezik a kényes audio jelek hatékony védelme érdekében.

 

PJ PreBox inside 640x380.png

 

Azért, hogy az USB porton keresztül érkező jelek zajmentesek legyenek, az USB bejárat kettős zajszűréssel rendelkezik. A készülék digitális szekciójának alapköve az órajel generátor szabadalmaztatott kialakítása. A különleges megoldás lényege a kettős órajel generátor alkalmazása különböző alapfrekvenciára (44,1 kHz, 48 kHz), melynek eredményeképpen az órajel zaj szinte megmérhetetlenül alacsony, a fázis zaj 50 Hz-en -140 dB, 100 Hz-en pedig -150 dB. Az igényes felépítés természetesen a készülék egyéb műszaki paramétereinek tekintetében is impozáns eredményeket produkál, a THD például mindössze 0,0003%, a dinamika tartomány pedig 124 dB.

 

Pro-Ject-Pre-Box-S2-digital-02 640x425.jpg

 

Tapasztalatok


A Pre Box S2 Digital kicsi mérete és néhány dekagrammos súlya ellenére, csodálatos hangminőségével tudott elkápráztatni. Leginkább az USB aljzat hasznosságát emelném ki. A néhány évesnél idősebb erősítők közül, szinte egyike sem támogatta még a külső merevlemezen, vagy USB-n tárolt zenei anyagok hozzáférhetőségét. Ha egyfajta erősítő okosítóként használjuk a tesztalanyunkat, akkor is jól választunk, mert így is bőven megéri az árát. Az osztrák minit egy nem típus-azonos végfokkal teszteltük le. A meghallgatásnak az eredménye mámorító hatású lett. A hallgatott zeneszámoknak a hangjában jól hallhatóvá váltak azok az apró ott lévő, de esetleg eddig nem érzékelt szösszenetek, amelyek műélvezővé teszik az embert.

 

Pro-Ject-Pre-Box-S2-digital-03 640x425.jpg

 

A filter áramkörök kifinomult munkája éppen annyit nyúl bele a hangba, hogy eldönthessük, éppen mennyire vagyunk érzékenyek például a fázis gyorsaságára vagy lassúságára, de van egy úgynevezett Brickwall szűrő, amely tónusosabbá teszi a zenei hangokat. Például éppen a Pro-Ject Essential lll Digital hallgatása közben, aminek már a nevéből is kiderül, hogy digitális kimenete van, így az analógot digitális összeköttetésen keresztül használhatjuk. Csodálatos hangokat hallottam. Mahler 2. szimfóniája kivételesen szép élményt adott ezen az analóg-hibrid rendszeren, úgyhogy hiányérzet nélkül fejeztem be a tesztelést. Minden hang a helyén volt. Komoly élménnyel lettem gazdagabb.

 

Pro-Ject-Pre-Box-S2-digital-01 640x425.jpg

 

Ajánlás

 

Összefoglalva, az élmények hatása alatt mondhatom, hogy sikerült kincset találni a bőséges kínálat között. A tökéletes hangrendszer összeállítása nem könnyű és olykor szerencse is kell hozzá, de most összejött, hála a forrásanyagnak és készüléknek és persze a Pro-Ject Pre Box S2 digitális előfok-nak.

 

 

A tesztértékelés és a műszaki adatok a következő oldalon találhatóak!

    1 / 2  Következő >   Utolsó >>

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

ealogo-145x50.jpg hifi_station_140x50px_logo.jpg audio_note.jpglauditeur.jpg

limar.jpg stream audio logo_150x40px.jpgACnewlogo copy.jpg

 

Impresszum
11 Betöltés: 0.128758 másodperc.