Sztereó MagazinJBL BOOMBOX - 24 ÓRA ZENE - MINDENHOL

Sztereó Magazin | 2018. Június 29., Péntek 07:00

A JBL Boombox egyike a legerősebb hordozható hangszóróknak, amit valaha készítettek. Elképesztő hangot és 24 órás játékidőt biztosít. A teszt során, magunkkal vittük néhány kalandra, lássuk, hogyan teljesíti mindazt, amire megalkották...

A Boombox-ot arra készítették, hogy napkeltétől-napnyugtáig állandóan szóljon. Mindannyiunknak van olyan barátja, aki a buli utolsó óráiban is talpon marad, és nem hajlandó lefeküdni. Nos, az ilyenek most méltó társra találnak a JBL Boomboxban!

 

jbl-boombox_cf468c353771d0f4.jpg

 

Főbb jellemzők


Vezeték nélküli Bluetooth kapcsolattal rendelkezik: a készülékhez két okostelefont vagy táblagépet lehet csatlakoztatni. Nagy kapacitású, újratölthető akkumulátora 20.000 mAh –es Li-ion típusu amely 24 órányi lejátszási időt biztosít és plusz töltőeszközként is használható két USB porton keresztüI. Az IPX7 vízálló, tulajdonosa magával viheti a tengerpartra, vagy kiteheti a medence szélére anélkül, hogy attól kellene féljen, hogy az a vízbe esik. Szörnyen erős hangerő és mélyhang jellemzi, úgy tervezték, hogy minőségi hangzást produkáljon.

 

jbl Boombox 02.jpgjbl boombox 03.jpg

 

Lépjünk közelebb


A hordozható Bluetooth hangszóró kiváló hangzást és kemény basszust produkál tulajdonosának. Egyik jó tulajdonsága, hogy erős és tartós akkumulátorának köszönhetően hangerejét akár 24 órán keresztül is szinten tartja. A JBL Boombox számos új technikával van felszerelve, emellett az egyik legjobb hordozható hangszóró a piacon, nem nehéz darab kb. 5 kilós súllyal rendelkezik, és a mérete is arányosan 20 cm.  
Frekvenciamenete 50Hz - 20kHz-es jeltartományig terjed, a 2 x 30 Watt teljesítményhez a kétoldalon elhelyezett passzív mélysugárzók jelentősen járulnak hozzá. A csillogó magas hangokért 2x20mm magas sugárzó felel, míg az igazi basszus a 2x100mm mélysugárzó driverekből árad, úgyhogy a faluban mindenki hallani fogja, hogy merre jártok a Boombox-al!

 

jbl boobmbox 04.jpg

 

Nyár van – vízbe vele…

A JBL BoomBox is, ahogy az összes új JBL Bluetooth hangszóró egy speciális nano technológiás festési eljárással készül, így a felületével érintkező nedvesség - legyen az víz, vagy nedves homok - nem tapad meg, nem szívódik a pórusok közé, hanem egyszerűen lepereg róla. Ennek köszönhetően, ha éppen koszos lesz, csak tartsd a víz alá és mosd le! Az IPX7 védelemnek köszönhetően pedig a víz alá merítés sem jelent a Boomboxnak problémát, 1 méteres mélységig akár fél órán keresztül is jól érzi magát a hullámok között, vagy a medencében. 

Ha több JBL termékkel rendelkezünk, akkor jó ha tudjuk, hogy a Boombox több mint 100 JBL Connect + -al felszerelt készülékkel kapcsolódhat Bluetooth –on keresztül. Másik Boomboxal összekapcsolva még nagyobb és elképesztő hangerőn muzsikál. 2db USB porttal van felszerelve, amely több eszköz egyidejű feltöltésére teszi lehetővé. Külön szolgáltatása, hogy zenejátszás közben az akkumulátorról akár telefonunk is újra erőre kaphat általa, ha netán időközben lemerült volna.

 

jbl boombox live 03.jpg

 

Hangminőség


Röviden úgy mondanánk: ez nem semmi! A JBL Boombox kíváló hangminőséget produkál. A basszus mély, a hangzás gazdag akusztikus érzést nyújt, de mégsem túl erõs. A JBL Boombox vízálló, és szó szerint lebeg a vizen. Ha a hangszórókat úgy fordítjuk, hogy felfelé álljanak a vízben, a Boombox továbbra is kifogástalanul működik. Igazi szenzáció és egy jó poén a vízben.

A JBL Connect alkalmazás letölthető az extra funkciókhoz, de nem feltétlenül szükséges a Boombox üzemeltetéséhez. Az alkalmazásokban különböző módokat kínál, mint például a Party mód vagy a sztereómód. A beltéri és a kültéri üzemmód között is válthatunk, ez feltétlen előnyére válik a jó megszólalásnak.

 

boobmbox live 01.jpg

 

Az akkumulátor élettartama / Bluetooth


Amit a JBL hirdetett, a tesztelés során megállt! A Boombox a legjobb akkumulátor élettartamot produkálta, amit valaha is láttunk. Éjszakánként olykor próbálunk lépést tartani a Boombox-szal. Mindíg ő nyert.

A Boomboxot 5 egymást követő napon több órán át használtuk, és még mindig nem halt meg. Végülis már nem bírtuk, töltőre tettük, minden estre számunkra bizonyított és mindvégig hiba nélkül kitartott. Biztos vagyok benne, hogy akár 24 órát is szólhat belőle a zene, és a hangerő akkor sem csökken.

A Bluetooth is rendben volt, az első bekapcsolás után már minden könnyedén ment. A Boombox ismételt bekapcsoláskor már önműködően felismerte a telefont, és másodpercek alatt készen állt.  A Bluetooth tartomány körülbelül 10-15 méter, és semmi sem zavarta a folyamatos kapcsolatot.  A házban az alsó szintek felé kb. 6 -7méter, két emelet volt a hatósáv, falak vagy más épületszerkezetek állták az útját, ami általában mindenhol előfordul, de itt is kíválóan működött.

 

jbl boobbox live 02.jpg

 

Értékelés


A JBL a Boombox-hoz magyarnyelvű használati utasítást mellékelnek, ami hasznos dolog. 138.999,. forintos ára lehet, hogy drágának tűnik, de véleményünk szerint nagyon megéri, amit számtalan szolgáltatással honorál tulajdonosának. Ha valaki szeretné a legjobb hozdozható Bluetooth –os lejátszó egységet  megvásárolni magának, akkor feltétlenül meg kell hallgatnia a JBL Boombox-ot.  A hangminőség óriási. Bár mérete kicsit nagyobb és kissé nehezebb, mint általában a legtöbb hordozható hangszóró, de ez azért van, mert kíváló rendszert tartalmaz, minőségi anyagokkal, amelyek a világszínvonalú hang előállításához nélkülözhetetlenek. 

A JBL Boombox megérdemli a különleges figyelmet.

 

Markovits Tamás

 

A tesztértékelés és a műszaki adatok a következő oldalon találhatóak!

    1 / 2  Következő >   Utolsó >>

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom

Hirdetés

 

Szponzorált linkek

 

 

Jelöljön meg egy választ

 

Együttműködő partnereink

ealogo-145x50.jpg 

ACnewlogo copy.jpg

 

Impresszum
11 Betöltés: 0.129524 másodperc.